TV

Cecilie Lassen: Derfor sendte jeg Oliver videre med guldknappen

Se 'Danmark har talent' på TV 2 Play

I sæsonens første 'Danmark har talent'-program var én deltager så heldig at blive overdrysset med guldkonfetti og sendt direkte videre til de eftertragtede live-shows.

Talentdommer Cecilie Lassen valgte nemlig at bruge sin guldknap på den unge danser Oliver Flor Jull, som gjorde så stort indtryk på hende, at hun bare MÅTTE sikre hans overlevelse i programmet. Dermed var hun en hel del hurtigere på aftrækkeren i denne sæson, end hun var sidste år.

- Sidste år trykkede jeg først på knappen på den allersidste audition-dag, og i år var jeg så den første til at bruge guldknappen, siger Cecilie Lassen til TV 2 og forklarer, hvorfor lige netop 19-årige Oliver skulle have æren af hendes eneste tryk på guldknappen.

- Det var dans, og jeg kunne se, at det var godt. Oliver er super "likeable". God fyr, god udstråling. Masser af passion. Flid. Han havde alt, hvad jeg sætter pris på ved en performer, lyder forklaringen fra den tidligere, kongelige balletdanserinde.

Imponeret over Olivers dygtighed

Selv om han umiddelbart så ret anonym ud under sin audition-optræden, hvor han var iført simpelt træningstøj og strømpesokker, er Oliver Flor Jull da heller ikke en hr. hvem som helst.

- Oliver er en meget, meget dygtig danser, som er kommet ind på en af verdens fineste skoler, The Juilliard School i New York, hvilket er et vidnesbyrd på, hvilket talent han er. Det er en legendarisk skole, der uddanner de største Broadway- stjerner og folk, der danser i Beyoncés videoer og Michael Jacksons gamle crew, fortæller Cecilie Lassen, som i det hele taget er meget imponeret over den unge dansers målrettethed.

- Jeg synes, det er super fedt at se én, der har haft en plan, fra han var helt lille. Og det her er en del af planen. Jeg kunne mærke på ham, at han tog det her (sin audition i 'Danmark har talent', red.) som en erfaring. "I give it my all", og så ser vi, hvad der sker. Og lige meget hvad, så ville han gå herfra og være en erfaring rigere. Men han fik så bare ikke lov til at gå. Han skal lige blive lidt, og så skal han helst gå hele vejen, lyder det med en diskret latter fra Cecilie Lassen.

Hun håber hermed at kunne slå meddommeren Peter Frödin, der i første sæson af 'Danmark har talent' opnåede den ære, at hans guldknap-valg, beatboxeren Thorsen, løb af med sejren og præmien på de 250.000 kroner.

Cecilie Lassen har da heller ikke fortrudt sit hurtige tryk på guldknappen:

- Efter Olivers optræden var der selvfølgelig andre, der også kunne have fortjent en guldknap. Men jeg er fuldt ud tilfreds og har totalt is i maven omkring mit valg, konstaterer den 34-årige talentdommer og tidligere balletdanser.

Gik du glip af sæsonpremieren på 'Danmark har talent', kan du se den lige nu på TV 2 Play

'Danmark har talent' - sådan er reglerne

AUDITIONS: Første skridt på vejen til at komme med i 'Danmark har talent' er via en række auditions, som i efteråret blev afholdt Falkoner Centret i København. Her mødte over 200 talenter fra hele landet op for at optræde for dommerpanelet.

UDVÆLGELSEN: De talenter, dommerne sender videre fra hver audition, skal igennem ‘Udvælgelsen’. Her skal de fire dommere indsnævre feltet af deltagere til de i alt 28 acts, der ender med at stå på scenen i live-programmerne.

KNAPPERNE: Hver dommer har en rød knap foran sig, som de kan trykke på, hvis de vil fravælge en deltager. Har tre af dommerne trykket på knappen, er deltageren ude. På dommerpanelet er også en gylden knap, som hver dommer må trykke på én gang i hele forløbet. Den sender deltageren direkte videre til live-programmerne.

LIVE-PROGRAMMER: I live-programmerne er det seerne, der med deres sms-stemmer kan hjælpe med til at sikre, at lige netop deres favoritter bliver i konkurrencen og går videre til henholdsvis semifinalerne og finalen.

PRÆMIEN: Til vinderen af ‘Danmark har talent’ er der – ud over æren – en præmie på intet mindre end en kvart million danske kroner!

Sådan sendes 'Danmark har talent' på TV 2

AUDITION-PROGAMMER:

'Danmark har talent' indledes med fem audition-programmer, hvor dommerpanelet præsenteres for mere end 200 forskellige acts i Falkonér Centret i København. Programmerne sendes på lørdage fra 26. december 2015 til 30. januar 2016. (Med pause lørdag d. 16/1).

UDVÆLGELSEN:

I det femte auditionprogram slutter dommerpanelet af med at udvælge de ialt 28 acts, som går videre til live-programmerne. Fire acts er allerede sendt direkte videre via de fire dommeres individuelle tryk på "guldknappen ".

LIVE-PROGRAMMER:

I syv live-programmer indsnævres feltet af talenter løbende frem til den store finale.

De FIRE INDLEDENDE LIVE-SHOWS, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af syv, sendes 6. februar, 13. februar, 20. februar og 27. februar.

De TO SEMIFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af seks, vises 5. marts og 12. marts.

I FINALEN optræder seks acts, og den endelige vinder kåres. I programmet indgår desuden en "dommernes surprise". Finalen sendes 19. marts.

'Danmark har talent' på de sociale medier

Find backstage-billeder og andet unikt indhold på de sociale medier: