TV

Nabiha om dommer-tjans: Det er dejligt gakket

Se 'Danmark har talent' på TV 2 Play

Om lidt over en uge vender 'Danmark har talent' tilbage på tv-skærmen med sin anden sæson, og denne gang er Nabiha "ny pige i klassen" i det garvede dommerpanel.

Den danske sangerinde med de afrikanske rødder har lynhurtigt fundet sig til rette med programmets koncept, der byder alle former for talent velkommen.

- Det fede ved det program er, at der er plads til alle. Det favner virkelig bredt, siger hun til TV 2 og tilføjer.

- Og så er det bare dejlig gakket. Det skal sgu være sjovt. Jeg elsker at blive underholdt, og det bliver jeg virkelig her, konstaterer hun.

Se Nabihas vilde ankomst til 'Danmark har talent' i videotrailer øverst

Græder af grin hele tiden

For Nabiha har det ikke bare været underholdende at overvære de over 200 deltageres optrædener under audition-runderne, hun bliver også rigeligt underholdt af kollegerne ved dommerbordet.

- Det har været rigtig sjovt. Jeg sidder jo der ved siden af Peter (Frödin, red.) og kommer nærmest til at græde af grin hele tiden. Og så har jeg Cecilie (Lassen, red.) på min anden hånd. Det er som at have en rigtig god søster til at guide sig igennem, lyder det fra Nabiha, som også er blevet meget glad for  dommerpanelets alderspræsident, Jarl Friis-Mikkelsen.

- Jarl er bare utroligt sød og god til at give knus, siger hun.

Ikke bange for at tage diskussioner

I en dommerkvartet, bestående af store og meget forskellige personligheder, kan det ikke undgås, at der undervejs opstår uenigheder om, hvilke talenter der skal sendes videre i konkurrencen. Men det tager Nabiha også i stiv fletning:

- Jeg synes, det er fedt, at man ligesom skal stå ved sin egen mening, og at vi ikke er bange for at tage nogle diskussioner op engang imellem. Det synes jeg faktisk er rart – også, at der er rummelighed til, at folk er så forskellige og tager deres plads, fortæller Nabiha og fortsætter.

- Nogle gange er vi jo fuldstændig enige, og andre gange så ser vi bare nogle forskellige ting. Det er jo netop det, der er det fede ved, at vi har sådan nogle forskellige baggrunde, synes jeg.

Først nu klar til dommertjansen

Hvis seere og Nabiha-fans skulle undre sig over, at den dygtige og internationalt kendte sangerinde ikke tidligere har optrådt i rollen som talentdommer, findes der en god forklaring.

- Jeg følte mig først klar denne gang. Jeg er tidligere blevet spurgt, om jeg ville være med til lignende projekter, men der har jeg ikke følt mig klar. Jeg var ikke nået dertil endnu, forklarer Nabiha, som til gengæld nu mener, at hun virkelig har noget at bidrage med.

- Nu har jeg været så meget igennem i mit eget liv og min egen karriere, at jeg føler, jeg har en masse, jeg kan give dem (talentdeltagerne, red.) med videre. Og det er vigtigt for mig, siger hun.

Vil gerne være ærlig mod sig selv

Selv om Nabiha går meget op i at give deltagerne nogle gode råd med på vejen, uanset om de bliver stemt ud eller går videre i konkurrencen, synes hun samtidig, det er vigtigt at give klar besked.

- Jeg har bare prøvet at tænke over, at jeg rigtig gerne ville være ærlig mod mig selv som dommer, siger Nabiha, som dog ikke opfatter sig selv som "den skrappe" dommertype.

- Jeg har altid troet, at det var Cecilie, der var den kontante. Og så Jarlen – han er god til både det ene og det andet. Når man har en stærk mening om noget, så kommer det jo ud på den ene eller den anden måde, lyder det med et lille grin fra sangerinden.

Se premieren på anden sæson af 'Danmark har talent' lørdag d. 26. december kl. 20.00 på TV 2 - og varm op lige nu med første sæson på TV 2 Play

Sådan sendes 'Danmark har talent' på TV 2

AUDITION-PROGAMMER:

'Danmark har talent' indledes med fem audition-programmer, hvor dommerpanelet præsenteres for mere end 200 forskellige acts i Falkonér Centret i København. Programmerne sendes på lørdage fra 26. december 2015 til 30. januar 2016. (Med pause lørdag d. 16/1).

UDVÆLGELSEN:

I det femte auditionprogram slutter dommerpanelet af med at udvælge de ialt 28 acts, som går videre til live-programmerne. Fire acts er allerede sendt direkte videre via de fire dommeres individuelle tryk på "guldknappen ".

LIVE-PROGRAMMER:

I syv live-programmer indsnævres feltet af talenter løbende frem til den store finale.

De FIRE INDLEDENDE LIVE-SHOWS, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af syv, sendes 6. februar, 13. februar, 20. februar og 27. februar.

De TO SEMIFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af seks, vises 5. marts og 12. marts.

I FINALEN optræder seks acts, og den endelige vinder kåres. I programmet indgår desuden en "dommernes surprise". Finalen sendes 19. marts.

'Danmark har talent' på de sociale medier

Find backstage-billeder og andet unikt indhold på de sociale medier:

Fakta om Nabiha

Nabiha Bensouda har nordvestafrikanske rødder - Gambia, Marokko og Mali -  og er født og opvokset på Vesterbro i København.

Nabiha blev i sin tid opdaget af guitaristen Søren Reiff og blev i 2006 spillet på P3 med singlen "Love Is" under pseudonymet Tiger Lily.

Hun slog igennem i september 2009 med singlen "Deep Sleep", der tre uger senere blev valgt som "Song of the Day" af det engelske musiksite Popjustice.

Siden har Nabiha storhittet med "Mind the Gap" i 2013, og i januar 2014 udgav hun sangen "Bang that drum", som er den officielle sang for det danske herrelandshold i håndbold.

Aktuel med singlen "WEAPON", som udkom d. 8. januar 2016 og er første udspil fra Nabihas kommende album.