Stephanie fra 'Årgang 0' om sin nye klasse: De giver mig lov til bare at være Stephanie

Se 'Ă…rgang 0' pĂĄ TV 2 Play

Flere tusinde danskere har fulgt Stephanie de seneste 15 år igennem TV 2-programmet 'Årgang 0', hvor hun har delt sine glæder, sorger og drømme med os.

Der er sket meget med Stephanie, siden vi forlod hende i sidste omgang 'Ă…rgang 0'. Sidste ĂĄr blev hendes 8. klasse splittet ad, og derfor startede hun i en helt ny klasse efter sommerferien.

- Jeg var ked af at skulle stoppe i min gamle klasse, fordi jeg var meget glad for den. Derfor var jeg meget skeptisk og nervøs, inden jeg startede i den nye. Heldigvis rykkede min bedste veninde med, og det var jeg lettet over, fortæller 15-årige Stephanie, der stadig bor sammen med sin far og lillesøster Isabella hos deres far i Slagelse. Stephanie er heldigvis faldet godt til i sin nye klasse, og i dagligdagen mærker hun intet til, at hun er Stephanie fra 'Årgang 0'.

- Det har vist sig at være en supergod klasse, hvor jeg har fået mange nye venner. De har været gode til at se mig som Stephanie og ikke bare Stephanie fra tv, og det er rigtig rart.

Er blevet gladere for matematik
Med en helt ny klasse følger ogsĂĄ nye lærere. I de tidligere afsnit af 'Ă…rgang 0' har man kunnet opleve, at matematik ikke har været et af Stephanies yndlingsfag i skolen. Det gĂĄr dog meget bedre med faget nu – ikke mindst, fordi Stephanie har fĂĄet en ny matematiklærer, som hun er glad for.

- Hun er god for mig, fordi hun formår at gøre matematikken mere interessant for mig, og så forstår jeg det meget bedre. Så det går fremad, siger Stephanie, der i denne uge er i erhvervspraktik på TV 2. Her får hun mulighed for at udforske tv-branchen, som længe har været et stort ønske for hende. 

Stephanie har et klart mål om at starte på gymnasiet i Slagelse efter sommerferien, og derfor går meget af hendes tid med at lave lektier. Det har hun dog også tid til, for hun har har ingen kæreste for tiden. 

I sidste omgang af 'Årgang 0' var vi vidne til den dag, Stephanie havde en kæreste med hjem til sin far for første gang. Forholdet holdt dog ikke i længden, men siden har hun haft en ny kæreste. Det kulminerede dog i den helt store kærestesorg, da denne nye kæreste efter få måneder afsluttede forholdet, fordi han skulle på efterskole.

- Jeg var helt knust og brød fuldstændig sammen. Jeg spiste nærmest ingenting i tre dage og kom næsten ikke ud fra mit værelse. Min veninde kontaktede min far, fordi hun var så bekymret. Han har hjulpet mig rigtig meget, og i dag har jeg det meget bedre, fortæller Stephanie og afslører, at hun stadig er gode venner med sin eks.

'Årgang 0' vender tilbage med helt nye afsnit på TV 2 i januar 2016.