TV

Her er de nye deltagere i 'Toppen af poppen'

Søndag sender TV 2 et nyt hold musikere afsted til optagelser på musikprogrammet 'Toppen af Poppen' - og i år går turen til Skagen. 

Det er Lars Lilholt, Stine Bramsen, Shaka Loveless, Sebastian, Isam B, Oh land og forsanger for bandet Dúné, Mattias Kolstrup, der skal fortolke hinandens sange i år, og ifølge Underholdningschef hos TV 2, Gitte Madsen, kan seerne godt glæde sig til det hold.

- Årets deltagere udgør et af de absolut stærkeste hold, vi hidtil har haft afsted. De udmærker sig ved at spænde virkeligt bredt musikalsk, og vi er så stolte over, at de bytter musik og livshistorie på TV 2 til efteråret. Toppen af Poppen er fuld af vitaminer, som vi kan tage med ind i stuen efter sommerferien. I år fyldt med nogle af de største danske hits gennem de sidste 30 år og krydret med duften af hav og høj himmel over Skagen, siger hun.

De mange deltagere ser også frem til at kaste sig ud i fortolkningen af hinandens numre.

- Jeg sagde ja, fordi det lød som en spændende opgave - en unik mulighed for at udvide min musikalske horisont og at lære nogle nye sangskrivere at kende, fortæller Lars Lilholt, der bor i Jylland, og derfor ikke fløj med resten af holdet til Skagen.

En af de kunstneres sange, Lars Lilholt kommer til at lære meget bedre at kende i løbet af programmet, bliver Mattias Kolstrups, der er forsanger i bandet Dúné, og han glæder sig til at høre folk tage fat på bandets sange.

- Jeg håber først og fremmest at få store musikalske oplevelser. At høre de andre fortolke Dúné-sange bliver jo for sindsygt og at skulle spille mine fortolkninger af de andre sange… 'Amen!! Der er lagt så meget hjerte og sjæl i det her, så det kan kun blive godt. Jeg sigter også efter at få presset nogle røverhistorier fra gamle dage ud af de modne herrer, siger han.

Der bliver rigeligt med numre at vælge imellem blandt den 65-årige musiker, Sebastians, numre, der står bag hits som 'Romeo' og et hav af danske musical-sange.

- Jeg sagde især ja til at være med i ’Toppen af poppen’, fordi det er et musikprogram og ikke en konkurrence. Det bliver spændende at gå på opdagelse i andres måder at lave musik på, og jeg glæder mig til en uge i selskab med skønne kolleger, som jeg kan lære bedre at kende. Jeg er sikker på at det bliver sjovt, siger Sebastian til TV 2.

Musikerne tog altså til Skagen søndag, hvor de skal hygge sig, men også knokle den næste uge. Toppen af Poppen får premiere til efteråret på TV 2.

Toppen af poppen 2015

Sebastian

Sebastian

Sebastian er født i 1949 og bærer det borgerlige navn Knud Torben Grabow Christensen, men tog 'Sebastian' som kunstnernavn i begyndelsen af sin karriere i 1970. 

Han brød igennem i start 70'erne med albummet 'Den store flugt', som senere blev opfulgt af succeserne 'Måske ku' vi' og 'Du er ikke alene'.

I 1986 komponerede han musikken til musicalen 'Skatteøen', som i dag er en af de mest sete musical i Danmark nogensinde. Derudover har han blandt andet komponeret musikken til 'Cyrano', 'Ronja Røverdatter' og senest 'Hodja fra Pjort'. 

Sebastian har siden 1970 solgt over to millioner albums og udgivet omkring 30 albummer med sig selv som sanger og med egne musicals.

Foto: Thomas Ravn/ TV 2

Oh Land

Oh Land

Nanna Øland Fabricius, der bærer kunstnernavnet Oh Land, er datter af operasangerinden Bodil Øland og komponisten Bendt Fabricius og født i 1986.

Som barn og ung gik hun på 'Den Kongelige Balletskole', men en rygskade satte en stopper for dansekarrieren, og Oh Land kastede sig i stedet over musikken, nærmere bestemt electropop-genren. 

I 2008 udgav hun albummet 'Fauna' og skrev kort tid efter kontrakt med et amerikansk pladeselskab, der senere resulterede i hendes andet album 'Oh Land', som udkom i 2011. 

Albummet indeholdt hits som, 'White Nights', 'Speak Out Now' og 'Sun of a Gun' - sidstnævnte optrådte hun med i det amerikanske talkshow 'Late Show with David Letterman'.

Oh Land har senere udgivet de to albums 'Wish Bone' og 'Earth Sick', samtidig har hun været coach på TV 2-programmet 'Voice Junior'. 

