TV

'Derfor har jeg valgt at fortælle mine børn, at jeg skal dø af kræft'

Se alt fra 'Knæk Cancer' gratis på TV 2 Play

Hvordan fortæller man sine børn, at man skal dø fra dem? Og skal man overhovedet fortælle dem det? 

Det dilemma blev 38-årige Anette Boesen Nielsen sat over for, da hun fik stillet diagnosen uhelbredelig nyrekræft. Hun har valgt at fortælle sandheden til sine tre børn - at hun ikke overlever sin sygdom. Lørdag aften medvirkede hun i det store 'Knæk Cancer'-indsamlingsshow, hvor hun fortalte, hvorfor hun havde prioriteret sådan. 

- Jeg har tænkt meget over det her med, hvor meget man skal sige til sine børn. Men jeg er kommet frem til, at jeg bedre kan forholde mig til at være åben omkring det i stedet for at pakke det væk som et tabu. For det kommer jo nok på et eller tidspunkt, og så vil jeg hellere være der og kunne snakke med dem om det, inden det er for sent, fortalte Anette Boesen Nielsen, som er fraskilt.

Holder fast i hverdagen

I dag er Anette Boesen Nielsen på livsforlængende medicin, som tærer meget på hendes kræfter. Alligevel forsøger hun dog at holde fast i hverdagen med sine tre børn - en søn på 10 år og et tvillingepar på seks år.

- Jeg bruger formiddagen til at tanke kræfter og få sovet lidt, så jeg er klar til at tage imod mine børn, når de kommer retur fra skole igen.  

Anette Boesen Nielsen fortalte i programmet, at hun har været ærlig fra start af omkring sin sygdom. Og i indslaget ser man, hvordan hun forklarer sin ældste søn, at sygdommen har spredt sig. Hun har ikke haft lyst til at lyve over for sine børn.

- Det kan jeg ikke forsvare over for mig selv eller dem. Hvis jeg for eksempel havde lovet min ældste søn, at jeg ikke dør af det, og det så ender sådan - hvilken følelse ville han så ikke stå tilbage med? Det ville være et hak i hans liv fremover, og det har gjort, at jeg har påtaget mig det, selvom det er skide hårdt at snakke med sine børn om det, når de ikke er ældre, end de er, sagde hun.

Har skrevet afskedsbreve

Anette Boesen Nielsen har skrevet breve til sine børn, som de skal læse, når hun ikke er her mere. 

- Jeg har forsøgt at skrive de større budskaber ned om, hvad jeg ønsker for dem. Og at selvom jeg ikke er her mere, så er jeg forhåbentligt med dem alligevel i forhold til, at de husker mig. Og at jeg håber, de finder noget, de værdsætter, selvom de ikke har en mor mere. 

Værten Morten Reesen, der interviewede Anette Boesen Nielsen lørdag aften i 'Knæk Cancer'-indsamlingsshowet, blev tydeligt berørt af hendes gribende historie og gav hende et stort kram efterfølgende.

Se Morten Reesens interview med Anette Boesen Nielsen i 'Knæk Cancer'-indsamlingsshowet øverst. Se også indslaget med Anette Boesen Nielsen, som TV 2 lavede i forbindelse med 'Knæk Cancer'-showet herunder: 

Knæk Cancer

  • I uge 43 sætter TV 2 for femte år i træk fokus på kræft, der er den hyppigste dødsårsag blandt danskere under 65 år
  • Knæk Cancer samler penge ind til kræftforskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft. 
  • I Knæk Cancer-ugen vil blandt andet ’Go’ aften Danmark’, ’Go’ morgen Danmark’, 'Vild med dans' og TV 2-regionernes nyhedsudsendelser sætte fokus på kræft. 
  • Du kan følge Knæk Cancer på tv, knækcancer.tv2.dk, Facebook, Instagram og via aktiviteter i hele landet
  • Knæk Cancer kulminerer i et stort indsamlingsshow på TV 2 lørdag 29. oktober