Vild med dans

10 års jubilæum: Se 'Vild med dans'-proffernes allerførste dans

Se 'Vild med dans' på TV 2 PLAY

Hele tre af de professionelle dansere i 'Vild med dans' kan i år fejre ti sæsoners jubilæum på hele Danmarks dansegulv.

Det drejer sig om Thomas Evers Poulsen, Mie Moltke og Mads Vad, mens Michael Olesen er med for niende gang.

Læs også: Se statistikken: Her er den strengeste dommer i 'Vild med dans'

Vi har været i arkiverne og fundet billeder frem fra de første sæsoner, de fire dansere medvirkede i, ligesom vi også har fundet de fire danseres allerførste dans på video.

Kom med ni-ti år tilbage i tiden med Thomas, Mie, Mads og Michael og hør deres tanker om, hvordan det var at medvirke i 'Vild med dans' for første gang.

Thomas Evers Poulsen

- Vi skulle have haft flere point

Ud over dommerne Britt Bendixen, Anne Laxholm og Jens Werner er danseren Thomas Evers Poulsen den eneste, der har været med i 'Vild med dans' siden den første sæson i foråret 2005 (han var en del af dommerpanelet i sæson to og sad helt over i sæson otte). Hans første tur på dansegulvet var i en vals med skuespilleren Mia Lyhne, og selvom parret kom flot igennem dansen, var Thomas Evers Poulsen ikke begejstret over de 18 point, de fik af dommerne.

- Jeg undrede mig over, at vi ikke fik flere point, og jeg kan huske, jeg irriterede mig over det, siger han i dag.

Læs også: 'Vild med dans'-premiere slår otte år gammel rekord

Han og Mia Lyhne endte dog med at vinde den første sæson, og med sejren fulgte et trofæ, som dengang var formet som en diskokugle. Vindertrofæet står stadig i Thomas Evers Poulsens vindueskarm, men:

- De der små glas på diskokuglen er begyndt at falde af nu. Så trofæet kan altså holde i ti år, siger han med et grin.

Se Thomas Evers Poulsens allerførste dans i 'Vild med dans', en vals med Mia Lyhne, fra foråret 2005 i videoen øverst.

Mie Moltke

- Jeg havde det svært med kameraerne

Den professionelle, kvindelige danser, der har flest 'Vild med dans'-sæsoner på sit cv, er Mie Moltke. Hun fik sin debut i sæson to i efteråret 2005, men da hun sad over i sæson otte, er det først i år, at hun kan fejre sit jubilæum på ti sæsoner.

Hendes første partner var skuespiller og tv-vært Peter Mygind – et godt match for Mie Moltke, der lidt naivt troede, at hun "bare skulle lære ham at danse" og på det tidspunkt ikke vidste, hvor stort programmet og hele 'Vild med dans'-universet ville vokse sig.

- Hele delen med at der var kamera på, og man kom på tv, var lidt svær for mig. Men Peter var jo etableret og erfaren på det område, så han var helt selvkørende, og det passede mig fint, at jeg kunne gemme mig lidt bag ham, siger Mie Moltke i dag.

Læs også: Listen ingen vil på: De røg først ud af 'Vild med dans'

De to var det sidste par på gulvet den første aften, og de tog dommerne med storm med deres vals. 24 point blev det til, og heriblandt gav Jens Werner et syv-tal for dansen, der altså var Mie Moltkes allerførste i programmet.

Hun husker stadig, hvordan Peter Mygind havde det med dansen.

- Han var meget følsom og melankolsk omkring den, og det kommenterede Anne Laxholm også på efter dansen. Jeg kan primært huske, at jeg var glad for, han ikke lavede fejl, siger Mie Moltke med et grin.

Se Mie Moltkes allerførste dans i 'Vild med dans', en vals med Peter Mygind, i efteråret 2005 i videoen herunder:

{"metadata":{"program":"2","dance_style":"Vals","couple":"","published":1473936877822}}

Mads Vad

- Jeg var lige ved at snuble i min første dans

Mads Vad debuterede i 'Vild med dans'' tredje sæson i 2006 og har været en fast del af programmet lige siden. For den dengang 21-årige professionelle danser var det et stort skift at gå fra at være turneringsdanser til pludselig at være midt i så populært et program, hvor pressen også begyndte at interessere sig for hans person.

I sin første sæson dansede han med skuespilleren Liv Corfixen, men allerede under parrets første dans, en vals, var det nær gået galt for Mads Vad.

