TV

Se Sofie Lassen-Kahlke som nuttet nissepige i 'Krummernes Jul'

I år har TV 2 vist julekalendere i 25 år - og det fejrer vi på TV 2, tv2.dk og TV 2 PLAY ved at vise nogle af de mange klassiske fortællinger, der er løbet henover skærmen i december måned.

Øverst i denne artikel kan du se nissepigerne Stella og Nova (spillet af Sofie Lassen-Kahlke og Stephanie Leon i deres første tv-roller) synge "Gavesangen" mens de laver legetøj på Julemandens legetøjsmaskine.

Det stammer fra julekalenderen 'Krummernes Jul', der blev vist første gang i 1996 og senere genudsendt i 2001. Den kom i kølvandet på tre populære spillefilm om familien Krumborg.

I det første afsnit kommer det helt bag på Krummerne, at det pludselig er den 1. december - alle undtagen Krumme. Men så begynder Krummefar at fortælle om drillenisserne og Julemanden og hans kone, og om aftenen sender Krummerne et brev af sted til Julemanden. Brevet flyver imidlertid ikke til Grønland, hvor Julemanden bor, men ryger lige ind ad vinduet til fru Olsen, som bor i lejligheden nedenunder - og der er alvorlige problemer på Nordpolen, for Julemandens værksted har endnu ikke modtaget nogle breve fra børn.

På TV 2 PLAY samler vi i december måned afsnit 24 af mange af de klassiske julekalendere, så hvis du bliver fristet, er der masser af julehygge at hente - og du kan også se årets nye julekalender.