TV

'Badehotellet' slår ny, vild rekord: Aldrig set før på TV 2

Se 'Badehotellet' på TV 2 PLAY

Det bedste afsnit af 'Badehotellet' nogensinde!

Ja, faktisk det bedste afsnit af en TV 2-fiktionsserie nogensinde!

Det mener den cirka halvanden million tv-seere, der så næstsidste afsnit i 'Badehotellets' tredje sæson mandag aften på TV 2.

To ud af tre af de danskere, der havde tv'et tændt mandag aften, fulgte intrigerne på fru Andersens badehotel i det nordjyske, og de var så begejstret for det, de så, at de på en skala fra 1 til 5 vurderede mandagens afsnit til rekordhøje 4,7.

Det er ikke bare rekord for 'Badehotellet'. Det er rekord for samtlige fiktionsserier, der nogensinde har været sendt på TV 2. 

Læs også: Test dig selv: Hvor meget ved du om 'Badehotellet'?

Kun to gange, siden Gallup begyndte at måle seertal i 1992, har en fiktionsserie opnået så høj en vurdering, og begge gange har det været til DR-serie. Den første gang var til et afsnit af 'Matador' i 1998, anden gang til et afsnit af julekalenderen 'Tidsrejsen' i 2014. 

Forfatter: Et af de bedste afsnit

De to manuskriptforfattere bag 'Badehotellet', Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, kan næsten ikke få armene ned af begejstring over danskernes kærlighedserklæring til den tv-serie, der har fyldt så meget i deres liv de seneste år.

- Det er helt fantastisk. Vi har slet ikke turde drømme om en vurdering på 4,7, det er højst sådan noget, man går og joker om, siger Stig Thorsboe til TV 2 og fortsætter:

- At det så lige netop er dette afsnit, der rammer 4,7, er jeg rigtig glad for, da det er et af de afsnit af 'Badehotellet', jeg selv er allermest tilfreds med. Jeg synes, at det på alle leder og kanter er et vellykket afsnit, som har et fantastisk flow og som kulminerer med, at Weyse skal redde to ægteskaber. Jeg synes, det hele fungerer, og skuespillerne gør det jo fantastisk, siger Stig Thorsboe.

Edward Weyse (Jens Jacob Tychsen) spillede en afgørende rolle i mandagens afsnit af 'Badehotellet', hvor han måtte redde ægteskaberne mellem både hr. og fru Aurland samt hr. og fru Frigh

"Fuldstændig overvældende"

Tredje sæson af 'Badehotellet' har generelt været en stor succes hos de danske tv-seere. Således var det tredje afsnit med 1.621.000 seere det mest sete afsnit af en fiktionsserie på TV 2, siden 'Strisser på Samsø' løb over skærmen i 1997.

Fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang, har da også svært ved at finde passende superlativer til årets sæson og mandagens vurdering især.

Læs også: Se opskrifterne fra 'Badehotellet': Sådan laver du fru Andersens retter

- Det er fuldstændig overvældende, og det er en kæmpe cadeau til hele holdet bag 'Badehotellet'. Det er svært at opnå så høj en vurdering, og vi er superstolte af, at det er lykkedes med 'Badehotellet', siger hun.

Sæsonafslutningen af 'Badehotellets' tredje sæson sendes nu på mandag den 15. februar. Kan du ikke vente til mandag aften klokken 20, kan du allerede nu se snigpremiere på afsnittet på TV 2 PLAY.

Se de første par minutter af afsnittet her.

Snigpremiere hver mandag

Hver mandag aften, når 'Badehotellet' er blevet vist på TV 2, kan du på TV 2 PLAY se snigpremieren på næste uges afsnit.

Her kan du selvfølgelig også se de to første sæsoner af tv-serien.

Se 'Badehotellet' på TV 2 PLAY her.