Rørt Jarl: Derfor skulle "Gogge" have guldknappen

Se 'Danmark har talent' på TV 2 Play

I første sæson af 'Danmark har talent' blev Jarl Friis-Mikkelsen kendt som den "grådlabile" dommer, der ikke kunne se et lille barn på scenen, uden at blive rørt til tårer.

Men i denne sæson er det ikke de små børn, der får følelserne frem hos Jarlen. Tværtimod. I aftenens andet afsnit af 'Danmark har talent' valgte han nemlig at give sin guldknap til 91-årige "Gogge".

- Da Gogge blev sendt ud efter at have fået to Ja'er og to Nej'er, blev jeg sgu nødt til at hive ham ind igen! Og så gav jeg ham guld-buzzeren. For jeg synes, at noget af det største talent overhovedet er at have så meget appetit på livet som 91-årig og komme og synge. Så ham var jeg ret pjattet med, konstaterer Jarl Friis-Mikkelsen over for TV 2.

"Kom bag på mig selv"

Men selv om Jarlen altså resolut løb efter Gogge alias den pensionerede brandmand Georg Larsen ud i kulissen for at hente ham tilbage, var det en meget umiddelbar reaktion.

- Det kom faktisk ret meget bag på mig selv, at jeg trykkede på den knap. Men jeg kunne altså ikke bære at lade Gogge gå. Så jeg fortryder ikke et sekund, at jeg gjorde det, fortæller den 64-årige talentdommer.

Sidste år var Jarl Friis-Mikkelsen den første, der trykkede på guldknappen, da han valgte at sende 11-årige Ainda videre i konkurrencen. I år var han nummer to, efter Cecilie Lassen, der valgte danseren Oliver i første program.

Gik du glip af andet afsnit af 'Danmark har talent', kan du se det lige nu på TV 2 Play

Fakta om "Gogge" alias Georg Larsen

  • er født d. 26. februar 1924.
  • har boet på Amager, København, siden 1934.
  • var ansat som brandmand ved Københavns Brandvæsen i 40 år - fra 1. marts 1948 til 1. april 1988.
  • var gift i 60 år og har to børn fra ægteskabet, en datter på 57 år og en søn på 52 år.
  • begyndte at holde foredrag om sit arbejde som brandmand efter sin kones død i 2009, på opfordring fra menighedens præst.

* deltog i 'X Factor' i 2012, hvor han nåede at medvirke i fem programmer og optrådte ved afslutningsshowet i Horsens Hallerne.

* er æresmedlem af Christianshavns Idræts Klub (CIK), som han har været tilknyttet siden sin soldatertid i 1947. Et andet prominent medlem er bokseren Mikkel Kessler, som Gogge har kendt, siden han var 14 år.

* optræder i en brandmandsuniform fra 1978, som stadig passer i målene. Dog er bukserne blevet lidt for korte, da han er "skrumpet" fra at være 1,75 cm til 1,73 cm i højden.

'Danmark har talent' på de sociale medier

Find backstage-billeder og andet unikt indhold på de sociale medier: