Jul

Se opskriften på Grantræet fra 'Jul i konditoriet'

Rouladen 'Grantræet'. TV 2

En af de tre konditorer i TV 2s juleserie 'Jul i konditoriet' laver rouladen 'Grantræet'.

OPSKRIFT:

Bund

 • 150 g sukker

 • 100 g marcipan
 • 
1⁄2 dl sødmælk

 • 10 g mel

 • 4 æggehvider

 • 30 g hakkedet hasselnødder

Rør 25 gram sukker og marcipan godt sammen, tilsæt mælk lidt efter lidt. Tilsæt melet. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vend det forsigtigt i. Beklæd en firkantet form på cirka 25 x 40 centimeter med bagepapir. Fordel massen i formen og drys med hakkede hasselnødder. Bag bunden 20-25 minutter ved 175 grader.

Nougatsmørcreme

 • 75 g sukker

 • 3 spsk. vand

 • 2 pasteuriserede æggehvider
 • 150 g smør

 • 75 g blød nougat

Kog sukkerer og vand til en lage. Tag gryden af varmen. Pisk æggehviderne skummende og hæld dem i sukkerlagen under kraftig piskning. Pisk blandingen, til den er afkølet. Pisk smørret hvidt og pisk det i massen lidt efter lidt, til den er glat og skinnende. Tag 1/3 af smørcremen fra til dekoration. Bland smørcremen med nougat, der er smeltet og afkølet.

Orangetrøffel

 • Skal af 1⁄2 appelsin

 • 1⁄2 dl piskefløde
 • 
25 g hakket chokolade
 • 1 tsk. Grand Marnier

Kog appelsinskallen og fløden op. Tag gryden af varmen. Tilsæt den finthakkede chokolade i den varme fløde. Lad det stå under omrøring, til chokoladen er smeltet. Tilsæt Gran Marnier. Rør trøffelcremen sammen og sæt den på køl.

Montering

Læg orangetrøflen som en tyk streg på den afkølede bund i kanten af den korte side. Fordel nougatcremen på resten af bunden, undgå at lægge creme helt ud til kanterne. Rul bunden sammen. Skær endestykkerne rene. Brug stykkerne som sidegrene på træstammen.

Dekoration

 • 75 g mørk chokolade
 • 1/3 af smørcremen

Smelt den mørke choklade over vandbad, afkøl lidt. Rør chokoladen i smørcremen, der blev taget fra. Fordel denne masse oven på træstammen. Lav mønster med en gaffel. Sæt rouladen på køl.