OVERBLIK: I disse byer kan du møde Knæk Cancer-bussen

16x9

Få et sundhedstjek af din krop, og lær, hvordan du forebygger kræft.

Det er bare nogle af mulighederne, når TV 2 og Kræftens Bekæmpelse i uge 43 kommer rundt i landet med den særligt indrettede Knæk Cancer-bus.

Læs også: Her er årets Knæk Cancer-ambassadører

Turen indledes i Hjørring, og bussen kommer i de følgende dage forbi Holstebro, Esbjerg, Faaborg og Nykøbing Falster. Du kan få mere info om tid og sted på kortet nederst i artiklen.

I kontakt med nye grupper af danskere
Det er andet år, Knæk Cancer-bussen tager på Danmarksturne, og ifølge direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, giver initiativet mulighed for at komme i kontakt med nye grupper af danskere.

- Derfor er vi rigtig glade for, at vi endnu engang får mulighed for at tage ud i landet og dele den viden om kræft, forebyggelse og rådgivning, vi ligger inde med, og samtidig blive inspireret til vores videre arbejde, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Ifølge direktør Leif Vestergaard Pedersen når Kræftens Bekæmpelse med Knæk Cancer-bussen bredt ud til borgerne og kommer i kontakt med grupper af danskere, som foreningen normalt ikke møder
Ifølge direktør Leif Vestergaard Pedersen når Kræftens Bekæmpelse med Knæk Cancer-bussen bredt ud til borgerne og kommer i kontakt med grupper af danskere, som foreningen normalt ikke møder Foto: Mads Claus Rasmussen

Kendt ’Go’ aften Danmark’-vært med for første gang
I uge 43 har TV 2 igen i år dedikeret en stor del af sendefladen til kampen mod kræft, og både ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ sender fra et mobilt studie ved bussen.

- Jeg glæder mig til at komme rundt i Danmark og mærke danskernes engagement i kampen mod kræft og deres interesse for at vide mere om sygdommen og om forebyggelse. Knæk Cancer-bussen er en strålende måde at komme ud til danskerne med et relevant budskab, siger ’Go’ aften Danmark’-vært Michèle Bellaiche.

Den garvede tv-personlighed har i flere år været engageret i Knæk Cancer-programmerne på TV 2, men det er første gang, hun skal med Knæk Cancer-bussen og ’Go’ aften Danmark’ rundt i landet.

- Jeg glæder mig til at komme rundt i Danmark og mærke danskernes engagement i kampen mod kræft, siger ’Go’ aften Danmark’-vært Michèle Bellaiche
- Jeg glæder mig til at komme rundt i Danmark og mærke danskernes engagement i kampen mod kræft, siger ’Go’ aften Danmark’-vært Michèle Bellaiche Foto: Carsten Andersen/TV 2

- Vi vil fortælle om danskernes engagement i kræftsagen og om kræft som en sygdom, mange lever med, og som flere og flere overlever - så vi har stærkt fokus på håb i vores programmer, siger Michèle Bellaiche, hvis egen mor i en alder af 70 fik konstateret tarmkræft.

- Min mor har altid sagt, at hun ønsker at blive 100 år, og hendes indstilling har været, at det skulle kræftsygdommen ikke lave om på. Hun blev helbredt, er i fuld vigør og er heldigvis et af mange gode eksempler på danskere, der overlever kræftsygdommen, siger Michèle Bellaiche.

’Go’ aften Danmark’ møder danskere, der er berørt af kræft
Go’ aften Danmark’, som sender direkte både klokken 17.20 og klokken 18.30 hver dag i Knæk Cancer-ugen, vil sætte fokus på lokale borgere og pårørende, der har haft kræften tæt inde på livet. Hvad sker der for parforholdet, når kræften rammer? Og hvordan er det at være barn eller forældre til en person, der er uhelbredelig syg af kræft? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver taget op i programmet.

’Go’ morgen Danmark’ stiller om til de centrale pladser i de fem byer, hvor vært Mikkel Kryger vil møde lokale, der har igangsat aktiviteter til fordel for Knæk Cancer.

I forbindelse med Knæk Cancer-bussens besøg i fem byer afholdes også ’Tænd Et Lys’. Sådan så det ud i Svendborg sidste år
I forbindelse med Knæk Cancer-bussens besøg i fem byer afholdes også ’Tænd Et Lys’. Sådan så det ud i Svendborg sidste år Foto: Mads Claus Rasmussen

I forbindelse med Knæk Cancers besøg i de fem byer afholdes også ’Tænd Et Lys’ nær Knæk Cancer-bussen. Her opfordres forbipasserende til at købe en lyspose, som kan dekoreres med en tegning eller en personlig hilsen, der er til støtte for dem, der kæmper, og til minde om dem, vi har mistet til kræften.

Få overblikket over årets Knæk Cancer-byer ved at klikke rundt på kortet herunder.

 • Kræft opstår, fordi celler i kroppen begynder at vokse ude af kontrol
 • Hver tredje dansker får kræft, før de fylder 75 år
 • Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt danskere under 65 år
 • Hvert år får knap 35.500 danskere kræft – det er 97 om dagen
 • Cirka 15.300 danskere dør af kræft om året – det er 42 om dagen
 • Cirka 258.000 danskere lever med en kræftdiagnose
 • Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Knæk Cancer-bussen

 • Bussen vil sætte fokus på kampen mod kræft og danner ramme om følgende aktiviteter:
  - Forebyggelsesoplysning
  - Sundhedstjek
  - Modermærketjek
 • Derudover vil der foregå en række lokale arrangementer omkring bussen. Eksempelvis vil en række lokale restauranter opstille madboder, hvor overskuddet går til Knæk Cancer. Disse varierer fra by til by

Her kan du møde Knæk Cancer-bussen

 • Mandag 19. oktober: Hjørring
 • Tirsdag 20. oktober: Holstebro
 • Onsdag 21. oktober: Esbjerg
 • Torsdag 22. oktober: Faaborg
 • Fredag 23. oktober: Nykøbing Falster