TV

Tårnhøj karakter til DR-serie - en ny ’Klovn’?

Se 'Serieland' på TV 2 PLAY

Hvad der blot kunne være en kopi af hitserien ’Klovn’ ender med at være meget mere. Så kort og godt kan det siges om DR’s nye serie ’Ditte & Louise” med Ditte Hansen og Louise Mieritz i titelrollerne.

Ligesom i ’Klovn’ spiller hovedpersonerne "versioner" af sig selv. Vi følger de to kvinder i deres kamp for at blive anerkendt som skuespillere; Ditte har solgt ud og Louise har været alt for snobbet, når det kom til rolle.

Noget andet, som serien låner fra ’Klovn’, er at have kendisser spille karikerede udgaver af dem selv. Men alligevel formår serien at hæve sig og blive til noget mere.

- Selvom Ditte og Louise ligner Frank [Hvam] og Casper [Christensen] på nogle lidt overfladiske punkter, så synes jeg faktisk, at vi når så langt ind til dem, at vi ser dem i et helt originalt lys. Og det vil jeg forsvare langt hen ad vejen, lyder det fra en entusiastisk fra Frederik Dirks Gottlieb.

Sexsnak blandt kvinder hitter

Kasper Lundberg kan godt følge Frederiks glæde og nævner den åbne snak om sex som et pluspunkt:

- Jeg synes, at det er vildt forfriskende at se to kvinder stå med en pølse i hånden og stille og roligt diskutere, hvorvidt det er frækt at forestille sig at være prostitueret og blive knaldet af femten mænd.

Du kan se et uddrag af anmeldelsen og den endelig karakter i videoen øverst i artiklen - og i hele udsendelsen på TV 2 PLAY har vi flere klip fra ’Ditte & Louise’ og hele anmeldelsen.

Husk, at du kan deltage i debatten om serier på Facebook-siden for 'Serieland'.

Se 'Serieland' på TV 2 PLAY

Serieland

  • Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb er værter for TV2 Plays tv-magasin 'Serieland', hvor de hver uge anmelder og diskuterer de danske streamingtjenesters nye store serier.
  • Kasper er uddannet i Journalistik og Litteraturvidenskab og har skrevet om film for Information, Filmmagasinet Ekko og netmagasinet Atlas.

  • Frederik er kandidat fra RUC i Kommunikation og Virksomhedsstudier og arbejder som producer på Super16 og hos Mastiff.

  •  Se 'Serieland' på TV 2 PLAY