10 spørgsmål til Beha: Her er vores største frygt på jordomsejlingen

Se 'Kurs mod fjerne kyster' på TV 2 PLAY

I knap tre år har sejlskibet Havana været på jordomsejling. Programmerne om jordomsejlingen er blevet fulgt af 800.000 seere, mens programmets Facebook-side har fået knap 160.000 likes.

TV 2 har spurgt, hvad I ville vide om jordomsejlingen og valgt de ti bedste af jeres spørgsmål. Dem har vi stillet Mikkel Beha Erichsen, da vi var ombord på hans husbåd i København.

Seerne ville gerne vide, hvad der er den største frygt ombord på skibet.

- Vores største frygt er, at nogen skal falde over bord, og vi ikke finder dem igen, fordi det kan jo ske. Det må ikke ske, men det kan det jo ske, og det er en af de ting, man bliver nødt til at leve med, svarer Mikkel Beha Erichsen til spørgsmålet.

Frygter sygdom til havs

En anden frygt ombord er, at nogle bliver syge. Når drengene krydser et af de store have, sejler de i flere uger ad gangen meget langt fra land, og det vil tage lang tid at få hjælp derude.

- Det er en af de store bekymringer, for som Emil siger, så har han en plan, hvis masten knækker, eller hvis kølen ryger af, men hvis der er nogen, der får en blindtarmsbetændelse eller en voldsom infektion i benet, så kan de godt være på herrens mark, men de har en god medicinkasse og en håndbog for søfarer, og så må de jo prøve så godt de kan at finde ud af det, svarer Mikkel Beha Erichsen på spørgsmålet om, hvad de gør, hvis en kommer til skade, mens de er til havs.

I videoen øverst i artiklen kan du se alle Mikkel Beha Erichsens svar. Her afslører han blandt andet, hvem pigerne ombord på båden er.

I klippet nedenfor kan du se mere om, hvordan det er at være gast ombord på Havana.

Sæson 3: Kurs mod fjerne kyster

Mikkel Beha Erichsens sønner, Theis og Emil, er taget ud på en tre år lang jordomsejling i familiens sejlskib Havana. De begynder nu på rejsens anden halvdel i Fransk Polynesien, hvor Mikkel Beha Erichsen påmønstrer skibet.

Havana er efterhånden blevet slidt, så familien sætter kurs mod Tahiti, hvor båden skal på land og gøres klar til sidste halvdel af rejsen. Derefter fortsætter turen i Stillehavet til historiske steder. Familien går i land på øen Pitcairn, hvor mytteristerne fra Bounty søgte skjul. Undervands bliver de på et dyk klogere på 2. Verdenskrig. Og ovenvande kommer de tættere på Stillehavs-befolkningen.

Det hele finder sted på TV 2 tirsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY.

Følg med på Facebook

Knap 188.000 danskere har allerede vendt tommelfingeren opad til 'Kurs mod fjerne kyster'. Du kan gøre det samme på den officielle Facebook-side her