Vild med dans

Listen ingen vil på: De røg først ud af 'Vild med dans'

Da den tidligere håndboldspiller Katrine Fruelund og hendes partner, Aslak Amtrup, sidste fredag indtog dansegulvet som det sidste af årets par i 'Vild med dans'-premieren, var de par nummer 125 til at gøre entre på Danmarks største dansegulv.

Det skete mere end ti år efter, at den allerførste udsendelse af 'Vild med dans' havde premiere i foråret 2005. Dengang fik skuespilleren Sofie Stougaard og hendes partner, Tobias Karlsson, æren af at være det første par på gulvet, hvor de opnåede flotte 19 point for deres cha-cha-cha.

11 kendte medlem af "eksklusiv" klub

Men Sofie Stougaard, der blandt andet er kendt fra tv-serierne 'Nikolaj og Julie' og 'Langt fra Las Vegas', har også den lidet flatterende ære af at være den første, der nogensinde er blevet stemt ud af 'Vild med dans'.

Siden da har ti andre kendte trådt i hendes fodspor, og fredag aften finder vi ud af, hvem der bliver den tolvte til at melde sig ind i "eksklusive" klub.

Lidt trøst kan flere af de kendte dog finde i, at blot fordi man ryger ud som det første par, er det ikke ensbetydende med, at man har fået lavest karakter af dommerne. Således skulle fem af de hidtil 11 par, der er røget ud som de første, være blevet i programmet, hvis det stod til de fire dommere alene. Men seerne har altså villet det anderledes.

Læs også: - Du har masser af rytme… bare ikke i kroppen: Stem på ugens bedste citat

Herunder har vi samlet et overblik over alle de kendte, der har måttet forlade deres respektive sæsoner som den første.

I videoen øverst kan du se komikeren Thomas Wivel i en vals med Katrine Bonde. Parret var de første til at forlade 'Vild med dans' sidste år.

De røg først ud af 'Vild med dans'

  1. Sami Darr og Patricia Tjørnelund

   Skuespilleren Sami Darr fik sammen med partneren Patricia Tjørnelund den værst tænkelige start, da de sidste år indtog dansegulvet i en vals.

   Bundkarakteren fire - ét point fra hver dommer - var, hvad parret kunne skrabe sammen i det første program.

   I det andet program forbedrede parret sig dog gevaldigt og mere end fordoblede deres point til ni for deres salsa.

   Selvom Sami Darr og Patricia Tjørnelund kun lå tredjesidst hos dommerne efter de to danse, endte det alligevel med, at parret måtte takke af som de første.

  2. Thomas Wivel og Katrine Bonde

   I 2014 måtte komikeren Thomas Wivel forlade dansegulvet som den første sammen med sin partner Katrine Bonde.

   Dommerne placerede hele tre par under dem efter deres vals, men seerne ville det anderledes, og så blev det farvel efter kun en enkelt dans.

  3. Le Gammeltoft og Frederik Nonnemann

   Den professionelle danser Frederik Nonnemann medvirkede for første gang i 'Vild med dans' i 2013, hvor han dannede par med dj'en Le Gammeltoft.

   En cha-cha-cha og syv point var, hvad det kunne blive til, og selvom hele to par fik lavere karakterer af dommerne, måtte det høje par altså danse af som de første.

   Sidste år opnåede Frederik Nonnemann sin hidtil bedste placering, en ottendeplads, med The Raveonettes-musikeren Sharin Foo, og i år skal han forsøge at nå endnu længere med tv-værten Lene Beier.

  4. Lars Rasmussen og Malene Østergaard

   Håndboldspillere har generelt gjort det godt i 'Vild med dans', men undtagelsen er den tidligere fløjspiller Lars Rasmussen.

   Selvom han og partneren Malene Østergaard ikke endte sidst hos dommerne, stemte seerne parret ud som de første i sæson ni.

   Malene Østergaard vendte tilbage til 'Vild med dans' året efter, hvor hun nåede en syvendeplads med skuespilleren Thomas Ernst.

  5. Eva Nabe Poulsen og Anders Jacobson

   Selvom tv-værten Eva Nabe Poulsen og partneren Anders Jacobson ikke fik færrest point af dommerne for deres vals i første program i sæson otte, så endte det alligevel med, at seerne stemte parret hjem som de første.

  6. Kurt Thyboe og Karina Frimodt

   I syvende sæson af 'Vild med dans' stiftede tv-seerne for første gang bekendtskab med Karina Frimodt, der dansede med den tidligere boksekommentator Kurt Thyboe.

   I det første program, hvor parret dansede cha-cha-cha, fik de højere point end nuværende udenrigsminister Kristian Jensen (V), men i programmet efter, hvor der skulle danses quickstep, fik Kurt og Karina baghjul af de øvrige par, og så måtte de danse af som de første. 

   Karina Frimodt har siden taget revanche for sin debut og nåede i 2013 finalen med komikeren Uffe Holm.

  7. Sven-Ole Thorsen og Mie Moltke

   I første program af sæson seks placerede den tidligere stuntman Sven-Ole Thorsen og Mie Moltke sig kun tredjesidst med deres vals, men ugen efter, hvor de dansede rumba, gav dommerne parret de laveste point af alle, og seernes opbakning manglede også.

   Derfor blev parret sendt ud af dansegulvet som de første i 2009.

  8. Oliver Bjerrehuus og Viktoria Franova

   På papiret så modellen Oliver Bjerrehuus og partneren Viktoria Franova, der i tredje sæson nåede finalen med sangeren Simon Mathew, ud som et stærkt par.

   Men en samba og en sidsteplads hos dommerne var alt, det blev til, inden seerne stemte parret ud som de første i sæson fem.

  9. Benedikte Hansen og Bo Loft Jensen

   I fjerde sæson af 'Vild med dans' var det første gang, at parrene kun fik én dans, inden det første par blev stemt ud. 

   Det gik ud over skuespillerinden Benedikte Hansen og partneren Bo Loft Jensen, der trods 21 point for deres quickstep endte sidst hos dommerne og efterfølgende blev stemt ud af seerne.

  10. Lærke Winther Andersen og Klaus Kongsdal

   Skuespillerinden Lærke Winther Andersen lagde i det første program i sæson tre flot ud i sin cha-cha-cha med partneren Klaus Kongsdal og placerede sig på en andenplads.

   Men med quicksteppen i programmet efter endte hun sidst, da dommerne havde afgivet deres point, og så røg hun helt ud.

  11. Kim Milton og Ann Wilson

   I anden sæson af 'Vild med dans' var de fire dommere (heriblandt Thomas Evers Poulsen) og tv-seerne helt enige om, at den i dag pensionerede fodbolddommer Kim Milton skulle forlade programmet som den første.

   En cha-cha-cha og en quickstep sammen med partneren Ann Wilson blev det til, inden han måtte stille danseskoene.

  12. Sofie Stougaard og Tobias Karlsson

   Det allerførste par til at forlade 'Vild med dans' var skuespilleren Sofie Stougaard og partneren Tobias Karlsson.

   Efter en cha-cha-cha og en quickstep blev parret stemt ud af seerne, selvom de i ingen af de to første uger fik de laveste karakterer af dommerne.

   Det gjorde til gengæld den tidligere cykelrytter Jesper Skibby, som dog siden hen dansede sig til en fjerdeplads i sæsonen.

   Tobias Karlsson fik i øvrigt genoprejsning i femte sæson af 'Vild med dans', hvor han blev nummer to med rytteren Tina Lund. Og i Sverige har han sågar vundet programmet sammen med tv-kokken Tina Nordström.