TV

Beha: Jeg er mere bekymret, når drengene er i byen

Se 'Kurs mod fjerne kyster' på TV 2 PLAY.

En jordomsejling er forbundet med mange farer. Selvom vi på skærmen ser familien Beha i eventyrlige omgivelser omgivet krystalblåt vand og solskin, så sejler drengene også i hårdt vejr med meterhøje bølger. Alligevel er Mikkel Beha Erichsen ikke bekymret for sine to sønner, der lige nu befinder sig i Indonesien, mens sæson 3 fra Fransk Polynesien og Vanuatu løber over skærmen herhjemme.

- Jeg er i virkeligheden ikke så bekymret. Hvis jeg ved, at de lige er sejlet afsted og skal være til søs i fire uger, så kan jeg godt tænke, at de er nogle små drenge ude i det store ocean, men jeg er ikke reelt bekymret, for jeg har jo kunnet se, hvor fornuftigt og ordentligt, de går til værks. De er forberedte, fortæller Mikkel Beha Erichsen, da TV 2 møder ham på hans husbåd i Købehavn.

Drengene har nu været til søs i lidt over to år. Da de stævnede ud fra København i 2013 var Emil og Theis blot i starten af tyverne. Meget af rejsen har de taget alene - blot enkelte måneder har de haft besøg af resten af familien og en fotograf, der har filmet rejsen, men ellers er de alene. 

- Det gjorde helt ondt i maven

Den tanke ville nok være skræmmende for de fleste forældre. Men det er den ikke for Mikkel Beha Erichsen. Han er faktisk mere nervøs, når de er hjemme i København.

- Der, hvor jeg har været allermest bekymret, var, da der var en ung fyr, der blev stukket ned inde i Kødbyen – et af de steder, hvor drengene også kan finde på at komme. Han havde ikke gjort noget, og han døde af det – en ung og eftersigende sød og fornuftig og type, siger Mikkel Beha, der tydeligt husker, da den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere blev stukket ned på et diskotek i Kødbyen i 2012.

- Da jeg læste det i avisen om morgenen, blev jeg rigtig bekymret. Det gjorde helt ondt i maven, og jeg var lige ved at sige, at de (Theis og Emil, red.) aldrig måtte gå i byen mere, men det kan man jo ikke. Men der var jeg mere bekymret, end når de skal krydse et stort ocean, for derude kan de handle og gøre noget. De har selv styr på det, siger Mikkel Beha Erichsen.

I grafikken nedenfor kan du læse om sejlerfamilien ved at holde musen hen over ansigterne. 

Sæson 3: Kurs mod fjerne kyster

Mikkel Beha Erichsens sønner, Theis og Emil, er taget ud på en tre år lang jordomsejling i familiens sejlskib Havana. De begynder nu på rejsens anden halvdel i Fransk Polynesien, hvor Mikkel Beha Erichsen påmønstrer skibet.

Havana er efterhånden blevet slidt, så familien sætter kurs mod Tahiti, hvor båden skal på land og gøres klar til sidste halvdel af rejsen. Derefter fortsætter turen i Stillehavet til historiske steder. Familien går i land på øen Pitcairn, hvor mytteristerne fra Bounty søgte skjul. Undervands bliver de på et dyk klogere på 2. Verdenskrig. Og ovenvande kommer de tættere på Stillehavs-befolkningen.

Det hele finder sted på TV 2 tirsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY.

Følg med på Facebook

Knap 188.000 danskere har allerede vendt tommelfingeren opad til 'Kurs mod fjerne kyster'. Du kan gøre det samme på den officielle Facebook-side her