TV

Mikkel Behas søn var tæt på at miste pegefingeren

Se snigpremiere på Kurs mod fjerne kyster - Ekstra på TV 2 PLAY.

Mikkel Beha Erichsens søn elsker mekanik - og at reparere på det. I første afsnit af den nye sæson af 'Kurs mod fjerne kyster' ser vi, hvordan det er skibets dykkerkompressor, han roder med, fordi den ikke længere fylder skibets dykkerflasker med luft, som den skal.

Dykkerkompressoren har mindst 30 år på bagen. Det er nemlig en, Theis og Emil har overtaget fra deres farfar, Troels Kløvedal, og hans skib, Nordkaperen. Men nu vil den altså ikke mere, selvom Theis kæmper en kamp. En kamp, hvor de fleste nok havde smidt håndklædet i ringen og købt en ny maskine.

Netop denne scene er meget typisk for Theis.

- Theis har aldrig kunnet smide noget ud i hele sit liv. Det er meget typisk for Theis, og så elsker han jo at skrue på ting, fortæller Mairan Midé Andersen i programmet 'Kurs mod fjerne kyster - Ekstra'.

Det yderste led af pegefingeren røg

Og engang var det faktisk lige ved at gå galt for Theis.

Marian og Theis var alene hjemme, og Theis gik som sædvanlig og rodede med mekanikken. Pludselig fik Theis fingeren i klemme i et svinghjul i en motor, som han gik og arbejdede på at få startet. Her fik han skåret hele det yderste led af pegefingeren af.

- Jeg reagerer meget instinktivt, når de ting sker - og de er sket løbende. Jeg får pakket den ind, får holdt på den og kører ham så ud på en skadestue, fortæller Marian Midé Andersen.

Får kørt Theis afsted

På skadestuen tog en læge sig af Theis.

- Da jeg først havde fået afleveret ham på skadestuen, og de får pakket det af, som jeg havde viklet rundt om ham, og viser, hvor meget der er skåret af - der havde jeg det sådan, at det behøvede jeg ikke at se på.

- Altså den hang og daskede i lidt hud, siger Marian Midé Andersen.

Lægerne fik syet Theis' finger på, og episoden har ikke afholdt ham fra at rode videre med motorer og anden teknik på deres jordomsejling.

I klippet nedenfor kan du se, hvordan det går for sig, når Theis kaster sig over dykkerkompressoren.

Du kan se 'Kurs mod fjerne kyster - Ekstra' tirsdag klokken 20.40 på TV 2 FRI eller TV 2 PLAY.

Sæson 3: Kurs mod fjerne kyster

Mikkel Beha Erichsens sønner, Theis og Emil, er taget ud på en tre år lang jordomsejling i familiens sejlskib Havana. De begynder nu på rejsens anden halvdel i Fransk Polynesien, hvor Mikkel Beha Erichsen påmønstrer skibet.

Havana er efterhånden blevet slidt, så familien sætter kurs mod Tahiti, hvor båden skal på land og gøres klar til sidste halvdel af rejsen. Derefter fortsætter turen i Stillehavet til historiske steder. Familien går i land på øen Pitcairn, hvor mytteristerne fra Bounty søgte skjul. Undervands bliver de på et dyk klogere på 2. Verdenskrig. Og ovenvande kommer de tættere på Stillehavs-befolkningen.

Det hele finder sted på TV 2 tirsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY.