TV

- Derfor skiftede jeg navn fra Knud til Sebastian

Se 'Toppen af poppen' pĂĄ TV 2 PLAY

Flere tusinde danskere bærer navnet Sebastian i Danmark, men kunstneren Sebastian er faktisk ikke en af dem. 

Den 65-ĂĄrige musiker, der har mere end to millioner solgte album pĂĄ cv'et, bærer nemlig det borgerlige navn Knud Christensen, men det er de færreste danskere, der kender ham under det navn. 

Det skyldes dog mest af alt en misforstĂĄelse, afslører stjernen i søndagens afsnit af 'Toppen af poppen', der vises kl. 20 pĂĄ TV 2. 

I slutningen af 60'erne, inden Sebastian for alvor brød igennem, ville et udenlandsk pladeselskab gerne udgive et album med den unge sanger, men hans navn var de ikke helt vild med. 

- En fyr fra et pladeselskab siger "Jeg skal lave en plade med dig, den skal ud i hele verden, men du kan ikke hedde Knud." Det ville blive udtalt som Kanud eller Nut, fortæller Sebastian. 

Skrev Sebastian pĂĄ coveret

Han fik en hel liste over navne, han kunne vælge imellem, blandt andet Sebastian, men han troede ikke pĂĄ, at pladen ville blive udgivet, og gad derfor ikke vælge et nyt navn. Han udgiver efterfølgende en single, og det er her misforstĂĄelsen opstĂĄr. 

- En dag bliver jeg ringet op inde fra radioen, og da jeg kommer ind, bliver programværten ved med at kalde mig Sebastian, og pludselig ser jeg et singlecover med et billede på, og så står der "Sebastian" på coveret, og så var jeg jo fanget, men tænkte, det varer vel bare et øjeblik, så kan jeg hedde Knud igen, siger han grinende.

Som bekendt varede det ikke et øjeblik, men tværtimod hele Sebastians liv. Han endte nemlig med at tage navnet til sig og har udgivet sine mere end 30 albums og musical-numre under det navn.

- Jeg plejer at sige, at hvis du skal købe eller sælge mig, sĂĄ hedder jeg Sebastian, siger han.  

Søndag aften kan du høre flere af Sebastians største hits fortolket af i ĂĄrets næstsidste afsnit af 'Toppen af poppen'. 

Hør nogle af Sebastians mange hits i sammenklippet her: 

Følg 'Toppen af poppen' på sociale medier

FĂĄ de seneste nyheder, interviews og billeder fra 'Toppen af Poppen pĂĄ Facebook her.

Toppen af poppen: Hør Sebastians sange fortolket her

Du kan høre Sebastians seks sange fortolket af de andre kunstnere her

Eller se det pĂĄ TV 2 PLAY