Hilda Heick smider tøjet, men: Nej tak til nøgenbilleder

16x9
Hilda Heick fortæller om sin tjans som ambassadør for Røde Kors. Foto: Scanpix

Sangerinden Hilda Heick har haft et godt liv og føler, at hun skylder at hjælpe andre, der ikke har været lige så heldige. Derfor smider hun gerne tøjet til fordel for Dansk Røde Kors.

Da Keld og Hilda Heick åbner døren i hjemmet i Skodsborg, bliver vi mødt med store smil og varme. På trods af, at de lige netop er kommet over broen fra deres hus i Malmø, er der tænkt på forkælelse til os fra Hjemmet. 

I stuen, som er holdt i blå nuancer, venter os nylavet kaffe, friske croissanter og lækkert wienerbrød. For som Hilda siger – med et glimt i øjet:

- Det feder jo først i morgen.

I øjeblikket er det dog ikke meget tid, de to bruger i deres flotte lejlighed med udsigt over Øresund, for Keld og Hilda er bedsteforældre på fuldtid.

Da datteren, Annettes, mand, Jesper Volmer, brækkede nakken på en ferie i Thailand, trådte de med det samme til, for at hverdagen  skulle være så normal som mulig for deres to børnebørn, Eliot og Storm. Så nu kører Keld drengene til fodbold og tennis, og Hilda sørger for mad, rent tøj og pakkede skoletasker.

Selvom det er en hård tid, er Heickernes tilgang til livet positiv, og man fornemmer, at her er nogle mennesker, der altid udviser stor omsorg og engagement.

Næstekærligheden kommer også til udtryk, når de to erfarne underholdere ikke tager sig af familien, for både Keld og Hilda laver forskellige former for frivilligt arbejde og har flere sponsorbørn i Afrika.

Læs også: Keld og Hilda: Har været uadskillelige i 52 år

Hilda er desuden en af Røde Kors' 100 ambassadører i Danmark. Hun har flere gange stemt dørklokker med en indsamlingsbøsse i hånden til fordel for hjælpeorganisationen, der er verdens største humanitære organisation, og så har hun været blikfang i nogle af Røde Kors' kampagner.

Sangerinden vil gerne hjælpe, hvor hun kan, for som hun siger, så har hun og Keld i store træk haft et privilegeret liv og føler derfor, at de skylder at give noget tilbage.

- Det er absolut en af de mest positive ting ved at være et kendt ansigt, at jeg måske kan bruge det til at få folk til at tænke over, om de egentlig ikke også har det meget godt og kan undvære lidt til nogle andre. 

I tv-programmet 'Smid tøjet Danmark - kick off', der blev sendt i sidste uge, hjalp Hilda Heick Røde Kors med at sortere genbrugstøj. Her er hun i samtale med tv-vært Mikkel Kryger.
I tv-programmet 'Smid tøjet Danmark - kick off', der blev sendt i sidste uge, hjalp Hilda Heick Røde Kors med at sortere genbrugstøj. Her er hun i samtale med tv-vært Mikkel Kryger. Foto: Per Arnesen/TV 2

- Skal jeg være nøgen?
Selvom både Keld og Hilda fylder 70 næste år, har de stadig travlt med at spille koncerter, og de er også i gang med at lave en ny plade – selvom de egentlig havde aftalt med hinanden, at det var slut for deres vedkommende. 

Hilda skriver i øjeblikket på en samtalebog med otte forskellige mennesker, der har det til fælles, at de har en god portion livserfaring. Én af de medvirkende er en kvinde, som flygtede fra Afrika som ung, og som har været meget taknemmelig for, at Røde Kors hjalp hende med at finde hendes far, som hun var blevet adskilt fra under flugten. 

- Røde Kors hjælper med så mange forskellige ting rundt omkring i verden – og der er så absolut mange steder, hvor der er brug for hjælp, forklarer Hilda, der er imponeret over, hvad organisationen kan udrette på ganske kort tid:

- Når der sker en katastrofe, eller som vi ser det i øjeblikket i Syrien, hvor folk flygter i kugleregn kun med deres nærmeste ejendele i en plasticpose, så rykker Røde Kors med det samme ud med telte, tæpper og nødrationer, siger Hilda, der mener, det er vigtigt, at de, der har overskuddet til det, hjælper de mange flygtninge, der ellers vil fryse eller sulte ihjel. 

- Ud over at man er med til at sørge for, at andre kan overleve, får man også selv en stor glæde ved at samle penge ind til et godt formål, siger hun.

Læs også: Den gode gerning er vejen til det gode liv

Men da Dansk Røde Kors spurgte Hilda, om hun ville være med i deres nye indsamlingskampagne "Smid tøjet", tvivlede hun dog et øjeblik: 

- Jeg tænkte: "Aj, skal vi så fotograferes uden en trevl på kroppen?" For det vil jeg da nok gerne frabede mig i min alder, griner hun og fortsætter: 

- Men det er jo ikke meningen. Man skal smide tøjet i den forstand, at man giver det videre. 

Hilda har fundet to flotte kjoler i skabet, som hun gerne vil donere. Den mørke kjole er fra Henrik Hviid og blev syet til julen 2012, fordi Hilda altid havde ønsket sig en rød kjole til at have på juleaften. 

Den lyserøde er en sommerlig sag fra DIVA, som først skulle have været en top, men da Hilda så den, syntes hun, at den var så fin, at den egnede sig til at være en kjole i stedet. 

- Jeg har egentlig også masser af bukser og buksedragter, som kunne bortauktioneres, men jeg har så korte ben, at dem er der ingen almindelige mennesker, der kan passe, griner Hilda og fortæller, at hun håber, at de nye tøjejere vil glæde sig over, at de både har fået en ny kjole og gjort noget godt for andre.

Artiklen er oprindeligt bragt i Hjemmet.

Hilda Heick med en af de kjoler, hun har doneret til 'Smid tøjet Danmark'.
Hilda Heick med en af de kjoler, hun har doneret til 'Smid tøjet Danmark'. Foto: Pia Burmølle Hansen/Hjemmet