Lars Løkke: Jeg mistede min far til kræft

Se alt fra 'Knæk Cancer' gratis på TV 2 Play her

Langt de fleste danskere har været i berøring med kræft på den ene eller anden måde. Det gælder også Danmarks statsminister, der i det store 'Knæk Cancer'-indsamlingsshow lørdag fortalte, at hans far er død af kræft. 

- Jeg har selv mistet min far til kræften. Det var meget smertefuldt. Jeg har ikke slettet min fars mobilnummer fra min telefon. Der har været tider med krise, hvor jeg har haft lyst til at ringe til ham, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen, der understregede, at det er vigtigt, at man investerer i forskning.

TV 2 fangede Lars Løkke Rasmussen på den røde løber ved ankomsten til 'Knæk Cancer'-showet, hvor vi spurgte ham om hans eget helbred: 

- Jeg har det godt. Jeg har lige været ude at løbe rundt om Damhussøen i morges som en del af en frivillig indsamling, hvor der blev samlet 5.000 kroner ind.

Sørger du for at blive tjekke ved lægen?
- Jeg har faktisk selv lige været ved lægen i fredags for første gang siden 1991. Alt er godt, og det er også derfor, jeg er så glad.

Hvad med rygningen?
- Mine lunger ser fine ud. Og jeg spurgte min læge, om jeg så skal stoppe med at ryge, eller om jeg kan fortsætte 10 år mere. Han mente det første.

Du kan følge 'Knæk Cancers' liveshow på tv2.dk lige her

Knæk Cancer

  • I uge 43 sætter TV 2 for femte år i træk fokus på kræft, der er den hyppigste dødsårsag blandt danskere under 65 år
  • Knæk Cancer samler penge ind til kræftforskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft. 
  • I Knæk Cancer-ugen vil blandt andet ’Go’ aften Danmark’, ’Go’ morgen Danmark’, 'Vild med dans' og TV 2-regionernes nyhedsudsendelser sætte fokus på kræft. 
  • Du kan følge Knæk Cancer på tv, knækcancer.tv2.dk, Facebook, Instagram og via aktiviteter i hele landet
  • Knæk Cancer kulminerer i et stort indsamlingsshow på TV 2 lørdag 29. oktober