TV

Enas store forvandling: Nu tør hun flirte mere i byen

Se 'Vild med dans' på TV 2 PLAY

I sommer blev hun belønnet med sin første skuespillerpris, Reumerts Talentpris, og nu er hun snublende tæt på at få endnu et trofæ til reolen derhjemme – nemlig 'Vild med dans'-trofæet.

Fredag aften danser skuespillerinden Ena Spottag nemlig om en plads i årets 'Vild med dans'-finale sammen med sin professionelle partner, Thomas Evers Poulsen.  

Den Ena Spottag, der går på gulvet i fredagens semifinale, er en kvinde, der har udviklet sig enormt gennem de seneste måneder. Ena Spottag har nemlig for alvor fundet frem til… ja, kvinden i sig selv. Og hun tør nu at stå ved sin feminine side på en helt anden måde, end hun tidligere har gjort.

Se et sammenklip af Ena Spottag og Thomas Evers Poulsens danse i videoen øverst og se deres argentinske tango i videoen her.

Har udforsket nye sider af sig selv

Det fortæller Ena Spottags tætte veninde gennem de seneste 15 år, Myra Sjöberg. Hun og Ena Spottag lærte hinanden at kende, da de begge gik på musikefterskole sammen i teenageårene, og hun har oplevet, hvordan Ena Spottag under 'Vild med dans' er blevet langt mere tryg ved den feminine del af sig selv, hun altid har haft i sig, og at hun i dag tør udtrykke den mere end tidligere.

Læs også: 18.720 perler: Se Ena Spottags rekordkjole

- I 'Vild med dans' har Ena været nødt til at udforske nogle sider af sig selv, som hun tidligere har haft en tendens til at lade sig afskrække af. Hun har bevæget sig ud over sine sikre zoner med at være sjov og kæk og tør nu at slappe af i sin sensualitet og komme helt tæt på Thomas i deres dans. Netop den form for intimitet har hun før været lidt bange for, siger Myra Sjöberg til TV 2 og fortsætter:

- Også privat kan man se den udvikling, hun har gennemgået. Hun tør flirte mere, når vi er ude, hun går mere i kjoler og den slags. Det er utroligt stærkt at se, hvordan hun hviler meget mere i sin kvindelighed i dag, siger hun.

"Slå dragerne ihjel, Ena"

Det er nu ikke, fordi Ena Spottag ikke har dyrket sine kvindelige sider inden ’Vild med dans’. Hun har altid synes, det var sjovt at lege med "femme fatale"-siden af sig selv, og hun er meget romantisk på "Jane Austen-måden", fortæller Myra Sjöberg og betegner sin gode veninde som lidt af et "renæssance-menneske", der både er dygtig til at tegne, male, synge og spille musik. 

I det hele taget besidder Ena Spottag en musikalitet, som også de fire dommere flere gange i løbet af 'Vild med dans'-sæsonen har fremhævet som en af hendes styrker i dansen.

Myra Sjöberg har flere fredage siddet på første række med et "TeamGlad"-flag i hånden for at heppe på Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen, og her især har hun kunnet mærke, hvordan Ena Spottag har udviklet sig, som ugerne er gået.

Læs også: Se de private billeder: Kan du genkende 'Vild med dans'-stjernerne som børn?

- Hun har den her diva-kvalitet over sig, lige inden hun skal danse. Jeg kan godt mærke, at der gemmer sig en primadonna i hende – på den gode måde – som er vildt sej. Det er fantastisk at se. Jeg har tit sagt til hende, at hun bare skal lade som om, hun er med i en fantasybog, hvor hun er helten, der ikke skal være bange for at slå dragerne ihjel. Det kræver virkelig mod, det hun gør, og jeg er så stolt af hende, siger Myra Sjöberg.

Et forbillede for mange

Det er ikke kun Ena Spottags måde at tackle udfordringerne på dansegulvet på, der har imponeret hendes veninde. Også den massive opmærksomhed fra pressen og fra folk på de sociale medier har Ena Spottag håndteret flot, mener Myra Sjöberg. 

På et tidspunkt under 'Vild med dans' oplevede Ena Spottag at få en ubehagelig privatbesked på Facebook, hvor en fremmed kvinde kommenterede hendes udseende. Men i stedet for at lade sig gå på af det, vendte hun beskeden til noget positivt og stod åbent frem og fortalte om forholdet til sin krop.

Læs også: Ena Spottag efter hadsk besked: Jeg er stolt af at være rund

- De fordomme folk har om, at de, der er lidt større, ikke kan være elegante og ikke bevæge sig lige så godt, har hun virkelig modbevist. Hun har været med til at nedbryde nogle barrierer og vise, at der findes differentierede måder for kvinder at være sensuelle og sexede på. På den måde er hun også blevet et forbillede for mange, og det er vildt fedt, synes jeg, siger Myra Sjöberg.

Umulig ikke at holde af

Da sæsonens 'Vild med dans'-hold blev præsenteret i sensommeren, var Ena Spottag ikke en af dem, bookmakerne havde store forhåbninger til. Faktisk troede flere af dem, at hun og Thomas Evers Poulsen ville ryge ud som et af de første par. 

Men nu, to måneder senere, står parret i en semifinale efter at fået konstant flotte karakterer og god kritik fra dommerne – og oven i købet uden at have været i omdans én eneste gang. 

At det er gået så godt for "Martha" fra 'Badehotellet', som Ena Spottag primært var kendt som indtil for to måneder siden, kommer dog ikke bag på hendes veninde.

- Folk har en tendens til at undervurdere Ena, hvis de ikke kender hende. Men hun er utroligt stærk og har utroligt meget at give af. Hun har den her fantastiske, charmerende personlighed, så folk kan slet ikke lade være med at holde af hende. Og så er hun bare sindssygt dygtig.

Læs også: Thomas Evers efter cancer-dans: Vil altid stå som noget helt specielt

Selvom der altså er sket meget med Ena Spottag under 'Vild med dans', så kommer hun ikke til at skifte sine elskede fantasytegneserier og –bøger ud med røde løbere og gallapremierer. For trods glitter og glimmer hver fredag har Ena Spottag formået at holde fast i sig selv og bevare jordforbindelsen, siger Myra Sjöberg.

- Ena er så meget nede på jorden, og det bliver hun ved med at være efter 'Vild med dans'.

Se Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen danse en slowfox, som de vandt program nummer syv med, i videoen her.