TV

Journalist siger du: Sådan reagerer Mary

Det er ikke længe siden, at Berlingske Nyhedsbureaus journalist Michael Alsen fik røde ører, da han sagde ”du” til dronningen. Søndag gentog en journalist fra TV 2 Fyn bommerten, da hun interviewede kronprinsesse Mary, der netop havde krydset den gamle Lillebæltsbro.

- Hvad tænkte du, da du stod deroppe og kiggede ud over Lillebælt? spørger hun.

Hvor dronningen var hurtig til at påtale Michael Alsens fejl, lod kronprinsessen fejlen fare, hvis hun da overhovedet lagde mærke til det.

Journalisten fik da også rettet op på brøleren, da Mary skulle videre.

- Tak skal De have, siger hun.

Medlemmer af kongehuset bliver normalt tiltalt ”De”. Derudover er den korrekte måde at tiltale kronprinsessen Hendes Kongelige Højhed – en tiltaleform, der gælder alle medlemmer af kongehuset, bortset fra dronningen selv og prins Joachims børn. Dronningen tiltales Hendes Majestæt, mens prinserne Nikolai, Felix, Henrik og prinsesse Athena er Hans og Hendes Højhed.