Vanvidstur: Fra København til Sydafrika i en Morris Mini

Du kan se 'Mit livs eventyr' på TV 2 PLAY her

20.000 kilometer fra København til Cape Town i Sydafrika – så langt kørte Daniel van Acker i sin lille Morris Mini sidste år. Turen tog i alt fem måneder – en måned ned gennem Europa og fire måneder gennem Afrika.

Idéen til det lidt besynderlige roadtrip opstod for fem år siden, da Daniel fik en udfordring fra en mand, han mødte i Afrika. Den afrikanske mand mente, at Daniel skulle tage den lange tur i sin elskede Mini, og selvom projektet til at starte med virkede vanvittigt på Daniel, så valgte han alligevel at tage udfordringen op.

- Jo, det var nok lidt farligt

Daniel brugte flere år på at forberede både bilen og sig selv grundigt på den lange tur. Selvom der selvfølgelig var mange ting, han ikke kunne planlægge sig ud af, så endte turen med at forløbe overraskende smertefrit. Alligevel indrømmer Daniel, at jo, det var nok indimellem lidt farligt - især på grund af den dårlige infrastruktur:

- Der er en hovedregel i Afrika, der lyder, at tingene går galt, når man kører for stærkt. Omgivelserne i Afrika er jo helt anderledes end hos os. I virkeligheden er det, der er farligt, ikke en grusvej. Men når man kører 150 kilometer i timen gennem Sudan, og der pludselig ikke er vej mere, men i stedet bare et kæmpe hul – ja, så er det farligt.

- De gange, hvor det var ved at gå galt, der har jeg været heldig. Bilen har været oppe og flyve og folk har tænkt ’nu går det galt’. Det har hver gang været fordi, der har været et langt stykke med lige vej, og så tænker man ’nu kan jeg godt slappe af’. Og det er, når man får de tanker, at det går galt, fortæller Daniel.

Rørende møde med afrikansk Morris Mini-klub

Turen bød også på en del overraskelser af den mere glædelige slags. Blandt andet blev han over Facebook kontaktet af nogle mænd fra en afrikansk Morris Mini-klub:

- Da jeg var på ved ned gennem Sudan og Etiopien, var der en gut, der hedder Alex, fra Kenya, der skriver til mig, at de har en klub i Nairobi, der har den samme forkærlighed for Mini’en, som jeg har. Og de vil gerne invitere mig til deres land. Det endte med, at der var 13 biler i alt, der mødte mig 100 kilometer fra Nairobi - 15 mennesker i alt, og vi spiste frokost sammen.

- De her drenge var nogle virkelig, virkelig glade mennesker, der havde taget fri fra arbejde en helt almindelig tirsdag for at hente en gut, de aldrig havde mødt før. Det eneste, der bandt os sammen til at starte med, var den her interesse for bilen, fortæller Daniel, der indrømmer, at han var tæt på at knibe en tåre, fordi den velkomst, han fik af de afrikanske mænd, var så rørende og overvældende. Du kan se her, hvorfor mødet rørte ham så meget:

Hør Daniel van Acker fortælle meget mere om sin spændende køretur onsdag klokken 17.20 på TV 2 FRI.

Mit livs eventyr

I en ny programserie på TV 2 FRI får Lene Beier besøg af en række spændende danskere, der hver især har en ganske særlig oplevelse med sig i rygsækken, nemlig deres livs eventyr!

Se med på TV 2 FRI hver onsdag aften og på TV 2 PLAY