TV

2015: Sådan ser dit barn julekalender før klokken 20

OBS: Artiklen er publiceret i 2015.

Opdateret info: Sådan kan du se julekalender før kl. 20.

Det kan være svært at få børnene i seng til tiden, når årets julekalender bliver sendt klokken 20.00. Men der er en årsag til, at TV 2 vælger at sende juleønsket på det tidspunkt. 

- I alle de foregående år siden 1994 har TV 2 sendt familiejulekalenderen klokken 20, fordi det har vist sig at være det bedste tidspunkt, når man skal samle familierne om fælles tv-oplevelser, siger Mette Rysø Johansen, planchef hos TV 2 Programplanlægning. 

Og netop hele konceptet bag julekalenderen, som i år fylder 25 år, er, at det skal samle familien. 

- TV 2 introducerede i 1994 begrebet familiejulekalender og udviklede tv-dramatik, som børn og voksne kan se sammen. En del af fornøjelsen ved at se fjernsyn er jo, at man gør det sammen med andre, siger hun. 

Men det er faktisk muligt at se TV 2’s 'Juleønsket' i god tid, så børnene allerede kan ligge under dynen, når klokken bliver 20.

På TV 2’s streamingtjeneste TV 2 PLAY lægges det aktuelle afsnit ud 24 timer før, det bliver sendt på fjernsyn. Dermed kan man altså se dagens julekalenderafsnit, når det passer bedst ind i familiens hverdag.

- Hvis man synes, det er for sent, genudsendes ’Juleønsket’ klokken 16.25 på hverdage og 17.30 i weekenden, så mindre børn også kan følge med fra dag til dag. Tidspunktet kan dog variere lidt i weekenden på grund af sport, så hold øje med programoversigterne. Desuden kan man se ’Juleønsket’ på TV 2 PLAY, når man vil. Her vil der desuden hver dag være snigpremiere på det kommende afsnit, siger Mette Rysø.

Sådan gør du:

TV 2 PLAY finder du på http://play.tv2.dk eller via apps til tablet eller smartphone.

TV 2 PLAY er abonnementsbaseret. Første afsnit af årets julekalender 'Juleønsket' er dog lagt gratis ud. De øvrige kræver login. Er du ikke allerede kunde, kan du dog prøve tjenesten gratis de første 30 dage.

Du kan se det første afsnit af 'Juleønsket' gratis på TV 2 PLAY her. 

Se interviews med skuespillerne fra 'Juleønsket' nedenfor. 

Download Juleønsket app'en

Juleønsket appen gør årets TV 2 julekalender endnu sjovere. 

I appen kan du:

  • • Flyve som en engel i Juleønsket spillet
  • • Få vinger og send din video som julehilsen og få chancen for at komme på TV
  • • Få et smugkig på dagens afsnit af TV 2s julekalender
  • • Læse mere om karaktererne og se mere indhold fra serien

Download den her: