TV

TV 2 stopper serien ’De 7 bryllupper’

Programserien ’De 7 bryllupper’, der handlede om syv forskellige par, som alle blev gift i 2013, stopper tidligere end oprindeligt planlagt, fordi TV 2 vil bruge flere ressourcer på debatskabende dokumentarer.

Hos TV 2 forklarer man, at dokumentarserien droppes af flere årsager; For det første har serien ikke det udtryk, man ønsker på TV 2, for det andet vil TV 2 i de kommende år prioritere flere ressourcer til aktuelle, dagsordensættende dokumentarer, og man ønsker derfor ikke længere at have en binding til én serie over en længere årrække.

- Det filmiske udtryk i ’De 7 bryllupper’ er meget stærkt, og seriens første programmer er blevet produceret på en anden måde end den mere nære og reportagebårne, som er TV 2s varemærke. Dette sammenholdt med TV 2s ønske om at prioritere flere ressourcer til bl.a. debatskabende dokumentarer gør, at projektet er blevet stoppet efter første sæson, siger TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

I aftalen med produktionsselskabet havde TV 2 sikret sig, at projektet kunne stoppes undervejs og ikke løb over de syv år, som oprindeligt var planen.

- Dokumentarprogrammer og -serier, der skaber debat, har været et stærkt kendetegn for TV 2 i de seneste halvandet år, og vi har ideer til mange flere dokumentarprogrammer med samfundsmæssig betydning. Tv-verdenen og TV 2s programstrategi ser anderledes ud nu end for to år siden, da vi offentliggjorde aftalen om ’De 7 bryllupper’, og vi ønsker at kunne agere mere fleksibelt i denne meget omskiftelige verden, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Ifølge programdirektøren udelukker TV 2 ikke, at der i fremtiden kan laves serier ”over en lang tidsbue”, men ifølge Anne Engdal Stig Christensen har TV 2 i "en foranderlig tv-verden" behov for at være fleksibel og kunne nedlægge programmer og igangsætte nyt indhold. 

Første sæson vises alligevel ikke

I efteråret 2014 meddelte TV 2 produktionsselskabet Selskabet.tv, at man ville stoppe serien efter første sæson, og opsagde i den forbindelse aftalen. 

TV 2 havde programsat den første sæson af ’De 7 bryllupper’ i sommeren 2015, efter at programmets medvirkende havde set sæsonens otte programmer. For et par uger siden modtog TV 2 imidlertid et brev fra de medvirkende syv par, som nu ønsker, at TV 2 ikke sender programmerne, når det sker ”uden den lovede syv års kontinuitet”.

- Jeg kan godt forstå, at de medvirkende er skuffede over, at programserien ikke fortsætter i syv år, som de havde regnet med. Flere af afsnittene er klippet, som om der kommer en opfølgning. Det vil sige, at flere af historierne ender i konflikt og med en del ubesvarede spørgsmål. Denne noget uforløste afslutning har vi forståelse for, at de medvirkende, som har håbet på en programrække over flere år, ikke er helt trygge ved. Derfor har vi helt ekstraordinært valgt at følge deres ønske, siger Anne Engdal Stig Christensen.

I stedet for ’De 7 bryllupper’ sender TV 2 i sommeren 2015 forskellige danske og udenlandske dokumentarprogrammer.