TV

Seebach klar med ny julesang - hør den her

Se ’Juleønsket’ på TV 2 PLAY

Det passede den 35-årige sanger og sangskriver helt perfekt, da han fik muligheden for at skrive titelsangen til TV 2's nye julekalender 'Juleønsket'.

For Rasmus Seebach har altid haft en drøm om at skrive julesange.

- Jeg har altid haft et par julesange liggende på lur, som jeg har villet lavet. Jeg er en sucker for jul, siger Rasmus Seebach til TV 2 og tilføjer:

- Jeg elsker bare jul og julesange.

Du kan høre 'Lille Store Verden' fra 'Juleønsket' i klippet over artiklen.

Faldt i hak

Derfor har han længe gået og tænkt 'en eller anden dag skal vi fandeme lave en julesang', så tilbuddet om at skrive en julesang til 'Juleønsket' kom vældig belejligt.

- Det var vildt dejligt. Da vi fik muligheden, var jeg nærmest allerede i gang. Jeg tror heller ikke, jeg er typen, der ville kunne presse en julesang ud. Sådan en sang skal komme af sig selv, så det var fedt, at det faldt i hak.

Rasmus Seebach mener ikke nødvendigvis, at julesange og julemusik er en kategori og genre for sig. Så derfor havde han ikke noget besvær med at bevæge sig i uvante rammer.

- Jeg synes egentlig ikke, at selve genren behøver låses fast til noget bestemt. Det handler jo bare om jul.

I klippet nedenfor kan du se Rasmus Seebach optræde til 'Danish Music Awards' i starten af november i år.

Ikke kun en

Da Rasmus Seebach for alvor gik i gang med at skrive en sang til 'Juleønsket', følte han sig enormt inspireret.

- Jeg fik nedtur over kun at skulle lave en. Derfor snakkede vi med produktionsselskabet og sagde, at vi rigtig gerne ville lave to, og det kunne heldigvis lade sig gøre.

Seebach fortæller, at begge sange i bund og grund handler om, at der sker et eller andet i december.

- Man har bare lyst til at verden skal blive et bedre sted. Man kan se det i øjnene på mennesker. Når det er jul, er det som om, vi gerne vil være gode ved hinanden, og det er egentlig åndssvagt, at det kun skal være sådan i julen, siger han.

Herunder kan du se en trailer for TV 2's nye julekalender 'Juleønsket'. Artiklen fortsætter under klippet.

Våbenhvile

Den første julesang 'Lille Store Verden' tager udgangspunkt i den store verden. Og ifølge Rasmus Seebach kommer budskabet meget belejligt nu, fordi 'verden ser ud, som den gør lige nu'.

- Vi kan åbenbart ikke finde ud af at enes, og det er megafrustrerende og pisseirriterende. I sangen ser man det lidt fra en lille knægts øjne, og det synes jeg, der er noget smukt i. Det er sådan lidt 'hey, min ven. Kan du mærke det, og hvor må det være nedtur at være dig og skulle lægge krop til folk, der skider på hinanden'.

- I den her måned skal der være våbenhvile.

Rasmus Seebach fortæller, at den anden sang - ekstrasangen om man vil - er mere en kærlighedssang.

- Vi har så travlt med at være med til det hele, så på en måde er julen en meget god tid, hvor man lige kan stoppe op og tænke 'hey, måske skal vi gøre noget ud af de følelser, som vi har'. Julen kan få os til at stå ved vores følelser.

Du kan høre 'Lille Store Verden' fra 'Juleønsket' i klippet over artiklen.

Som noget nyt har TV 2 udarbejdet en app, hvor du kan læse meget mere om 'Juleønsket' og karaktererne, finde ekstramateriale og ekstra 'julegaver'.

Klik her og læs meget mere om app'en, og hvordan du downloader den.

Se ’Juleønsket’ på TV 2 PLAY