TV

Bag om 'Norskov': Denne scene var værre end sexscenen

Se 'Stjernedrømme i provinsen - bag om 'Norskov' på TV 2 Play

For unge Mathias Käki Jørgensen, der spiller rollen som ishockey-talentet Oliver Bondesen i 'Norskov', har det været en kæmpe oplevelse at få lov til at medvirke i en hovedrolle i tv-serien på lige fod med de uddannede skuespillere.

- Da jeg fik chancen for at prøve skuespillet, tænkte jeg: hvorfor ikke? Det er jo vildt fedt at få lov til at arbejde med så sindssygt dygtige mennesker, som der er på 'Norskov', lyder det fra 21-årige Mathias Käki Jørgensen, der for tre år siden blev udvalgt til rollen blandt en række andre unge nordjyder.

- Der var en del ishockeyspillere fra Aalborg og Frederikshavn på samme alder som mig, der kom til casting på rollen. Og jeg var så heldig at blive udvalgt. Jeg var første mand på settet. Efter en måned syntes jeg, det var fedt, konstaterer han over for TV 2.

Mere grænseoverskridende at danse end at dyrke sex

For Mathias Käki Jørgensen har skuespiller-debuten været noget af en ilddåb, fordi han har haft en række krævende scener i forbindelse med hovedrollen i 'Norskov'.

Ikke mindst var det en grænseoverskridende oplevelse for den unge nordjyde at indspille en hed sexscene sammen med den svenske skuespiller Hedda Stiernstedt, der ses i rollen som den mystiske Frk. Andersson.

- Man skulle mande sig lidt op til det, lyder det med nordjysk underdrivelse fra Mathias Käki Jørgensen.

Men i dokumentaren 'Stjernedrømme i provinsen - Bag om Norskov', som vises på TV 2 umiddelbart efter finalen på 'Norskov' mandag aften, afsløres det, at unge Mathias havde det meget sværere med en anden og tilsyneladende mindre krævende scene:

- Det mest grænseoverskridende var, da han (Mathias i rollen som Oliver, red.) skulle danse på et casino i Göteborg. Dér kan jeg huske, at da vi skulle lave det, da gik han fuldstændig... det ville han overhovedet ikke, fortæller instruktør Søren Balle om Mathias Käki Jørgensen. Se videoklip fra dokumentaren øverst.

I 'Norskov'-finalen kommer Oliver Bondesen alias Mathias Käki Jørgensen desuden ud i et dramatisk opgør med sin onkel, Bonden. Få et smugkig her.

Se 'Stjernedrømme i provinsen' mandag kl. 20.50 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play

Fakta om 'Norskov'

* er et politidrama i 10 afsnit.

* udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark.

* følger politimanden Tom Noack, der vender hjem til byen, han forlod for snart 20 år siden, samt hans to barndomsvenner, Martin og "Bonden", som i mellemtiden er blevet hhv. borgmester og storentreprenør.

* har premiere mandag d. 21. september kl. 20.00 på TV 2.

Se 'Norskov' på TV 2 PLAY