TV

Trods gode anmeldelser: TV 2 stopper 'Norskov' efter første sæson

Se 'Norskov' på TV 2 Play

Mandag aften sluttede TV 2s politidrama 'Norskov' med en dramatisk og overraskende drejning i det tiende og sidste afsnit.

Og desværre bliver det også det endegyldigt sidste afsnit af tv-serien, som ellers har fået bedre og bedre anmeldelser, som afsnittene er skredet frem.

Efter finalen skrev Politikens Henrik Palle f.eks., at 'Norskov' har udviklet sig til et "absolut seværdigt stykke spænding".

Ikke nok seere

Fra TV 2s side har man også været meget tilfredse med den høje kvalitet i ’Norskov’. Men som det hedder i en officiel udtalelse er det "ikke lykkedes at få tilstrækkeligt mange seere til at følge tv-serien, og derfor stopper TV 2 udviklingen af sæson 2".

Første sæson er i gennemsnit blevet fulgt af lidt over 600.000 seere, hvilket ikke er tilstrækkeligt i forhold til forventningerne.

- En stor og meget bekostelig fiktionsserie skal ramme meget bredt, og her er et seergennemsnit på 634.000 ikke godt nok. Seertilslutningen og seerandelen har ikke været stigende gennem sæsonen, og i den situation vil vi prioritere andre af de spændende og gode fiktionsprojekter, som er under udvikling hos TV 2 og i produktionsselskaberne. Danske fiktionsserier har samme høje fokus for TV 2 i de kommende år, som det har været tilfældet i rekordåret 2015, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang i presseteksten.

Ros til forfattere, skuespillere og Frederikshavn

Fiktionschefen understreger, at TV 2 har været meget tilfreds med hele produktionen af ’Norskov’, og hun roser manuskriptforfatterne, skuespillerne, produktionsholdet og Frederikshavnsområdet for en stor indsats og opbakning.

- Der er mange gode ting at sige om ’Norskov’, som er en anderledes TV 2-serie end vores tidligere politiserier. Nytænkning i udviklingen af serier i høj kvalitet er en vej, vi vil gå videre ud af. Nogle gange vinder man ved at gå nye veje, og andre gange når man ikke i mål. Sådan er vilkårene, når man laver stor fiktion, og det lever vi med, når bare kvaliteten er høj, og serien er helstøbt, som det er tilfældet i ’Norskov’, siger Katrine Vogelsang.

Fiktionschefen glæder sig desuden over, at ’Norskov’ har haft meget stor interesse på TV 2 PLAY,

TV 2-seerne kan dog glæde sig til en række nyproducerede fiktionsserier over de næste uger og måneder. Tirsdag 1. december er der premiere på årets familiejulekalender 'Juleønsket', og til jul sættes tredje sæson af ’Badehotellet’ i gang.

I foråret 2016 starter desuden en ny drama-komedieserie om parforhold og den lykkelige skilsmisse, som er skabt af folkene bag den populære spillefilm ’All Inclusive’.

Se alle 10 afsnit af 'Norskov' på TV 2 Play lige nu

Fakta om 'Norskov'

* er et politidrama i 10 afsnit.

* udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark.

* følger politimanden Tom Noack, der vender hjem til byen, han forlod for snart 20 år siden, samt hans to barndomsvenner, Martin og "Bonden", som i mellemtiden er blevet hhv. borgmester og storentreprenør.

* har premiere mandag d. 21. september kl. 20.00 på TV 2.

Se 'Norskov' på TV 2 PLAY