TV

'Årgang 0'-stjerne tager pause fra programmet

En af hovedpersonerne i TV 2's populære dokumentarserie 'Årgang 0' - Emma og hendes familie fra Tarm - har valgt at holde pause fra programmerne. De har for tiden ikke det nødvendige overskud og dermed heller ikke lysten til at deltage, fortæller de. 

- Det er en beslutning, vi har taget som familie. Vi har simpelthen ikke det nødvendige overskud lige nu. Vi har været med i de 16 år, serien har kørt og er stadig glade for at være en del af 'Årgang 0'-fortællingen, men vi trænger til en pause. Det er ikke et definitivt farvel, og vi regner helt bestemt med at vende tilbage, siger Emmas far, Poul-Erik til TV 2.

Familien, som udover Emma og hendes forældre Lene og Poul-Erik, også tæller Emmas to yngre brødre, Simon og Mikkel, har været med fra starten i år 2000, hvor første sæson af den populære dokumentarserie blev vist på TV 2.

- Vi respekterer naturligvis familiens beslutning. Der er dog ingen tvivl om, at vi alle kommer til at savne dem rigtig meget i næste sæson. Emma og hendes familie har været med siden starten i år 2000 og er derfor en helt central og dybt elsket del af dokumentarserien, siger TV 2-redaktør Mette Heiberg og tilføjer:

- Vi håber selvfølgelig, at de vender tilbage på et senere tidspunkt. Både TV 2 og danskerne holder så meget af 'Årgang 0', fordi det er ærligt og autentisk tv, som er blevet en del af vores fælles historie. Emma og hendes familie har givet os så meget af dem selv, og så er det helt forståeligt, at de har behov for en pause.

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. I første sæson var der fem piger med: Emma, Rachel, Stephanie, Mathilde og Marie. Marie og hendes forældre fortsatte ikke, og i 2007 valgte Mathilde og hendes familie at sige farvel. I stedet kom Christian og hans familie fra Aarhus ind i serien.

Gennem alle årene er familierne jævnligt blevet fulgt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger.

De tre øvrige børn og deres familier, Rachel fra Aabenraa, Stephanie fra Slagelse og Christian fra Aarhus, fortsætter i øvrigt uændret deres medvirken i serien.   

Du kan gense klip med Emma fra nyfødt til teenager ovenfor. 

Se 'Årgang 0' på TV 2 PLAY