TV

Lars og Nicklas sprængte 12-skalaen: Sådan har de brugt det seneste år

Der er gået et år, siden Nicklas Brendborg og Lars Horsbøl blev studenter fra Aalborg Handelsskole. Begge havde de et gennemsnit, der sprængte 12-skalaen. Men hvad har de så egentlig valgt at bruge deres tårnhøje gennemsnit til? Det har TV 2 spurgt de to drenge om.

Sammen har de to drenge, som er gode venner, tænkt sig at flytte til København hen over sommeren. De er endda på udkig efter en lejlighed, de kan dele, mens deres uddannelsesplaner er ret forskellige.

Drømmer om International Business

Lars Horsbøl får i den grad brug for sit snit på 12,74, for han har søgt ind på International Business på Copenhagen Business School. Uddannelsen havde i 2014 landets højeste adgangskvotient på 12,1.

- Det er ikke på grund af gennemsnittet, jeg har søgt ind. Jeg har søgt ind, fordi der bliver rekrutteret rigtig mange elever fra uddannelsen til store virksomheder som Mærsk og McKinsey. Derudover har de et program på uddannelsen, som hedder globe, hvor man arbejder sammen med studerende fra Hong Kong og North Carolina, og det vil jeg gerne være en del af, fortæller Lars Horsbøl.

International Business giver mange muligheder, og det er netop også en af grundende til, at Lars Horsbøl har valgt den.

- Min drøm er at arbejde som konsulent, læse en kandidat inden for ledelse eller blive iværksætter. Men jeg vil se, hvad der sker - man skal ikke lukke af for de muligheder, der byder sig, siger Lars Horsbøl.

Biotek er fremtiden

Lars Horsbøl gode ven - og måske kommende roommate Nicklas Brendborg fik et prangende snit på 13,35. Men snittet har han faktisk ikke tænkt sig at bruge. Han vil nemlig gerne læse bioteknologi på DTU. En uddannelse, der i 2014 havde en optagelseskvotient på 8,5.

- Det er interessen, der driver værket. Jeg ser et stort fremtidsperspektiv i uddannelsen, for biotek er kæmpestort i Danmark. Så bare fordi man kan, behøver man jo ikke søge ind på en af de uddannelser med et højt snit. Det er ikke gennemsnittet, der definerer, om en uddannelse er svær, siger Nicklas Brendborg.

Har rejst og skrevet en bog

Selv om der er gået et år, siden de to venner blev studenter, så er månederne ikke gået med at ligge på den lade side. Efter de fik deres huer, arbejdede de begge som lærervikarer for at spare penge sammen til en stor rundrejse i Asien og Afrika.

- Vi tog hver en syv kilos rygsæk på ryggen, og så tog vi afsted. Vi fik besøgt 17 lande, så vi oplevede alt fra safari til dykning og faldskærmsudspring, fortæller Nicklas Brendborg.

Men som om det ikke var nok, så skrev de da også lige en bog undervejs. I bogen 'Topstudent' har de samlet deres bedste råd til at komme igennem gymnasiet med topkarakterer. 

TV 2 var med sidste sommer, da Nicklas Brendborg jagtede sit 31. 12-tal. Se hvordan det gik i videoen nedenfor.