- Jeg var så nervøs og spændt, fordi jeg gerne ville gøre det helt perfekt. Og så sker der det i begyndelsen af dansen, at mine laksko gnider sig mod hinanden, så jeg næsten er ved at snuble. Jeg kan tydeligt huske, at jeg tænkte "nej for helvede, Mads". Den første dans var meget shaky, siger han.

Læs også: Kom med backstage: Det tænker 'Vild med dans'-parrene om hinanden

Parret måtte da også nøjes med 15 point og en sidsteplads fra dommerne efter den første danserunde, men valsen med Liv Corfixen vil nu altid betyde noget særligt for Mads Vad.

- Den første dans var en kæmpeoplevelse, som jeg aldrig nogensinde vil glemme. Men for pokker, hvor var jeg nervøs, siger han.

Se Mads Vads allerførste dans i 'Vild med dans', en vals med Liv Corfixen, fra 2006 i videoen herunder.

{"metadata":{"program":"2","dance_style":"Vals","couple":"","published":1473936914017,"is_interview":false}}

Michael Olesen 

- Jeg var mere nervøs end min partner

Godt nok er han "kun" med for niende gang i år, men med så mange års 'Vild med dans'-erfaring får Michael Olesen alligevel lov til at komme med i artiklen her.

Michael Olesen debuterede i sæson fire, hvor han dansede med skuespilleren Anne Louise Hassing, og før deres første dans, en quickstep, var han med egne ord mere nervøs end hende.

- Jeg var ved at skide grønne grise og tænkte, hvad pokker jeg dog havde sagt ja til. Jeg tænkte på, hvad der ville ske, hvis jeg fejlede, glemte trinene eller snublede – alle de ting kørte gennem hovedet på mig, siger han i dag.

Læs også: Michael Olesen om Mukupa: Dét havde jeg ikke set komme

Og det var ikke kun dansetrinene og at opfinde koreografier og lære dem fra sig, Michael Olesen skulle bekymre sig om. For den unge danser var det også nervepirrende at skulle konkurrere mod de andre professionelle dansere, som han gennem hele sit liv havde set op til, og som han var blevet både trænet og bedømt i turneringer af. Han følte, han havde noget, han skulle bevise over for dem.

Endelig skulle han også for første gang i sin karriere pludselig til at tage stilling til sin partners hår, kjole og makeup – noget som aldrig tidligere havde interesseret ham.

- Jeg havde jo et ansvar for, at min partner så godt ud. Så til Anne Louise vil jeg gerne sige et stort undskyld for, at jeg fik dig til at ligne en påskekylling. Af hjertet undskyld. Jeg var urutineret, siger han med et grin om den gule kjole, som Anne Louise Hassing dansede sin første dans i.

Se Michael Olesens allerførste dans i ’Vild med dans’, en quickstep med Anne Louise Hassing, fra 2007 i videoen herunder.

{"metadata":{"program":"2","dance_style":"Quickstep","couple":"","published":1473936711792}}

Thomas Evers Poulsens dansehistorik

 • Debuterede i sæson et og deltager i år for tiende gang. Var desuden dommer i sæson to og sad helt over i sæson otte.
 • Har danset med: Mia Lyhne (1), Annette Heick (7), Lisbeth Østergaard (5), Anne-Mette Rasmussen (4), Pernille Højmark (3), Christina Hembo (3), Monica Christensen (9), Mathilde Norholt (5) og Astrid Krag (3).
 • Danser i år med Ena Spottag.

Mie Moltkes dansehistorik

 • Debuterede i sæson to og deltager i år for tiende gang. Sad over i sæson otte.
 • Har danset med Peter Mygind (6), Master Fatman (6), Lai Yde (4), Hans Pilgaard (5), Sven-Ole Thorsen (10), Michael Rasmussen (5), Anders Krogh Jørgensen (8), Mattias Hundebøll (9) og Besir Zeciri (udgik efter program fem).
 • Danser i år med James Sampson.

Mads Vads dansehistorik

 • Debuterede i sæson tre og deltager i år for tiende gang.
 • Har danset med Liv Corfixen (8) Rikke Hørlykke (3), Jette Torp (9), Lotte Friis (5), Cecilie Hother (1), Anne Sofie Espersen (5), Louise Spellerberg (3), Mie Skov (1) og Paprika Steen (5).
 • Danser i år med Søs Egelind.

Michael Olesens dansehistorik

 • Debuterede i sæson fire og deltager i år for niende gang.
 • Har danset med Anne Louise Hassing (7), Anne-Grethe Bjarup Riis (3), Lisa Lents (4), Dicte (6), Pia Allerslev (8), Camilla Bendix (4), Mette Blomsterberg (6) og Line Kruse (7).
 • Danser i år med Karen Mukupa.