TV

Nabiha afslører: - Derfor gav jeg min guldknap til Christina

Se 'Danmark har talent' på TV 2 Play

Lørdag aften i det femte og sidste audition-program blev det endelig den nye talentdommer Nabihas tur til at udløse Guldknappen og den gyldne konfetti-regn.

- Jeg havde siddet længe og ventet på noget helt særligt, og heldigvis kom hun den sidste dag. Jeg kunne straks se og mærke, at jeg sad og kiggede på en artist, der var en "Diamond in the rough" (en rå diamant, red.), siger Nabiha til TV 2 om sit valg af den 23-årige sangerinde Christina Nouel og fortsætter.

- Hun spillede på guitar og sang Green Day-nummeret "Time of Your Life",  og der var et eller andet i hendes tone, og et eller andet i hendes udseende, som jeg bare syntes var rigtig spændende, konstaterer talentdommeren.

Se Nabiha trykke på Guldknappen i videoklippet øverst

Havde lyst til at åbne hende som en bog

Som Nabiha forklarede i programmet, fik hun associationer til en ung Tracy Chapman, der sidst i 80'erne fortryllede verden med sin afdæmpede singer-songwriter-stil og numre som Fast Car" og "Talkin' 'bout a Revolution".

Men samtidig var der noget helt nyt og anderledes over Christina Nouel, som gjorde hende nysgerrig.

- Jeg havde en fornemmelse af, at jeg bare havde lyst til at gå hen og åbne hende som en bog. Jeg havde  lyst til at vide mere omkring, hvad hun gik og gemte på. At hun skulle fortælle mig alle sine hemmeligheder, og at hun skulle synge dem ud, forklarer Nabiha og tilføjer.

- Det er den der fornemmelse, som også gør, når jeg selv er på festival, at jeg bliver stående ved et bestemt telt, selv om der er rigtig mange scener at vælge imellem. Det er, hvis der nu sker et eller andet magisk oppe på scenen. Og nogle gange så bliver man overrasket, siger hun.

Hør Christina Nouel synge hele sin cover-version af "Time of Your Life" nedenfor. Artiklen fortsætter under videoklippet.

Sikker på, at hun kan nå rigtig langt

Nabiha, som fik sit gennembrud i 2009 med hittet "Deep Sleep" (se faktaboks), føler, at hun kan genkende noget af sig selv i den unge københavnerpige Christina Nouel, der også skriver sin egen musik.

- Jeg er sikker på, at hvis hun bruger nok tid på musik, så kan hun nå rigtig langt. Det er tydeligt at mærke, at hun brænder for det, lyder det fra Nabiha, der konkluderer:

- Jeg er rigtig glad for, at hun meldte sig til det her show, så jeg kunne få lov til at bruge knappen på hende. For det føltes rigtig godt for mig at kunne hjælpe sådan én som Christina videre til live-showene, slutter hun.

Læs om alle de 28 talenter, der slap gennem "Udvælgelsen" og er videre til live-programmerne, her.

Sæsonens første live-program i 'Danmark har talent' sendes lørdag d. 6. februar kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play

'Danmark har talent' på de sociale medier

Find backstage-billeder og andet unikt indhold på de sociale medier:

Fakta om Nabiha

Nabiha Bensouda har nordvestafrikanske rødder - Gambia, Marokko og Mali -  og er født og opvokset på Vesterbro i København.

Nabiha blev i sin tid opdaget af guitaristen Søren Reiff og blev i 2006 spillet på P3 med singlen "Love Is" under pseudonymet Tiger Lily.

Hun slog igennem i september 2009 med singlen "Deep Sleep", der tre uger senere blev valgt som "Song of the Day" af det engelske musiksite Popjustice.

Siden har Nabiha storhittet med "Mind the Gap" i 2013, og i januar 2014 udgav hun sangen "Bang that drum", som er den officielle sang for det danske herrelandshold i håndbold.

Aktuel med singlen "WEAPON", som udkom d. 8. januar 2016 og er første udspil fra Nabihas kommende album.