TV

Afsløret som Olivers far i 'Norskov': Her er mit eget livs hemmelighed

Se snigpremieren på femte afsnit af 'Norskov' på TV 2 Play

I mandagens fjerde afsnit af krimidramaet 'Norskov' måtte borgmester Martin Kierkegaard gå til bekendelse over for sin hustru, Jackie, og afsløre, at han er far til byens unge ishockey-håb Oliver Bondesen.

Erkendelsen indebærer imidlertid samtidig, at Martin for mange år siden var Jackie utro med sin gode ven Toms ungdomskæreste, Diana. En oplysning, der falder på et tungt sted, nu hvor Martin og Jackie planlægger at blive adoptivforældre. (Se videoklip øverst).

Skuespiller Claus Riis Østergaard, der spiller rollen som Martin, har også i sit eget liv prøvet at holde en vigtig ting i privatlivet hemmelig for omgivelserne.

- Min kone og jeg var gift i et år, uden at nogen anede noget om det. Vi mødte hinanden i 1994, da vi begge to var statister på Aarhus Teater, og vi var så forelskede, at vi blev nødt til at gifte os efter tre måneder, siger Claus Riis Østergaard til TV 2 og fortsætter.

- Vi syntes, det gik lidt for hurtigt til, at vi havde lyst til at fortælle det til nogen. Men det var også dejligt at gå med den viden for os selv, konstaterer han.

Skrev to taler - ligesom i 'Festen'

Året efter det hemmelige giftermål på rådhuset i Aarhus blev Claus Riis Østergaard optaget på Odense Teaters skuespillerskole. Han og hustruen Mia besluttede sig derfor for at blive gift "rigtigt" i en kirke i Aarhus-bydelen Viby, hvor Mia stammer fra, inden de skulle flytte til Fyn.

- Vi spurgte præsten, om det kunne lade sig gøre at blive gift to gange, og han sagde, at det kunne det godt. Men at der så var tale om en 'velsignelse' og ikke en 'vielse', og at ordvalget i ritualet ville være et andet. Så han kunne ikke garantere, at der ikke var nogen af gæsterne, der ville opdage det, forklarer 'Norskov'-skuespilleren og tilføjer.

- Ligesom i 'Festen' havde jeg skrevet to forskellige taler til brylluppet. Én, som jeg ville bruge, hvis folk ikke havde fundet ud af noget. Og en anden, hvis nogen havde opdaget det. Så jeg kom Ulrich Thomsen i forkøbet, lyder det med et grin fra den 45-årige skuespiller over sammenligningen med den berømte dogme-film fra 1998.

Afslørede det først flere år efter

Ingen af gæsterne ved Claus og Mias bryllup i 1995 opdagede, at parret allerede var gift. Det var kun Mias søster, der var blevet indviet i sagen.

- Mia havde inden vores officielle bryllup fortalt sin søster, hvordan tingene hang sammen. Hun havde nok behov for at sige det til nogen. Men der gik adskillige år, før vores forældre fik det at vide, siger Claus Riis Østergaard, som imidlertid ikke har prøvet at holde mere kontroversielle begivenheder i sit liv skjult for omverdenen.

- Jeg er i bund og grund en ærlig person. Så jeg har ikke oplevet noget i samme målestok som Martin i 'Norskov', der har fået et barn med sin bedste vens pige. Så det er selvfølgelig en meget større overvindelse for ham at skulle fortælle det, erkender han. Se Martin gå til bekendelse over for vennen Tom (Thomas Levin) i videoklippet nedenfor.

Vi har alle sammen hemmeligheder

Selv om Claus Riis Østergaard som skuespiller således ikke har kunnet trække direkte fra sine egne erfaringer i den scene, hvor han skulle gå til bekendelse over for vennen Tom (Thomas Levin), kender han dog grundfølelsen.

- Jeg har mange gange siddet over for nogen, hvor jeg skulle sige noget, som var svært. Så de følelser, man har i den situation, kan jeg sagtens sætte mig ind i. Med al respekt for "method acting" og den slags, så mener jeg ikke, det er nødvendigt at have oplevet noget på egen krop for at kunne spille det, siger Claus Riis Østergaard og slutter af med følgende pointe:

- Vi har alle sammen hemmeligheder over for hinanden, og sådan skal det være. Det er kun med til at give lidt spænding i tilværelsen, konstaterer han.

Gik du glip af fjerde afsnit af 'Norskov' , kan du se det lige nu på TV 2 Play - hvor du også kan se snigpremieren på femte afsnit

T2Toolbox embed

Fakta om 'Norskov'

* er et politidrama i 10 afsnit.

* udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark.

* følger politimanden Tom Noack, der vender hjem til byen, han forlod for snart 20 år siden, samt hans to barndomsvenner, Martin og "Bonden", som i mellemtiden er blevet hhv. borgmester og storentreprenør.

* har premiere mandag d. 21. september kl. 20.00 på TV 2.

Se 'Norskov' på TV 2 PLAY