TV

Dúné-Mattias synger 'Norskov'-sangen: Jeg er jo selv fra en jysk provinsby

Se 'Norskov' på TV 2 Play

Stemningen i TV 2s krimidrama 'Norskov' bærer præg af mystik og dystert havnemiljø, men også af hjemlige, menneskelige relationer i en typisk dansk provinsby.

Denne let melankolske stemning slås godt an af introsangen "Echo My Shout", som er skrevet af sangerinden Nanna Øland Fabricius alias Oh Land og synges af Dúné-forsangeren Mattias Kolstrup.

Se klip øverst og hør hele sangen på iTunes her.

- Da Oh Land spurgte, om jeg ville lægge stemme til 'Norskov'-titelsangen, var jeg straks klar. Jeg synes, at både sangen og tv-serien er helt fantastisk, siger Mattias Kolstrup til TV 2 og fortsætter.

- Faktisk er det første gang, jeg synger en sang, jeg ikke selv har været med til at skrive. Så det er rent bestillingsarbejde. Lidt ligesom da Aerosmith sang "Don't Wanna Miss a Thing" til 'Armageddon', konstaterer han med et grin.

Samarbejde opstået gennem 'Toppen af poppen'

Det er dog et andet TV 2-program, 'Toppen af poppen', som har æren for, at Oh Land og Mattias Kolstrup er begyndt på et kunstnerisk samarbejde. De to blev nemlig rigtig gode venner under forårets optagelser i Skagen.

- Nanna og jeg ligner hinanden meget og har den samme legesyge tilgang til musikken. Det skal helst være sjovt. Og så har hun sådan en dejlig afvæbnende personlighed, som jeg godt kan lide, og som gjorde, at vi indledte et venskab fra dag ét, fortæller den 27-årige sanger og tilføjer.

- Det er nok sådan et storesøster-agtigt forhold, jeg har fået til hende. Jeg har aldrig haft en søster, så det er dejligt at føle, at jeg pludselig har én, lyder det muntert fra Duné-forsangeren.

Fedt, at skuespillerne taler jysk

Mattias Kolstrup, der selv stammer fra Skive, har nemt ved at genkende provinslivet i 'Norskov', som er optaget "on location" i Frederikshavn.

- Jeg kommer jo selv fra en jysk provinsby, og Skive minder nok meget om Frederikshavn, selv om vores havn vender ud mod Limfjorden og ikke Kattegat. Jeg tror egentlig, at livet i de fleste små byer i Danmark er ret ens, uanset hvor de ligger, og begrebet "udkantsdanmark" findes ikke. Det er bare skabt af nogle politikere, mener Mattias Kolstrup, som dog er glad for at høre jysk dialekt i en tv-serie.

- Jeg synes, det er fedt, at skuespillerne i 'Norskov' taler jysk. I sidste uge havde jeg en af mine venner, en rigtig Næstved-dreng på besøg, og han sagde flere gange: "Jeg forstår ikke det udtryk der", når der blev brugt en særlig jysk vending. Det var ret sjovt, fordi han selv har en tyk, sydsjællandsk dialekt. Men nu er er serien vist blevet tekstet, så alle kan være med, griner han.

Optrådte med 'Norskov'-sang i stiv kuling

For at understrege 'Norskov's tilhørsforhold til den nordjyske by, Frederikshavn, der gennem et halvt år har lagt ramme om optagelserne til tv-serien, blev der på premieredagen afholdt et stort arrangement på byens havn. Her optrådte Mattias Kolstrup live med titelsangen.

- Det var eddermame modigt at lave sådan et arrangement i en nordjysk havneby sidst i september. Der var stiv kuling og silende regn hele aftenen. Så jeg ved ikke, hvor meget publikum egentlig kunne høre af sangen, siger Mattias Kolstrup og fortsætter.

- Men jeg var imponeret over, hvor seje frederikshavnerne egentlig er. For de stod urokkelige som træstammer gennem hele aftenen, hvor de både så et timelangt afsnit af 'Norskov' og diverse optrædende på scenen, og jeg fornemmede, at stemningen var rigtig positiv hele vejen igennem, slutter han.

Hør hele 'Norskov'-titelsangen "Echo My Shout" på iTunes her.

Se 'Norskov' hver mandag kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play

Fakta om 'Norskov'

* er et politidrama i 10 afsnit.

* udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark.

* følger politimanden Tom Noack, der vender hjem til byen, han forlod for snart 20 år siden, samt hans to barndomsvenner, Martin og "Bonden", som i mellemtiden er blevet hhv. borgmester og storentreprenør.

* har premiere mandag d. 21. september kl. 20.00 på TV 2.

Se 'Norskov' på TV 2 PLAY