I 2014 havde hun i øvrigt en mindre rolle i filmen 'Salvation' med blandt andre Mads Mikkelsen og Michael Persbrandt. 

Privat er hun gift med billedkunstneren Eske Kath og parret bor sammen i New York.

Foto: Thomas Ravn/ TV 2

Isam B

Isam B

Isam B (Isam Bachiri) er født i 1977 i København og hans forældre stammer fra Marokko. 

Han har sunget, siden han var barn og mødte de to fyre Lenny Martinez og Waqas Qadri i ungdomsklubben i Brøndby Strand, som han senere dannede hiphop-gruppen Outlandish med.

I 2000 udgav gruppen deres første album, men det var albummet 'Bread & Barrels of Water' fra 2003, der gav dem deres store gennembrud med hittet 'Guantanamo', der senere er blevet opfulgt af hits som 'Aicha' 'Walou' og 'I only ask of God'. 

I 2007 udgav Isam B sit første soloalbum 'Institution', hvor han blandt andet fortolkede H.C. Andersens digt 'I Danmark er jeg født'.

Privat er han gift og har en søn.

Foto: Thomas Ravn/ TV 2

Mattias fra Dúné

Mattias fra Dúné

Mattias Kolstrup fra Dúné er født i 1988 i Skive og er dermed 'Toppen af poppen'-holdets yngste medlem i denne sæson.

Han har spillet musik, siden han var ni år, og allerede i 2001 dannede han gruppen The Black Headed Gulls - der senere kom til at hedde Dúné - sammen med vennerne Malte Aarup-Sørensen, Simon Troelsgaard og Rasmus Palsgård. 

Gruppen fik deres gennembrud med albummet 'We Are In There You Are Out Here' som udkom i 2007 og rummede hits som 'Bloodlines' og 'Dry Lips'.

Samme år vandt bandet en række priser ved Danish Music Awards og Gaffa-prisuddelingen. 

Gennem tiderne har der været forskellige udskiftninger af bandmedlemmer i Dúné, og i dag består gruppen foruden Mattias Kolstrup af Piotrek Wasilewski, Danny Jungslund og Ole Bjørn Sørensen. Hele bandet står bag de numre Mattias Kolstrup fremfører i 'Toppen af poppen'.

Foto: Thomas Ravn/ TV 2

Stine Bramsen

Stine Bramsen

Stine Bramsen er født i Ry i 1986. 

Hun er forsanger og eneste kvindelige medlem i popgruppen Alphabeat, der brød igennem med deres debutsinglen 'Fascination' i 2005. 

'Fascination',  'Boyfriend' og 'The spell' gav bandet stor succes i udlandet - især i Storbritannien. 

Omkring 2011 begyndte Stine Bramsen en solo-karriere, hvor hun blandt andet udgav nummeret 'I Want You (To Want Me Back)' med Morten Hampenberg og Alexander Brown, og i øjeblikket er hun aktuelt med hittet 'Karma Town'.

Privat er hun gift med Kasper Adsbøl, og i 2014 fik parret en søn. 

Foto: Thomas Ravn/ TV 2

Lars Lilholt

Lars Lilholt

Lars Lilholt er født i 1953 i Herlev og bor i dag i Silkeborg. 

I 1973 var han med til at danne folkrock-orkestret Kræn Bysted, men omkring 1983 dannede han sit eget band Lars Lilholt Band, som han har udgivet mere end 15 albummer med. 

I 1986 udgav de albummet 'Portland' med sangen 'Kald det Kærlighed', der blev Lars Lilholts største hit til dato. 

Derudover har han også lavet flere hits med gruppen Dalton, som han har dannet sammen med Johnny Madsen og Allan Olsen. 

Privat er han gift med Ninna, som han har to børn med, og derudover har han en datter fra et tidligere ægteskab. 

Foto: Thomas Ravn/ TV 2

Shaka Loveless

Shaka Loveless

Shaka Loveless Grøn er født i 1984 i Aarhus. Han er søn af en dansk mor og den amerikanske blues-sanger James Loveless.

Han begyndte sin musik-karriere i gruppen The Gypsies.

I 2012 udgav han soloalbummet 'Shaka Loveless' med gennembrudshittet 'Tomgang', der blev fulgt op af endnu et hit, 'Ikke mere tid'. Singlerne sikrede ham flere platinplader. 

I 2014 udgav han sit andet album 'Det vi sku' miste', og for øjeblikket er han aktuel med 'Ud Af Mørket', som han har lavet med sangerinden Medina. 

Foto: Thomas Ravn/ TV 2