TV

Oh Land afslører: Skrev monsterhit på kun 10 minutter

Se 'Toppen af poppen' på TV 2 PLAY

De fleste danskere, og især fans af tv-serien 'Rita', kender Oh Lands sang 'Speak Out Now', men de færreste ved, at titelsangen til 'Rita', blev skrevet under massivt pres. Det afslørede sangerinden i søndagens afsnit af 'Toppen af poppen'.

Blev skrevet på farten i toget

I aftenens afsnit var det  "Oh Lands dag", og det betød, at de seks andre kunstnere på holdet skulle fortolke hendes sange, og her valgte Stine Bramsen at give sin version af hittet 'Speak Out Now', som altså oprindeligt blev skrevet på ret utraditionel vis. 

- De (TV 2, red.) ringede og spurgte, om jeg ville skrive til det her nummer, de skulle lave til tv-serien 'Rita'. Jeg var tilfældigvis i landet og skulle rejse morgenen efter, fortæller Oh Land og fortsætter: 

- Så jeg havde to timer til at komme forbi deres studie og indspille noget. De sendte tracket til mig om morgenen, mens jeg spiste morgenmad og var på vej ud af døren og op til toget, så hørte jeg det der track og skrev al tekst og al melodi på cirka ti minutter. Det er den hurtigste sang, jeg nogensinde har lavet. 

Se Stine Bramsens version af 'Speak Out Now' her

Sangen fik stor succes i 2012, da 'Rita' begyndte at rulle over skærmen, men den 30-årige sangerinde har allerede en stribe hits bag sig, blandt andet 'White Nights' og 'Sun of a Gun', der også blev fortolket. 

Rygskade satte brat stopper for balletkarrieren

Men egentlig blev Oh Land snagerinde ved lidt af et tilfælde, hun havde nemlig oprindeligt dedikeret sig selv til balletten, men en alvorlig rygskade satte en brat stopper for dansekarrieren, der betød, at hun i stedet kastede sig over musikken. 

- Jeg får mit drømmejob i et dansekompagni, og så vågner jeg op og kan ikke komme ud af sengen, fordi det gør så ondt. Jeg får at vide, at jeg har en fraktur på rygsøjlen og nedslidte diske i flere hvirvler, fortæller hun blandt andet. 

Følg 'Toppen af poppen' på sociale medier

Få de seneste nyheder, interviews og billeder fra 'Toppen af Poppen på Facebook her.