TV

Det så du ikke på tv: Sådan skulle det ikke gå

Se 'Danmark har talent' på TV 2 Play

- Ved du hvad, Oliver, det synes jeg er rigtig gode nyheder, for øh...

Bum! Talentdommer Cecilie Lassen hamrer hånden ned på guldknappen, og straks udløses en lavine af glimtende konfetti over den overraskede talentdeltager på scenen.

Sådan oplevede seerne jubel-øjeblikket, hvor danseren Oliver Flor Jull på ét sekund blev sendt direkte videre til live-programmerne i 'Danmark har talent' lørdag aften.

Men for Oliver selv og publikum, der var til stede i Falkoner-salen under efterårets audition-optagelser, var oplevelsen en helt anden. For da Cecilie trykkede på guldknappen, skete der... ingenting.

Se eksklusivt fraklip fra den første audition-runde til 'Danmark har talent' øverst

Først tredje gang var lykkens gang

Det viste sig nemlig, at konfetti-kanonen, som var placeret højt oppe under sceneloftet, ikke var blevet fyldt med guldglimmer, siden første sæson af 'Danmark har talent' blev optaget sidste år.

Så da Oliver Flor Jull skulle overdænges med konfettien, skete der i første omgang ingenting. Heller ikke anden gang virkede guldknappen, selv om kanonen ellers i mellemtiden var blevet fyldt. Og ventetiden for den spændte Oliver blev længere og længere.

Først tredje gang - og 30 minutter senere - kunne Cecilie Lassen endelig få bonus ved sit tryk på den gyldne buzzer, og 19-årige Oliver kunne fuldføre sin glædesdans i guldregn på scenen.

Oliver: Det var det bedste, der kunne ske!

Men selv om Oliver Flor Jull, der til daglig går på den verdensberømte The Juilliard School i New York, således måtte stå meget længe alene på scenen og vente, før han kunne få sin velfortjente hyldest, synes han slet ikke, det var ubehageligt. Tværtimod.

- Det var det bedste, der kunne ske! For det brød væggen ned mellem dommere, deltagere og publikum.  Jeg synes bare, det var sjovt, at jeg skulle lade som om, jeg ikke vidste, hvad der skete, tre-fire gange i træk, siger Oliver i telefonen fra New York og fortsætter.

– Det var også rigtig underholdende at høre alle kommentarerne fra dommerne og Amin Jensen (som var publikums-opvarmer under audition-runderne, red.), og at overvære, da teknikerne kom ind på scenen med en monster-lang stige for at kravle op til konfettikanonen, konstaterer Oliver med et grin.

Se hele seancen i videoklippet øverst (dog uden intermezzoet med stigen, som ikke blev optaget).

Var meget overrasket og lettet

For Oliver Flor Jull var overraskelsen og lettelsen over at blive stemt videre med guldknappen dog helt ægte:

- Jeg blev meget, meget overrasket. Det var jo bare en chance, jeg tog, da jeg stillede op til audition, og jeg har aldrig nogensinde været så nervøs. Jeg har aldrig optrådt på tv før, så jeg tænkte, at uanset om det gik godt eller dårligt, så ville hele Danmark sidde og se mig på skærmen, lyder det fra Oliver, som tilføjer.

- Dét, at jeg blev sendt videre med guldknappen, gør det hele meget lettere for mig. For det betyder, at jeg ikke skal til Danmark igen før live-programmerne, og så har jeg masser af tid til at fokusere på min næste dans. Så det var en stor lettelse, slutter han.

Gik du glip af sæsonpremieren på 'Danmark har talent', kan du se den lige nu på TV 2 Play

Sådan sendes 'Danmark har talent' på TV 2

AUDITION-PROGAMMER:

'Danmark har talent' indledes med fem audition-programmer, hvor dommerpanelet præsenteres for mere end 200 forskellige acts i Falkonér Centret i København. Programmerne sendes på lørdage fra 26. december 2015 til 30. januar 2016. (Med pause lørdag d. 16/1).

UDVÆLGELSEN:

I det femte auditionprogram slutter dommerpanelet af med at udvælge de ialt 28 acts, som går videre til live-programmerne. Fire acts er allerede sendt direkte videre via de fire dommeres individuelle tryk på "guldknappen ".

LIVE-PROGRAMMER:

I syv live-programmer indsnævres feltet af talenter løbende frem til den store finale.

De FIRE INDLEDENDE LIVE-SHOWS, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af syv, sendes 6. februar, 13. februar, 20. februar og 27. februar.

De TO SEMIFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af seks, vises 5. marts og 12. marts.

I FINALEN optræder seks acts, og den endelige vinder kåres. I programmet indgår desuden en "dommernes surprise". Finalen sendes 19. marts.

'Danmark har talent' på de sociale medier

Find backstage-billeder og andet unikt indhold på de sociale medier: