TV

'Badehotellet' slår vilde rekorder: - Vi er i chok

Se 'Badehotellet' på TV 2 PLAY

- Vi er nærmest i chok.

Sådan siger producer på tv-serien 'Badehotellet', Michael Bille Frandsen, til TV 2.

Reaktionen kommer oven på seertallene på andet afsnit af tredje sæson af 'Badehotellet', som blev sendt på TV 2 mandag aften.

1.621.000 danskere havde nemlig fjernsynet skruet ind på sol, sommer og dramatik på det fiktive badehotel i Nordjylland. Det er ikke alene rekord for antal seere på et afsnit af 'Badehotellet' – det gør også afsnittet til det mest sete afsnit af en dramaserie på TV 2 siden 'Strisser på Samsø' i 1997.

- Det er en kæmpe cadeau til hele holdet og særligt til forfatterne Hanna og Stig (Lundblad og Thorsboe, red.). De ville gerne skabe en serie, der kunne nå et bredt publikum, og det er i den grad lykkes, må man sige. Alle er kisteglade for, at seerne har taget så godt imod 'Badehotellet', og vi er superglade for alle de reaktioner og kommentarer, der kommer på programmets Facebook-side. De er jo afhængige af serien, siger producer Michael Bille Frandsen og fortæller, at folkene bag serien tirsdag eftermiddag har ladet champagnepropperne springe, mens de er i færd med at producere de sidste afsnit af årets sæson.

Mere end hver anden tv-seer fulgte med

Ikke alene er antallet af seere rekordhøjt. Ser man på det, man på tv-sprog kalder "share" – som viser, hvor stor en procentdel af de, der har haft tv'et tændt på det pågældende tidspunkt, der ser et bestemt program – er tallet endnu mere imponerende. 

'Badehotellet' mandag aften havde nemlig en share på 64. Det vil sige, at 64 procent af alle danskere, der så tv mandag aften i tidsrummet 20-20.50, så 'Badehotellet'. Kun 36 procent af tv-seerne valgte altså en anden kanal end TV 2.

Læs også: Her er de lækre opskrifter fra 'Badehotellet'

Seerne var endvidere rigtigt godt tilfreds med, hvad de så. På en skala fra 1 til 5 vurderer seerne mandagens afsnit, hvor Amanda (Amalie Dollerup) gjorde oprør mod sin svigermor, grevinde Anne-Grethe (Benedikte Hansen), til flotte 4,5 - meget tæt på den hidtil højeste vurdering på 4,6.

Strømmer til snigpremierer på nettet

Og det er ikke kun på den almindelige tv-skærm, at 'Badehotellet' er en succes. Også på på TV 2's streamingtjeneste, TV 2 PLAY, strømmer brugerne til for at se snigpremierer på fremtidige afsnit af tv-serien. Allerede under et døgn efter, at snigpremieren på tredje afsnit er blevet lagt på TV 2 PLAY, er afsnittet på vej til at blive den mest sete snigpremiere på TV 2 PLAY nogensinde.

Læs også: 'Badehotellet': Få et smugkig på afsnit 3

En sjov krølle på historien om, at 'Badehotellet' er TV 2's største succes på fiktionsfronten siden 'Strisser på Samsø', er i øvrigt, at skuespilleren Amalie Dollerup spiller en hovedrolle i begge serier.

Se et klip med Amalie Dollerup i 'Strisser på Samsø' i videoen her.

Snigpremiere hver mandag

Hver mandag aften, når 'Badehotellet' er blevet vist på TV 2, kan du på TV 2 PLAY se snigpremieren på næste uges afsnit.

Her kan du selvfølgelig også se de to første sæsoner af tv-serien.

Se 'Badehotellet' på TV 2 PLAY her.