TV

Se listen: De mest mindeværdige politikere i 'Vild med dans'

Se 'Vild med dans' på TV 2 PLAY

I foreløbig to fredage har man kunnet opleve den konservative folketingspolitiker Rasmus Jarlov svinge rundt med partneren Mille Funk på dansegulvet i 'Vild med dans'.

Men den 38-årige Rasmus Jarlov, der blandt andet er sit partis beskæftigelses-, fødevare- og transportordfører, er langt fra den første politiker til at vise sine dansetrin foran hele tv-Danmark.

Således har både en nuværende og en tidligere minister svunget hofterne på gulvet, ligesom også en nuværende og en tidligere borgmester i Københavns Kommune har gjort det.

Herunder har vi samlet en oversigt over de mest mindeværdige politikere i 'Vild med dans'.

 1. Astrid Krag (2014)

  I sidste års 'Vild med dans' havde den tidligere sundhedsminister for SF, Astrid Krag, der i mellemtiden var skiftet til Socialdemokraterne, takket ja til en tur på dansegulvet, hvor hun blev parret med den erfarne danser Thomas Evers Poulsen.

  Allerede efter én dans, en vals, røg parret i omdans, og Astrid Krags dansekarriere så umiddelbart ud til at være slut, inden den for alvor var kommet i gang. Men parret overlevede omdansen og strøg sidenhen ubesværet frem til semifinalen og opnåede en tredjeplads.

  Både dommere og eksperter var fuld af lovord over den udvikling, Astrid Krag gennemgik i løbet af sin tid i 'Vild med dans', og tredjepladsen blev også Thomas Evers Poulsens tredje bronzemedalje i programmets historie.

  Ved folketingsvalget i juni i år mere end fordoblede Astrid Krag sit antal af personlige stemmer i forhold til valget i 2011. Helt præcis 14.898 personlige stemmer fik hun, og hun fungerer i dag som Socialdemokraternes ældre- og indfødsretsordfører.

 2. Kristian Jensen (2010)

  I syvende sæson af 'Vild med dans' deltog en tidligere minister for første gang, nemlig den tidligere skatteminister for Venstre, Kristian Jensen.

  Sølle syv point blev det til for ham og partneren Katrine Bonde for deres første dans, en cha-cha-cha, hvilket på det tidspunkt var ny bundrekord i 'Vild med dans'. Men ugen efter, da parret dansede quickstep, steg de til 11 point – hvilket faktisk var flere end, de senere finalister Laura Drasbæk og Silas Holst opnåede den uge.

  I alt fire danse blev det til for venstremanden, inden han blev stemt ud som den tredje deltager i 2010. 

  Kristian Jensen er i dag udenrigsminister i Lars Løkke Rasmussens rene Venstre-regering.

 3. Klaus Bondam (2005)

  Den første politiker til at medvirke i 'Vild med dans' var Klaus Bondam, som, da han deltog i programmets første sæson i foråret 2005, sad i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune for De Radikale.

  Her havde han siddet siden 2001, men var i den brede befolkning måske bedst kendt som skuespiller, blandt andet i TV 2-serien 'Langt fra Las Vegas'.

  I 'Vild med dans' blev han sat sammen med Soffie Dalsgaard, og parret viste sig hurtigt at være et af dommernes favoritpar, og de blev belønnet med den ene høje karakter efter den anden. Faktisk var Klaus Bondam og Soffie Dalsgaard det første par til at få et ni-tal i programmets historie. Det fik de af Britt Bendixen for deres tango.

  Parret endte med på en tredjeplads efter Erik Peitersen og Marianne Eihilt samt Mia Lyhne og Thomas Evers Poulsen.

  Efter kommunalvalget i november 2005 blev Klaus Bondam udnævnt til teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, og siden hen bestred han også posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i et års tid i 2010.

  Klaus Bondam er i dag direktør i Cyklistforbundet.

 4. Pia Allerslev (2011)

  I 'Vild med dans'' ottende sæson var Venstre for anden gang repræsenteret på dansegulvet. Denne gang i form af den daværende kulturborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev, som dansede med Michael Olesen.

  Parrets højeste dommerpoint, 19, fik de for deres slowfox. I alt fem danse blev de til, inden de blev stemt af gulvet af seerne.

  I løbet af programmet gennemgik Pia Allerslev som så mange andre deltagere en fysisk forvandling, hvilket blandt andet fik Se & Hør til at døbe hende "sexborgmesteren".

  Pia Allerslev har siden sidste kommunalvalg i 2013 været børne- og ungdomsborgester i Københavns Kommune.

 5. De gik ind i politik efter 'Vild med dans'

  Joachim B. Olsen (2008)
  Ud over de fire ovenstående politikere og dette års deltager, Rasmus Jarlov, har to andre 'Vild med dans'-deltagere gjort karriere inden for politik. Deres arbejde i politik er dog først kommet efter deres deltagelse i danseprogrammet.

  Den mest kendte er Joachim B. Olsen, som vandt femte sæson af 'Vild med dans' sammen med Marianne Eihilt i 2008. Inden sin deltagelse var Joachim B. Olsen kendt som kuglestøder og havde vundet adskillige medaljer ved både EM, VM og OL.

  I 2011 blev han valgt til Folketinget for Liberal Alliance og har siden da været en af partiets mest markante stemmer. Han fungerer i dag som partiets beskæftigelses-, erhvervs- og forbrugerordfører.

  Paula Larrain (2007)
  Året inden, i 2007, stillede den tidligere DR-vært og journalist Paula Larrain op i 'Vild med dans'.

  Hun opnåede en ottendeplads med partneren René Christensen og forsøgte i umiddelbar forlængelse af sin deltagelse at blive valgt til Folketinget for De Konservative ved valget i november 2007. Det lykkedes ikke for hende at blive valgt ind, og hun droppede sine politiske ambitioner nogle år senere.