Silas' hårde dom over prof-danserne: Tænk nu på jeres partner

Se 'Vild med dans' på TV 2 PLAY

- Nogle af de professionelle dansere havde mere travlt med at sætte sig selv i fokus end at tage sig af sin partner.

Sådan lyder den hårde dom fra den dobbelte 'Vild med dans'-vinder Silas Holst efter premiereren på 'Vild med dans' fredag aften, hvor årets 12 par for første gang var på gulvet i vals og cha-cha-cha.

Silas Holst, der i år fungerer som danseekspert og kommentator her på tv2.dk, overværede for første gang nogensinde et 'Vild med dans'-program fra publikumsrækkerne i studiet, og her blev han en anelse trist over at se, hvordan nogle af de kendte nydansere efter hans opfattelse blev "efterladt meget til sig selv".

Læs også: Fra 4 til 20 point: Sådan forløb program 1

- De nye, professionelle dansere skal oppe sig og lære at forstå, hvad deres partner kan og ikke kan i stedet for bare at knalde en koreografi i hovedet på dem. De skal selvfølgelig lige lære, hvad der fungerer og ikke fungerer, men det er i hvert fald vigtigt, at de ikke tror, det er nødvendigt at lave en svær koreografi, men i stedet koncentrere sig om at lære sin partner det helt elementære fodarbejde. Det nytter ikke, at man tager tid fra at lære fodarbejdet til at øve sig på alle mulige tricks. I løbet af de første tre uger inden første show gælder det om lære grundpakken, så der er virkelig nogle af parrene, der nu får travlt med at lære den og derfor får en hård uge frem til på fredag , siger Silas Holst til TV 2.

Modige Fruelund

Generelt synes Silas Holst, at der i årets første program var mange gode bud på dansere, der har potentiale til virkelig at udvikle sig hen over efteråret, og særligt tre af nydanserne imponerede den erfarne danser.

Læs også: Kom med til 'Vild med dans'-finalen

- Katrine Fruelund var sindssygt fed, da hun stod der helt alene på gulvet og tog de første trin. Det var så vildt, teatralsk og sindssygt modigt, og det var om muligt de bedste valsetrin hele aftenen. Både Claudia (Rex, der også var i studiet, red.) og jeg rykkede frem i stolen og var meget imponerede. Hun havde simpelthen en god teknik. Senere blev det hele lidt overkoreograferet, men havde man bare holdt det helt simpelt, så havde hun strålet, siger Silas Holst, der også blev overrasket over en anden tidligere sportsstjernes evner på dansegulvet.

Se Katrine Fruelund og Aslak Amtrup danse vals i videoen øverst.

Potentiale i 'Faxe'

- Jeg troede måske nok, at John 'Faxe' ville være den nye Allan Simonsen - altså fodboldspilleren med de stive ben, der ikke kan danse. Men wauw, jeg blev overrasket. Hans dans så helt naturlig og slet ikke tillært ud. Selvfølgelig er der plads til forbedring, men ham er der helt sikkert potentiale i, mener Silas Holst.

Både Katrine Fruelund og John 'Faxe' Jensen og deres respektive partnere, Aslak Amtrup og Karina Frimodt, placerede sig fredag aften i midterfeltet med henholdsvis ni og ti point for deres valse.

Søs' danseglæde smittede

Et af de par, som de fire dommere og Silas Holst til gengæld var enige om at bedømme højt, var skuespilleren Søs Egelind og hendes partner Mads Vad. Dommerne gav parret 15 point for deres energiske cha-cha-cha, og også Silas Holst jublede over feltets alderspræsident.

- Da Søs kom på, startede festen. Det var alt for meget, det hun gjorde, men det var befriende. Hun hav den alt, hvad hun havde. Godt nok var hun lidt ukontrolleret, men hendes teknik var ret god, og så kunne man virkelig mærke hendes glæde. Dans handler meget om at udstråle glæde til andre, og det gjorde hun i den grad. Det var dejligt at se, siger Silas Holst.

Læs også: Søs Egelind: Vi er nogle gamle 'scene-ludere'

Ingen par blev stemt ud af konkurrencen fredag aften, men dommernes point og seernes stemmer bliver overført til den kommende fredag, hvor to par skal i omdans og et par efterfølgende må forlade 'Vild med dans'.

Se 'Vild med dans' fredag aften klokken 20 på TV 2.

Silas Holst

 • Fungerer i år som danseekspert på vmd.tv2.dk og kommenterer hver weekend fredagens 'Vild med dans'-udsendelse.
 • Har deltaget i 'Vild med dans' i alt seks gange og vundet de to – i 2011 med Sophie Fjellvang-Sølling og i 2014 med Sara Maria Franch-Mærkedahl.
 • Har herudover danset med Szhirley, Malena Belafonte, Laura Drasbæk og Louise Mieritz.
 • Har spillet hovedrollen i flere store musicalopsætninger som 'Crazy for You', 'Grease' og 'Dirty Dancing'. Har i foråret 2016 en af hovedrollerne i Tivolis opsætning af musicalen 'Hairspray'.

Dommernes point i program 1

 • James Sampson og Mie Moltke: 20 point
 • Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard 16 point
 • Søs Egelind og Mads Vad: 15 point
 • Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen: 12 point
 • John 'Faxe' Jensen og Karina Frimodt: 10 point
 • Patrick Berdino og Jenna Bagge: 10 point
 • Katrine Fruelund og Aslak Amtrup: 9 point
 • Karen Mukupa og Michael Olesen: 8 point
 • Sharin Foo og Frederik Nonnemann: 7 point
 • Chris Christoffersen og Luise Crone Dons: 6 point
 • Rasmus Jarlov og MIlle Funk: 4 point
 • Sami Darr og Patricia Tjørnelund: 4 point