Jacobs hobby 'tog lidt overhånd': Så meget er hans Star Wars-samling værd i dag

Jacob Houmølle har 3600 Star Wars-effekter. Samlingen er 800.000 kroner værd, fortæller Jacob Houmølle i Go' Morgen Danmark.

- Det har taget lidt overhånd. Det fylder ni kubikmeter i et rum, som man ikke kan komme ind i, siger Jacob Houmølle.

Han blev bidt af Star Wars-universet som lille dreng, da den første film kom i 1977 - og den første ting han fik var en madkasse, som han tog med i børnehaveklasse.

- Dengang lavede man kvalitet, den holder stadig, siger Jacob Houmølle. Siden er der altså kommet 3599 tilføjelser til samlingen - Jacob Houmølle blev fra starten fanget af filmene.

- Filmene er fantastiske, dem bliver man vild med - og så kommer man til at købe en masse ting, siger Jacob Houmølle.

Ny film har premiere

I dag har Jacob Houmølle fået børn, to døtre på 13 og ni år, som også er blevet glade for fars Star Wars-samling.

- Vi tager det en gang imellem op og leger med det, siger Jacob Houmølle. Nogle af de mest værdifulde i klenodier i samlingen bliver der dog passet på - de er mange penge værd, og hele samlingen er altså 800.000 kroner værd.

Den nye Star Wars-film "The Force Awakens" har verdenspremiere på onsdag, også i Danmark - og Star Wars-fans over hele verden står allerede i kø.

- Star Wars-fans er nogle af de mest dedikerede i hele verden. Da den første Star Wars-film kom var det noget nyt, det var det første som var så detaljeret og gennemført, forklarer TV 2's film-ekspert Elias Elliot i Go' Morgen Danmark.

SE INDSLAGET MED JACOB HOUMØLLE I VIDEO OVER ARTIKLEN