Elming fejrer spektakulært jubilæum: Her er hans største øjeblikke i 'Vild med dans'

Se 'Vild med dans' på TV 2 PLAY

Når Claus Elming fredag aften byder seerne og "Danmarks modigste dansere" velkommen til 'Vild med dans', så gør han det for præcis 100. gang.

Dermed skriver den 46-årige tv-vært og sportskommentator sig ind i historiebøgerne som en af dem, der har stået i spidsen for flest 'Vild med dans'-programmer i verden.

Men da Claus Elming for ti år siden takkede ja til at tage over efter Peter Hansen på den tredje sæson af danseprogrammet, så han det primært som en måde at udvide sit repertoire på, og han havde slet ikke forestillet sig, hvor mange år han skulle være en del af programmet, og hvor stor en betydning det ville få for ikke bare hans karriere, men for hele hans liv.

Læs også: Vidste intet om afsløring: Grünewald overraskede sin mand i pausen

- Det er vildt, at jeg runder program nummer 100. Bare det at lave 100 programmer af et underholdningsshow er der ikke ret mange værter, der får lov til. Jeg er stolt over, jeg har kunnet holde så længe, og jeg er også overrasket over, at det, der startede med bare at være et karrieretræk, er blevet så signifikant for mig, at jeg nu står med et ret spektakulært jubilæum, siger Claus Elming til TV 2.

Se Claus Elming byde velkommen til sit allerførste 'Vild med dans'-program i videoen øverst og se ham danse riverdance i 'Vild med dans'' juleshow fra 2013 i videoen her.

'Vild med dans' er som farmors fødselsdag

Det var dog ikke en umiddelbar succes for den ellers så respekterede sportskommentator og tidligere amerikanske fodboldspiller, da han fredag den 15. september 2006 for første gang tonede frem på skærmen i 'Vild med dans', husker han.

- Jeg kom jo fra sportsverdenen, hvor mange syntes, at den måde, jeg præsenterede tingene på, var fed. Jeg havde et godt navn, og folk kunne lide det, jeg lavede. Men da jeg kom til 'Vild med dans', blev jeg pludselig ham den udskældte, og når folk skrev noget, var det negativt. Det krævede en mental omstilling og var svært for både Christine (Lorentzen, Claus Elmings medvært i sin første sæson, red.) og jeg, siger Claus Elming.

Læs også: Se statistikken: Her er den strengeste dommer i 'Vild med dans'

Kritikken forstummede dog, og Claus Elming har som noget ganske unikt for en dansk tv-vært formået at kombinere sin rolle som sportskommentator og ekspert med rollen som vært på et af landets mest sete underholdningsprogrammer.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg har kunnet og stadig kan lave begge dele. Det er klart, at det er to forskellige måder, man agerer på. I sporten er man lidt mere fræk, og der er en jargon, der skal være på plads. Selvom jeg også har været fræk og taget gas på nogen i 'Vild med dans' til tider, så er der alligevel en aura omkring programmet, som man skal udvise respekt for. Jeg plejer at sige, at som vært på 'Vild med dans' skal man opføre sig på samme måde, som er man til sin farmors fødselsdag, siger han.

Se Claus Elming danse twist med dommer Britt Bendixen i sidste års 'Vild med dans knækker cancer'-show i videoen her.

Er klar på 100 programmer mere

'Vild med dans' kører i år på sin 12. sæson herhjemme, mens man i USA i øjeblikket er godt i gang med sæson nummer 21. Er Claus Elming mon frisk på at fortsætte i 100 programmer mere, hvis TV 2 fremover fortsætter med at invitere kendte danskere en tur på dansegulvet ?

- Hvis Gitte Madsen (underholdningschef på TV 2, red.) vil have mig, så tager jeg klart 100 mere, griner han.

Læs også: Listen ingen vil på: De røg først ud af 'Vild med dans'

I anledning af sit 100-gangs jubilæum har vi bedt Claus Elming udpege de fem største øjeblikke i sin tid som vært på 'Vild med dans'. Det var så svær en opgave for ham, at han har været nødt til at vælge seks. 

Se Claus Elmings højdepunkter herunder.

 1. Finale i Horsens og "halbal" i Odense

  - Jeg bliver nødt til at slå de to programmer, vi har sendt væk fra vores sædvanlige studie, sammen. I anledning af TV 2's 25 års fødselsdag i 2013 sendte vi fjerde program direkte fra Odense, og sidste år sendte vi finalen fra Horsens.

  Især finalen i Horsens var helt spektakulær. For alle os, der har lavet 'Vild med dans' i mange år, var det en vild oplevelse at opleve den intensitet, der var i salen, og de tusindvis af 'Vild med dans'-fans, som virkelig syntes, det var fedt at opleve danserne, orkestret og det hele live. Og især, når dommerne gav 10-taller, lød der voldsomme jubelbrøl i salen. Dét var en stor oplevelse. 

 2. Disco-aften

  - Mange af mine bedste minder fra 'Vild med dans' har med musikken og The Antonelli Orchestra at gøre. En af de allerbedste aftener, vi overhovedet har haft, var i niende sæson, hvor der en aften var disco-tema. The Antonelli Orchestra spillede en række af de her helt klassiske disco-hits, og det var en fest. Hele produktionen gik fra studiet den aften med et kæmpespil på læben og var i festhumør. Det føltes slet ikke som om, vi havde været på arbejde, eller at vi havde en konkurrence kørende, vi havde bare haft en fest. 

 3. Besøg af Enrique Iglesias

  - I 'Vild med dans' har vi flere gange haft besøg af både danske og internationale musikere, men den største af dem alle er Enrique Iglesias, som besøgte os i sæson syv i 2010. Helt fra begyndelsen af programmet kunne man mærke en eufori blandt både publikum og deltagerne i studiet, hvor man fornemmede, at der var noget helt særligt i gære den aften. Hele programmet igennem var en lang "byggen op" til Enriques optrædener, og da han endelig gik på scenen, endda hele to gange, gik studiet helt amok. Det var en fest.

 4. Mødet med Allan Simonsen

  - Jeg har interviewet masser af store sportsstjerner, rockmusikere og alle mulige andre stjerner i årenes løb. Men første gang i mit liv, jeg blev starstruck, var, da jeg mødte Allan Simonsen forud for 'Vild med dans'' tiende sæson i 2013. Allan var mit store barndomsidol – mit værelse var plastret til med plakater af ham, og jeg havde hans trøje med nummer syv fra Borussia Mönchengladbach.

  Jeg mødte ham for første gang, da vi skulle optage traileren forud for premieren det år, og jeg kan huske, at jeg bare stod og kiggede, forsigtigt rakte hånden frem og nærmest stammede "jeg hedder Claus." Det blev til et godt venskab, og det var vidunderligt at snakke med ham om alle mine barndomsoplevelser, hvor jeg jo havde leget ham.

 5. Den første sæson

  - Min første sæson som vært på 'Vild med dans' skal naturligvis også på listen. Der er især to øjeblikke, som jeg husker tydeligt. Det ene er der, hvor jeg for første gang træder ind på gulvet og byder velkommen. Det var på det tidspunkt det største program, jeg havde været en del af, så der var nerver på.

  Det andet er kulminationen på sæsonen, hvor Christina Roslyng og Steen Lund bliver udråbt som vindere. Det var en vild aften. På det tidspunkt havde jeg ingen anelse om, at jeg skulle lave ni sæsoner mere.

 6. Egne danse på gulvet

  - Skal jeg vælge noget, der har med mig selv at gøre, må det være de tre gange, jeg selv har været på gulvet. Første gang var i sæson fem i 2008, hvor Anne Laxholm havde udfordret mig til at danse bossanova. Det var ret sjovt, at jeg selv sagde med min speakerstemme "I en bossanova… mig selv".

  Anden gang var til juleshowet i 2013, hvor jeg dansede riverdance med en professionel dansetrup. Jeg gav den fuld spade og lod som om, jeg kunne - det var virkelig "fake it ’til you make it". Endelig var der sidste år, hvor en seer ville donere 100.000 kroner til 'Knæk cancer', hvis Britt Bendixen og jeg tog en dans. Vi dansede twist til en sang fra 'Pulp Fiction', og det var virkelig sjovt at få lov til at danse med Britt.

Claus Elming i 'Vild med dans'

 • Claus Elming havde sin debut som vært på 'Vild med dans', da tredje sæson begyndte fredag den 15. september 2006.
 • Han er i år vært på sin tiende sæson af 'Vild med dans', og fredag den 2. oktober er han vært på sit program nummer 100.
 • I sæson 3 havde han Christine Lorentzen som medvært, i sæson 4-6 var det Andrea Elisabeth Rudolph, i sæson 7-9 var det Christiane Schaumburg-Müller, og siden sæson 10 har Sarah Grünewald stået ved hans side.