TV

Godsejer vil sikre arv - bruger 160 millioner på vindmøller

Du kan se 'Huse der aldrig kommer til salg" på TV 2 FRI og på TV 2 PLAY.

Mange godser og slotte har haft svært ved at vænne sig til den moderne tidsalder, men Birgitte Dinesen, der er ottende generation på Kragerup Gods på Sjælland, har gjort noget særligt for at føre godset ind i vores tid.

Hun har blandt andet transformeret godset fra at være et kæmpestort landbrug til at blive en ’kæmpestor fest’, som hun selv beskriver det.

- Det her sted betyder alt for mig. Det er mit liv, mit arbejde, min fritid, min passion. Og hvor heldig kan man være. Jeg føler mig meget privilegeret, fortæller Birgitte Dinesens til liebhavermægler Pernille Sams i programmet 'Huse der aldrig kommer til salg' på TV 2 FRI, hvor Sams rejser landet rundt og ser på unikke ejendomme, der er så specielle, at de aldrig kommer til salg.

Siden Birgitte Dinesen overtog Kragerup Gods har hun kæmpet for at finde nye forretningsmåder - for at gå give en sund forretning videre til sin enearving, datteren Regitze.

Blandt andet har godsejeren med stor succes åbnet en klatrebane og investeret stort i vindmøller.

 - Vi skal jo tænke hundrede år frem. Det bliver hårdt for Regitze med arveafgiften, fordi staten skal have en 15-20 millioner, og det har taget mig 15-20 år at komme en lillesmule af med den, forklarer Birgitte Dinesen.

Derfor gik den farverige godsejer i banken og bad om et lån på 160 millioner kroner, så hun kunne investere i seks store vindmøller.

 - Så de (vindmøllerne, red.) skulle gerne stå og generere noget vind, der kan lave penge til afgiften og min pension, fortæller Dinesen.

Se Pernille Sams interviewe Birgitte Dinesen oppe i en af de store vindmøller på Kragerup Gods i videoklippet øverst oppe.

Og husk du kan se 'Huse der aldrig kommer til salg" på TV 2 FRI og på TV 2 PLAY.

Huse der aldrig kommer til salg

Tag med en af Danmarks mest erfarne liebhavermæglere, Pernille Sams, rundt i Danmark, når hun for første gang bliver inviteret indenfor i de mest vidunderlige huse, der aldrig kommer til salg og får historien bag de mennesker, som ejer husene.