TV

'Badehotellet' slutter på toppen: Slår seertalsrekord igen-igen

Se 'Badehotellet' på TV 2 PLAY

'Badehotellet' har slået rekord på rekord med sin tredje sæson, og da sæsonafslutningen løb over skærmen mandag aften, sluttede serien af med endnu en rekord.

1.623.000 danskere så nemlig med i det særlige efterårsafsnit, hvor en stumfilm skulle indspilles på Andersens Badehotel. 

Det er ikke alene ny seertalsrekord for 'Badehotellet' – det gør også afsnittet til det mest sete afsnit af en fiktionsserie på TV 2 siden 'Strisser på Samsø' i 1997.

I gennemsnit har 1.527.000 danskere fulgt med i Hanna Lundblad og Stig Thorsboes 'Badehotellet' de seneste syv mandage, hvilket er flere end antallet af seere, der fulgte de to første sæsoner. Det viser seertal fra Gallup.

Samler hele familien

Succesen kommer en smule bag på serieekspert og vært på TV 2 PLAY-programmet 'Serieland', Frederik Dirks Gottlieb. Han konkluderer, at 'Badehotellet' nu har meldt sig ind i den efterhånden meget lille og eksklusive klub af tv-formater, der kan samle hele familien Danmark foran skærmen.

- 'Badehotellet' er blevet sådan en ting, som folk sætter sig sammen for at se, og det er nærmest som at gå i biografen sammen. Det er efterhånden kun formater som 'X Factor' og 'Danmark har talent', der på samme måde har status af at være en ting, vi gør sammen, siger Frederik Dirks Gottlieb til TV 2.

Læs også: Test dig selv: Hvor meget ved du om 'Badehotellet'?

Ikke nok med at de danske tv-seere har samlet sig om 'Badehotellet' i hidtil uset grad, de er også ellevilde med det, de ser. 

På en skala fra 1 til 5 har de danske tv-seere vurderet de seks første afsnit af 'Badehotellets' tredje sæson til 4,54 – og dermed slår den på anden decimalen 'Matador', der blev vurderet til 4,53, da serien blev genudsendt i 1997-1998.

Anmelderne burde give serien en ny chance

Anmelderne på de store morgenaviser har til gengæld aldrig været imponeret over serien, og her i tredje sæson har kun ganske få anmeldere overhovedet givet deres vurderinger. Serieekspert og anmelder Frederik Dirks Gottlieb har da heller ikke selv set tredje sæson, men forstår godt hvorfor, danskerne har omfavnet serien om det fiktive badehotel i Nordjylland.

- Skaberne af 'Badehotellet' forstår deres materiale så sindssygt godt, og på sine egne præmisser er serien virkelig gennemført. Håndværksmæssigt hænger den rigtig godt sammen og udmunder sig i god Morten Korch-agtig underholdning, som er en genre, rigtig mange danskere stadig holder meget af, siger Frederik Dirks Gottlieb og fortsætter:

Læs også: Savner du allerede 'Badehotellet'? Nu kan du lave maden i dit eget køkken

- Når vi anmeldere ikke er specielt vilde med serien, skyldes det, at vi gerne vil se noget nyt, og noget der "wauw'er" os. Det gør endnu en serie om et hotel ikke, og så har anmelderne ret hurtigt givet op og dermed ikke fået samme forhold til serien og karaktererne, som tv-seerne har. Der er garanteret nogle anmeldere, som ville synes om 'Badehotellet', hvis de rent faktisk så den fra ende til anden.

Samtidig med slutningen på tredje sæson har TV 2 meldt ud, at en sæson fire allerede er i fuld gang med at blive skrevet. Fjerde sæson forventes at få premiere i begyndelsen af 2017.

Læs også: TV 2 bekræfter: 'Badehotellet' får endnu en sæson

Nu på mandag, den 22. februar, kan du glæde dig til at komme med bag kulisserne på optagelserne af 'Badehotellet' i et særligt "bagom"-program. Se programmet allerede nu på TV 2 PLAY.