TV

Sara Maria får sit eget program på TV 2

Se 'Vild med dans' på TV 2 PLAY

Den tidligere vejrvært og vinder af sidste års 'Vild med dans', Sara Maria Franch-Mærkedahl, får sit helt eget program på TV 2. 

Fra onsdag den 16. september står hun nemlig i spidsen for 'Vild med dans'-optaktsprogrammet, 'Trin for trin', der for første gang sendes to gange ugentligt; nemlig hver onsdag aften og hver fredag aften i pausen i danseprogrammet.

I 'Trin for trin' kommer seerne med bag kameraet, med i træningslokalerne og helt tæt på årets deltagere. Sara Maria Franch-Mærkedahl, der sidste år selv gik hele vejen og snuppede 'Vild med dans'-trofæet sammen med Silas Holst, håber at kunne trække på sin egen erfaring, når hun i efteråret følger årets 12 nydansere.

- Jeg har været i det, og jeg kender alle de følelser og tanker, der går gennem dem, så hvis de har noget, de gerne vil tale om, så kan de gøre det med mig. Jeg håber, jeg bliver hende, der kan være med til at åbne de hemmelige døre til deltagerne og få lidt mere ud af dem. Det bliver både virkelig spændende og totalt skræmmende at skulle være vært, men jeg glæder mig helt vildt, siger Sara Maria Franch-Mærkedahl til TV 2. 

Seerne en aktiv del af progammerne

'Trin for trin' vender efter nogle års pause tilbage på skærmen, og som noget helt nyt har seerne i år mulighed for at få indflydelse på programmet om fredagen, som sendes direkte fra 'Vild med dans'-studiet i København. Via en liveblog på tv2.dk kan seerne nemlig stille spørgsmål om alt det, der foregår i kulisserne, til Sara Maria Franch-Mærkedahl og de gæster, hun har i studiet.

Læs også: GALLERI: Se alle 'Vild med dans'-parrene

- Det er helt afgørende for programmet, at seerne giver deres input med, siger Sara Maria Franch-Mærkedahl til TV 2.

Vil kun danse med Silas

Selvom Sara Maria Franch-Mærkedahl altså vender tilbage til 'Vild med dans' i år, kommer seerne ikke til at opleve hende på dansegulvet igen. Noget hun selv ærgrer sig en smule over.

- Er du sindssyg, hvor kunne jeg godt tage en omgang på gulvet igen! Men i så fald skulle det kun være sammen med Silas. Jeg tror sjældent, jeg har glædet mig så meget til noget i mit liv, som jeg gjorde til at komme ned og træne hver dag. Når man er med i 'Vild med dans', lærer man så meget nyt om sig selv, og man finder ud af, at man kan noget, som man ikke troede, man kunne. Programmet er virkelig med til at udvikle en, og jeg føler mig så privilegeret over at have været en del af det, siger hun.

Læs også: Se Sara Maria og Silas danse 'Dirty Dancing'

'Trin for trin' sendes første gang onsdag den 16. september klokken 21.25. Hver onsdag tager programmet afsked med det par, der blev stemt ud fredagen inden, ligesom der også ses frem mod den kommende fredags program. 

Fra fredag den 18. september sendes 'Trin for trin' direkte i pausen mellem de to omgange af 'Vild med dans'.

Se eller gense Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holsts freestyle fra sidste års 'Vild med dans'-finale i klippet herunder.