TV

Christian Grau: At køre bil er ligesom at have sex

Se snigpremieren på 'Vi elsker biler' på TV 2 PLAY

Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse, når de to bilentusiaster Anders Breinholt og Christian Grau tirsdag aften har premiere på deres nye bilprogram, 'Vi elsker biler'.

I otte programmer kommer de to bilelskende tv-værter nemlig til at prøvekøre alt fra militærkøretøjer over familiebiler til eksklusive drømmebiler, som de fleste af os kun kan drømme om at sidde bag rettet i. Netop alsidigheden blandt de mange biler, Anders Breinholt og Christian Grau har set nærmere på, har været underholdende for makkerparret, fortæller Christian Grau.

Læs også: Breinholt kidnapper DR-profil til nyt TV 2-program

- Vi har fået nogle oplevelser, som bliver siddende i kroppen, selv når programmerne engang holder op med at blive genudsendt. At køre bil er ligesom at have sex. Man får nogle skønne oplevelser, men andre gange vågner man også og mærker, at det klør mærkelige steder. Der er godt, og der ondt – vi når hele spektret igennem. Sådan er det, når man elsker biler - så er der også nogle biler, man ikke så godt kan lide, siger Christian Grau, der er motorredaktør på magasinet Euroman og kendt fra 'Kender du typen' på DR, til TV 2.

I indslaget fra 'Go' morgen Danmark' øverst i artiklen præsenterer de to værter hver især den bil, som de mener, passer bedst på modparten.

Biler skaber drømme

  • Anders Breinholts kærlighed til biler handler ikke kun om hestekræfter og lækkert udstyr – det handler også om drømme.

- Det er penge, der afgør, hvilken bil vi kører i. De fleste af os har jo ikke råd til at køre rundt i store, fine biler. Men det, der sker, når vi sidder i vores almindelige bil, hvad enten det er en Toyota, en Golf eller en Citroën, og holder i et kryds, er, at der altid kommer en anden bil kørende, man kan sidde og drømme om. Allerede der i krydset starter en tankerække om, at "den bil kunne jeg godt tænke mig at køre i, og hvordan ville jeg mon se ud i den". Jeg har selv drømt om de mest kedelige biler, man kan forestille sig. Men det er det, biler også kan – de kan skabe drømme, siger Anders Breinholt til TV 2.

I det første program af 'Vi elsker biler' ser værterne Anders Breinholt og Christian Grau nærmere på arbejdsbiler.

Bilejere deler ud af glæden

En af de biler, Anders Breinholt fik lov til at prøvekøre under optagelserne til ’Vi elsker biler’, var en Bugatti Veyron, der koster omkring 35 millioner kroner. Lidt af en oplevelse for tv-værten, der tog flere omgange på Sjællandsringen i Roskilde i den eksklusive bil.

- Det var en dansker, der bor i Tyskland, der lånte os bilen. Han gav mig nøglerne og sagde "værsgo at køre". Det fortæller noget om den glæde, rigtig mange har for biler. De, der har været så søde at stille deres bil til rådighed til programmerne, har en glæde ved deres bil, som de godt kan lide at dele med andre. Det er virkelig fantastisk, siger Anders Breinholt, mens Christian Grau misundeligt tilføjer:

Læs også: Derfor kører Breinholt rundt i Manu Sareens ministerbil

- En Bugatti Veyron har altid ligget højt på hylden over biler, jeg gerne ville prøve at køre i. Men den har ligget så højt oppe, at selvom jeg så stod på tæer, så ville jeg aldrig kunne nå derop. Og så stod den der pludselig alligevel, og så ser man Anders banke rundt i den på Sjællandsringen. Der stod jeg og blev en anelse misundelig, siger Christian Grau.

Snobbet og umiddelbar

De to tv-værter lærte hinanden at kende for år tilbage, da Anders Breinholt var vært på 'Go' morgen Danmark', og Christian Grau var bilekspert i programmet. Allerede dengang blev de enige om, at de skulle lave et program sammen en dag.

- At vi har kendt hinanden så længe, har betydet, at der allerede var en kemi, som vi ikke behøvede at få plads op til programmet. Så det har vi ikke skulle bruge vores energi på. Og det sjove ved os er, at selvom vi begge elsker biler, så er der alligevel forskel på vores kærlighed. Jeg er den lidt snobbede type, mens Anders er den meget umiddelbare, siger Christian Grau.

Se snigpremieren på ’Vi elsker biler’ på TV 2 PLAY eller se første afsnit klokken 21.25 på TV 2 tirsdag aften. Efter programmet vil alle otte afsnit være tilgængelige på TV 2 PLAY. Se et klip fra det første program om arbejdsbiler herunder.