TV

'Norskov'-stjerner afslører: Her har vi selv været på kant med loven

Se snigpremieren på finaleafsnit 10 af 'Norskov' på TV 2 Play

Mandagens niende afsnit af 'Norskov' sluttede med, at politikommissær Tom Noack rådede sin gamle barndomsven Martin Kierkegaard til straks at trække sig som borgmester efter sine interne studehandler med storentreprenøren Bonden.

Bonden selv står, ifølge Tom Noack, til en årelang fængselsdom på grund af narkohandel, og der er kun få dage at løbe på, før politiet griber ind, og fælden klapper. Se videoklip øverst.

Ulovlighederne er således godt på vej til at bryde båndet mellem de tre gamle venner Tom, Bonden og Martin, som tidligere udgjorde A-kæden på byens stolte ishockey-hold Norskov White Hawks.

Men hvordan står det egentlig til med lovlydigheden hos de skuespillere, der gemmer sig bag karaktererne i 'Norskov'? Det lavede TV 2 en lille rundspørge om blandt hovedrolleindehaverne ved pressemødet forud for seriens premiere.

Plyndrede skolens mønttelefon og købte p-tærter

Skuespilleren Jakob Ulrik Lohmann, der er manden bag den hårdføre entreprenør Casper Bondesen, sørger selv for at holde sig en hel del mere inden for lovens rammer end sin noget skruppelløse karakter.

Det betyder dog ikke, at den 41-årige midtjyde aldrig har begået ulovligheder. Han lægger ud med et farverigt eksempel fra sin folkeskoletid:

- I sjette klasse plyndrede jeg skolens mønttelefon. Jeg kom til at ramme den med min skulder, og så hoppede kassen ud fra væggen. Så tog jeg sgu alle mønterne og købte p-tærter for hele formuen. Jeg tror, det var 25 kroner i alt, lyder det med et grin fra "Bonden", der også erkender, at han for nylig var i karambolage med ordensmagten.

- I sidste uge blev jeg knaldet for at tale i mobiltelefon i min bil. Det gør jeg aldrig igen, for det kostede 1500 kroner. Så lærer man det på den hårde måde! Det var heldigvis en meget sød, kvindelig betjent, der stoppede mig, så jeg kunne ikke rigtig brokke mig, konstaterer han med blink i øjet.

Se klip med Jakob Ulrik Lohmann og Anne Sofie Espersen i rollerne som henholdsvis Bonden og Jackie Noack nedenfor.

Gik ud fra Magasin med et par bukser

Hos Claus Riis Østergaard, der spiller rollen som borgmester Martin Kierkegaard, er lovlydigheden angiveligt lidt større. Han har, efter eget udsagn, aldrig gjort sig skyldig i berigelseskriminalitet af nogen art eller været i berøring med politiet.

Men den 45-årige skuespiller kan dog nævne et enkelt eksempel, hvor utålmodighed tvang ham ud i en handling, som en butiksdetektiv nok ikke havde godtaget.

- Engang efter jul var der en gave, jeg gerne ville have byttet i Magasin. Men der stod omkring 50 mennesker i køen til kassen, og det gad jeg simpelthen ikke vente på. Så jeg tog bare de bukser, jeg gerne ville have, og gik ud af døren med dem, lyder det ærligt fra Claus Riis Østergaard om den 1. juledag for "omkring 100 år siden", hvor han tog loven i egen hånd.

Hvordan det lykkedes ham at slippe uantastet igennem tyverialarmen, melder historien dog intet om.

Se, hvordan Claus Riis Østergaard i rollen som borgmester Martin Kierkegaard prøver at skaffe bevilling til en lusket aftale med Bonden, i klippet nedenfor.  

Er højest gået over for rødt

Blandt de resterende hovedrolleindehavere i 'Norskov' tegner der sig imidlertid et rent dydsmønster.

Ikke helt overraskende har Thomas Levin, som spiller kriminalkommissær Tom Noack, efter sigende aldrig begået en kriminel handling.

Heller ikke 21-årige Mathias Käki Jørgensen, som spiller den 17-årige ishockey-stjerne Oliver Bondesen, kan diske op med en eneste forbryder-anekdote fra eget liv.

- Jeg er højest gået over for rødt, forsikrer han.

Seriens kvindelige hovedrolleindehaver, Anne Sofie Espersen, der ses i rollen som Jackie Noack, holder sig angiveligt også på dydens smalle sti.

- Jeg har været snorlige hele livet!, siger hun med et skælmsk smil på læben.

Læs flere interviews med 'Norskov'-skuespillerne inde på norskov.tv2.dk.

Gik du glip af afsnit 9 af 'Norskov', kan du se det lige nu på TV 2 Play - hvor du også kan se snigpremieren på finaleafsnittet

Fakta om 'Norskov'

* er et politidrama i 10 afsnit.

* udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark.

* følger politimanden Tom Noack, der vender hjem til byen, han forlod for snart 20 år siden, samt hans to barndomsvenner, Martin og "Bonden", som i mellemtiden er blevet hhv. borgmester og storentreprenør.

* har premiere mandag d. 21. september kl. 20.00 på TV 2.

Se 'Norskov' på TV 2 PLAY