TV

Nyt hunde-program på TV 2: - Det mest kaotiske jeg nogensinde har lavet

Se snigpremieren på 'Hvem sagde vuf?' GRATIS på TV 2 PLAY

Han har efterhånden været vidt omkring, tv-værten Felix Smith. Siden sin skærmdebut i 2003 har han blandt meget andet beskæftiget sig med sangtalenter i alle aldre, samlet penge ind til Afrika og spist fiskefrikadeller med Helle Thorning-Schmidt.

Men i aften, onsdag den 29. juli, er Felix Smith klar med et helt nyt program på TV 2, hvor det er menneskets bedste ven, hunden, der er i centrum. Programmet har fået titlen 'Hvem sagde vuf?', og hver uge får Felix Smith besøg af quizlystne hunde og deres kendte ejere.

Læs også: Mighty Finn vejer 90 kilo: Er det verdens største hund?

For Felix Smith er programmet en gammel drøm, der nu endelig går i opfyldelse.

- Jeg har i mange år slået på tromme for et hunde-program på tv, men det er ikke lykkedes mig at slå igennem hos cheferne før nu. Der har ganske enkelt manglet et hunde-program på dansk tv, og helt personligt havde jeg lyst til at lave noget, som ikke kun var med mennesker, siger Felix Smith til TV 2 og fortsætter:

- Et tv-program med hunde bliver aldrig kedeligt. Du kan ikke "briefe" (informere, red.) hunde på samme måde som mennesker, og der sker altid noget uforudset. 'Hvem sagde vuf?' er det mest kaotiske program, jeg nogensinde har lavet - glemt alt om Dansk Melodi Grand Prix og Danmarks Indsamling, siger han.

Læs også: Klipfiskerne: Hund og baby i meget intimt forhold

Labradoren Marley er medvært

Som medvært i programmet har Felix Smith da heller ikke som normalt en kvinde ved sin side. Det er i stedet Felix' egen labrador, ni-årige Marley, der gør ham selskab i sofaen.

- Marley var også med i studiet, da jeg lavede 'Weekend Weekend' på TV 2, og siden da har jeg gerne villet have ham med i et program igen. Han er en dejlig lynafleder, og der sker nogle ting, der ikke normalt sker, når man har ham med i studiet. Men jeg er spændt på at se, hvordan de endelige programmer kommer til at se ud, for under nogle af programmerne gik han ud af studiet og lagde sig ude bagved. Han har ikke ligefrem været den mest tilregnelige medvært, siger Felix Smith med et grin.

Allergisk over for hunde

Labradoren Marley er Felix Smiths anden hund, og den 38-årige tv-vært kan i dag slet ikke forestille sig et liv uden en firbenet ven, som, han mener, er med til at give dagligdagen en helt "ekstra dimension". Men faktisk er Felix Smith allergisk over for hunde, og det har derfor ikke været helt problemfrit for ham at optage 'Hvem sagde vuf?'.

Læs også: Hvilken kat mister et af sine ni liv her?

- Jeg har altid været allergisk og måtte derfor ikke få hund, da jeg var barn. Så det blev til lidt af en tvangstanke, og jeg syntes, mit liv var dårligt, fordi jeg ikke havde en hund. Men min erfaring er nu, at man kan vænne sig til hunde. De første to-tre måneder med Marley var forfærdelige, men så vænnede min krop sig til det. Der er dog stadig nogle hunde, jeg får det skidt af at være i nærheden af, så når jeg i nogle af programmerne ligner en, der har været på druk, er det altså derfor, siger Felix Smith.

Glad for mad og damer

Et gammelt mundheld siger, at en hund ligner sin ejer, og at det også er tilfældet med Felix og Marley, er den tobenede af dem da slet heller ikke i tvivl om.

- Vi er begge lidt enspændere, der godt kan lide fred og ro og hinandens selskab, når vi holder fri. Marley er enormt glad for mad - ligesom mig, og så var han også enormt glad for damer engang - ligesom mig, griner Felix Smith, der er kæreste med Marie Schmidt, som han har sønnerne Theo og Arthur med, inden han tilføjer:

Læs også: Felix Smiths kæreste: Jeg faldt for, at han var en drengerøv

- Men nu er han blevet gammel og kastreret ligesom mig.

'Hvem sagde vuf?' har premiere onsdag den 29. juli klokken 20 på TV 2. I det første program får Felix Smith og Marley besøg af Sanne Salomonsen, Thomas Evers Poulsen og Patrik Wozniacki og deres hunde. Se programmets intro i videoen øverst og se et indslag fra 'Go' morgen Danmark', hvor Mikkel Beha overrasker Felix Smith med et kuld hundehvalpe, herunder.

Husk at du allerede nu kan se første udsendelse af 'Hvem sagde vuf?' GRATIS her på TV 2 PLAY

'Hvem sagde vuf?'

  • 'Hvem sagde vuf?' er et helt nyt quizprogram på TV 2, hvor menneskets bedste ven, hunden, er i centrum.
  • Værter på programmet er Felix Smith og hans labrador, Marley.
  • I løbet af 12 programmer gæster 36 kendte danskere og deres hunde programmet, hvor der dystes på både paratviden om hunde og i sjove lege.
  • Blandt de kendte ansigter er Sanne Salomonsen, Jacob Haugaard, Rufus Gifford, Martin Albrechtsen, Cecilie Hother og Hilda Heick.
  • 'Hvem sagde vuf?' sendes hver onsdag klokken 20 på TV 2 og kan også ses på TV 2 PLAY.