TV

Første smugkig: Familieserien 'Hjørdis' afløser 'Rita'

Se sniigpremieren på 'Hjørdis' på TV 2 Play

Allerede ugen efter, at sidste afsnit af 'Rita III' er rullet over skærmen, starter en ny familieserie med afsæt i 'Rita'-universet på TV 2.

Mandag d. 18. maj er der nemlig premiere på Danmarks første spin off-serie, 'Hjørdis', som har Ritas hjertevarme og lidt naive kollega Hjørdis som centralt omdrejningspunkt. Se trailer øverst.

Tv-serien, der har fire afsnit, foregår på den gammelkendte Islevgård Skole, hvor også skolelederen Helle (Ellen Hillingsø) medvirker. Men derudover er der ikke mange lighedspunkter med 'Rita'-serien, da 'Hjørdis' er mere familieorienteret og i højere grad afspejler titelfigurens barnlige tilgang til tingene.

Temauge om mobning får modsat effekt

Miniserien indledes med, at der skal være temauge om mobning på Islevgård Skole, og Hjørdis (Lise Baastrup) skal sammen med musiklæreren Gert (Martin Brygmann) forsøge at stable en teaterkoncert på benene.

Læs også: Mød Lise Baastrup: Skuespilleren bag "Hjørdis"

Men da kronprinsesse Mary, som er protektor for en antimobnings-fond, melder sin ankomst på skolen, får skolelederen Helle pludselig større ambitioner og "låner" nogle elever fra en lokal musikskole til at højne standarden.

De privilegerede musikskoleelever har dog en temmelig arrogant indstilling over for de noget nørdede outsider-elever fra Islevgård Skole, som de skal samarbejde med, så antimobbe-projektet ender med at blive en arena for mobning.

Hjørdis vil imidlertid ikke stå på sidelinjen og være tilskuer til mobberier, så hun sætter alt - også sit job - ind på at gøre teaterkoncerten til en succes for alle.

Se første afsnit af 'Hjørdis' mandag d. 18. maj kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play