Se statistikken: Her er den strengeste dommer i 'Vild med dans'

Se 'Vild med dans' på TV 2 PLAY

Hun har vundet adskillige medaljer ved både EM og VM i standarddans, og har man set blot ét program af 'Vild med dans', er man da heller ikke i tvivl om, at dommeren Anne Laxholm om nogen ved, hvad hun taler om, når hun giver deltagerne i danseprogrammet gode råd om kropsholdning og strakte fingre.

Men lige så fuld af velmenende råd Anne Laxholm er, lige så tilbageholdende er hun med pointene. Af de nuværende fire dommere, der har siddet i dommerpanelet sammen siden 2011, er hun nemlig den, der har givet færrest point.

Det viser en optælling, som TV 2 har lavet over afgivne point i 'Vild med dans' i perioden 2011-2014. 

Laxholm også mest nærig med ti-tallerne

Optællingen viser dog, at de fire dommere ligger rigtigt tæt op ad hinanden. Således er der efter fire sæsoner og hundredvis af pointgivende danse et spænd på kun 53 point mellem Anne Laxholm i bunden (1.993 point) og Jens Werner (2.046) i toppen.

Læs også: - Du har masser af rytme… bare ikke i kroppen: Stem på ugens bedste citat

Herudover er Anne Laxholm også den, der har givet klart færrest ti-taller. I fire sæsoner har hun kun hevet skiltet med ti-tallet op i alt 23 gange, mens Jens Werner til sammenligning har haft ti-tallet fremme hele 39 gange. Til gengæld har Jens Werner givet fem et-taller i perioden mod Anne Laxholms og Nikolaj Hübbes fire et-taller.

Anne Laxholm har ikke kun siddet ved dommerbordet i 'Vild med dans'. Sidste år indtog hun selv gulvet sammen med sin mand Hans Henrik i anledning af Knæk cancer-ugen. Se deres dans her.

Er ikke bevidst streng

Forelagt statistikken siger Anne Laxholm med et smil til TV 2, at man skal tage tallene med et gran salt.

- Alt er relativt, og det afhænger jo af, hvor man lægger ud. Der kan det da godt være, jeg ikke lægger lige så højt ud som de andre. Men med tiden følges vi jo ad, og går de andre fra eksempelvis syv til ti, så går jeg også med fra seks til ni, siger Anne Laxholm til TV 2 og fortsætter: 

- Det er rigtigt, at ti-tallerne ikke flyver lige så hurtigt fra mig som fra de andre. Men der skal jo helst ikke gå inflation i dem, og det kan der hurtigt gøre. Det er ikke sådan, at jeg bevidst prøver at være den strenge dommer, så når jeg ofte har givet ni i stedet for ti, er det fordi, jeg har følt, at parret har haft mere i sig, og jeg har vidst, de kunne gøre det en tand bedre, siger hun.

Læs også: 'Vild med dans'-premiere slår otte år gammel rekord

Se hvor mange point Anne Laxholm, Jens Werner, Britt Bendixen og Nikolaj Hübbe har givet i årene 2011-2014 herunder. De er rangeret fra den strengeste dommer til den mest gavmilde. (Pointene fra premiereprogrammet i sæson 12 er ikke medregnet.)

 1. Anne Laxholm

  1.993 point har Anne Laxholm givet de par, der har danset i årene 2011-2014. Dermed er hun den dommer, der har givet færrest point.

  Hun er også den, der har givet færrest 10-taller. 23 gange har hun hevet sig op på et 10-tal. Det par, der har fået flest 10-taller af Anne Laxholm, nemlig fire, var Louise Mieritz og Silas Holst i 2012.

  Det er også blevet til fire 1-taller. De er gået til Anders Krogh Jørgensen og Mie Moltke i 2011, Claes Bang og Katrine Bonde samt Allan Simonsen og Sofie Kruuse i 2013 og Erik Brandt og Vivi Siggaard i 2014.

 2. Nikolaj Hübbe

  2.005 point har feltets nyeste dommer, Nikolaj Hübbe, givet i sine fire år som 'Vild med dans'-dommer, og dermed kommer han ind på en andenplads over de strengeste dommere.

  Fire gange har han givet 1 point - tre af gangene til Allan Simonsen og Sofie Kruuse i 2013 og én gang til Rasmus Nøhr og Karina Frimodt i 2012.

  29 gange har han belønnet parrene med topkarakteren 10 - og hele seks af dem tilfaldt Johannes Nymark og Claudia Rex sidste år.

 3. Britt Bendixen

  2.016 point har Britt Bendixen givet i perioden 2011-2014, og hun kommer dermed ind på en kneben tredjeplads over de strengeste dommere.

  Kun to gange de seneste fire år har Britt Bendixen uddelt karakteren 1 - og begge gange var det Allan Simonsen og Sofie Kruuse, der måtte tage til takke med den.

  Britt Bendixen givet topkarakteren 10 i alt 30 gange de seneste fire år. Det par, hun har givet flest 10-taller, er Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst, der fik den tocifrede karakter hele fem gange sidste år.

 4. Jens Werner

  2.046 point har Jens Werner uddelt de seneste fire år, og han er dermed den mest gavmilde af de fire dommere. Faktisk har han i perioden givet 53 point mere end Anne Laxholm.

  Imponerende 39 gange har han haft skiltet med 10-tallet fremme - altså 16 gange mere end Anne Laxholm. Hele fem par har Jens Werner de seneste fire år belønnet med hver fem gange 10 point, nemlig Joakim Ingversen og Claudia Rex i 2012, Mie Skov og Mads Vad samt Uffe Holm og Karina Frimodt i 2013 og endelig fik også Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst samt Johannes Nymark og Claudia Rex hver fem 10-taller sidste år.

  Til gengæld er Jens Werner den dommer, der har uddelt bundkarakteren 1 flest gange, nemlig fem.Tre gange til Allan Simonsen og Sofie Kruuse i 2013, én gang til Le Gammeltoft og Frederik Nonnemann i 2013 og én gang til Erik Brandt og Vivi Siggaard i 2014.

Dommernes point 2011-2014

Så mange point har dommerne givet i årene 2011-2014

 • Anne Laxholm: 1.993
 • Nikolaj Hübbe: 2.005
 • Britt Bendixen: 2.016
 • Jens Werner: 2.046

Så mange 1-taller har dommerne givet i årene 2011-2014

 • Jens Werner: 5
 • Anne Laxholm: 4
 • Nikolaj Hübbe: 4
 • Britt Bendixen: 2

Så mange 10-taller har dommerne givet i årene 2011-2014

 • Anne Laxholm: 23
 • Nikolaj Hübbe: 29
 • Britt Bendixen: 30
 • Jens Werner: 39