TV

Mikkel Beha på vej på nye eventyr med sønnerne

Se 'Kurs mod fjerne kyster' på TV 2 Play

Tirsdag bliver Mikkel Beha Erichsen og hustruen Marian Midé Andersen genforenet med sønnerne Theis og Emil på Salomonøerne i Stillehavet. Her tager de hul på endnu en familierejse og de sidste optagelser til tredje sæson af 'Kurs mod fjerne kyster' ombord på skibet Havana.

Forældrene har ikke set sønnerne i månedsvis, da de har sejlet rundt på egen hånd i snart tre år. Se klip fra en tidligere rejse øverst.

- Selvfølgelig savner vi dem. Tidligere på sommeren var der otte måneder, hvor vi ikke har set hinanden. Det er lang tid, selvom de er store drenge. Men når man ved, at de har det godt, så gør ikke så meget, siger Mikkel Beha Erichsen.

Savnet til sønnerne bliver da også overskygget af en enorm stolthed over at have set dem blive voksne mænd og dygtige sejlere.

- Det er dejligt. Det er med kæmpe stolthed, at jeg har set dem vokse med opgaven og tage skipperansvaret på sig og set dem trives med det sociale liv ombord, siger Mikkel Beha Erichsen.

Dykker blandt krigsvrag og krokodiller

De næste to måneder sejler familien med to af drengenes venner og en fotograf rundt ved Salomonøerne, Vanuatu og måske bliver det også til et smut til Papua Ny Guinea.

Familiens yngste, 15-årige Alfred, bliver i Danmark, hvor han er startet på efterskole. Han har dog sejlet med sine to brødre i sommers og er derfor ikke ked af at blive hjemme, hvor den øvrige familie passer på ham.

På rejsen skal Mikkel Beha Erichsen og resten af besætningen dykke blandt en sand kirkegård af hundredevis af flyvrag, der blev skudt ned i et slag nær Salomonøerne under Anden Verdenskrig.

- Der findes der også saltvandskrokodiller, som er nogle hidsige nogle, der bliver syv-otte meter lange, fortæller Mikkel Beha Erichsen.

Så dem vil I forsøge at undgå?

- Nej, dem vil vi også gerne finde, men vi skal selvfølgelig også sørge for ikke at blive spist, siger han.

Derudover er der aktive vulkaner i udbrud i området, som familien håber at komme helt tæt på.

Får ro på 20 meter vand

Det er en lille, lukket verden at bo syv mennesker sammen på en båd i to måneder. For nogle lyder det klaustrofobisk, men Mikkel Beha Erichsens familie er klar.

- Det er noget, vi har øvet os på hele livet. Det er der, vi fungerer allerbedst, siger han.

Samtidig er de alle også gode til at gribe muligheder for at gå på opdagelser på land på egen hånd, når der er brug for ro. For det er der ikke mange muligheder for på båden. Her kan man sætte sig på fordækket, som er fire en halv meter væk fra de andre.

- Og så kan man nogle morgener, hvis man synes, at der er lidt mange mennesker, tage en dykkerflaske og sætte sig ned på 20 meter vand. Så er der ikke nogen at tale med. Og så er man klar til at komme op og tage morgenkaffen en halv time senere, siger han.

Tredje sæson af 'Kurs mod fjerne kyster' kommer på skærmen til februar. Du kan se de tidligere sæsoner på TV 2 Play.