Zulu Awards

ZULU Awards Festival '18 Line-up

Onsdag d. 31. januar giver TV 2 ZULU dig en festivalsdag om vinteren, når vi holder ZULU Awards ’18 i Royal Arena.

I år giver TV 2 ZULU dig det, du trænger allermest til om vinteren: En indendørs festival med musik, underholdning, glade mennesker og god stemning - lige som du kender det fra alle sommerens musikfestivaler.

Så træk i festivalstøjet, køb en fadøl og fyr den af med os til fest, musik, awards og ølbowling i Royal Arena til 'ZULU Awards Festival ’18'.

Dagsprogram og nomineringer

De nominerede er offentliggjort og programmet for dagen er klar! Og du kan være med til at bestemme, hvem der fortjener at vinde en af de eftertragtede statuetter. ZULU Awards er nemlig landets eneste demokratiske prisuddeling, hvor publikum afgør vinderne.

Du kan afgive din stemme på ZULU.dk samt købe din billet her.

Her kan du få et overblik over årets festival line-up (listen opdateres løbende):

ZULU Awards '18

Mød de optrædende til årets ZULU Awards i Royal Arena.

Medina

Medina optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Medina

Den dansk-chilenske pop-sangerinde debuterede i 2007 med albummet, ”Tæt på”. I 2009 udkom hendes andet album, der bl.a. indeholdt hendes populære single, ”Kun for mig”, der hurtigt blev den bedst sælgende single i Danmark.  

Siden har hun vundet adskillige priser ved Danish Music Awards og Danish DeeJay Awards, haft 10 nummer ét-hits på den danske single-hitliste og arbejdet med kunstnere som bl.a. Thomas Helmig, L.O.C., Burhan G og Kidd. 

I dag har Medina solgt mere end 500.000 singler og over 130.000 albums. Hun har udgivet flere end 20 musikvideoer, modtaget guldplader i Tyskland og rundet over 100.000 solgte eksemplarer af det internationale debutalbum, ”Welcome to Medina”, samt været nummer 1 på Billboards Dance Chart med sangen "Addiction" fra samme album.  

Foto: Rasmus Stabell

L.O.C.

L.O.C. optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

L.O.C.

Kun få andre kunstnere har haft så stor indflydelse på den danske musikscene som manden bag de 10 albums, 15 år og 30 hits.  

Liam O’Connor debuterede tilbage i år 2001 med ”Dominologi” og har siden solgt mange hundrede tusinde albums. I 2016 udkom opsamlingsalbummet ”Anno XV”, der markerede hans 15-års jubilæum og endegyldigt understregede hans position som en af dansk raps ubestridt største stjerner. 

Foto: Ian Isak

Gulddreng

Gulddreng optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Gulddreng

Legenden, Gulddreng, så dagens lys den 20. maj 2016, hvor han berigede hele DK med dobbelt platin-hittet, Model. 

Siden har Gulddrengs imperium vokset sig større end stort og inkluderer nu et imponerende eftermæle bestående af 1 helstøbt album, 13 hitsingler, over 120 millioner streams, utallige førstepladser på Spotify, 199.000 Instagram followers, 1 DR3 dokumentar, 1 ZULU serie, 1 DMA-statuette, og hele 2 statuetter til ZULU Awards 2017. 

Foto: Universal Music Denmark

The Minds of 99

The Minds of 99 optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

The Minds of 99

Der er ingen tvivl om, at The Minds of 99 et af de mest fremtrædende og anmelderroste danske rockbands lige nu.

Siden udgivelsen af deres første album under samme navn i 2014, har bandet på rekordtid cementeret sig selv som et yderst fænomenalt liveband med udsolgte Danmarksture og 5-stjernede anmeldelser.

Bandet har over de seneste år vundet flere DMA-priser, Gaffa-priser, Steppeulven og været nomineret til P3 Guld prisen. Denne gang er de nominerede til en ZULU Award for Årets Livenavn.

Foto: Daniel Hjorth

Karl William

Karl William optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Karl William

Som blot 17-årig udgav Karl William sin første single “Kostumeramt”, der straks blev taget ind af P3 og skabte grundlaget for en komet-agtig opstigen på den danske musikscene. Det store gennembrud kom i 2015 med kåringen som “P3 talentet” til P3 Guld; hovedprisen snuppede han i øvrigt året efter.

Karl William kommer ud af det toneangivende Hukoas-kollektiv fra Aarhus, der også har fostret navne som Thøger Dixgaard, Tais og Louis Rustum samt producerne Carl Barsk og Frederik Carstens.

Karl William arbejder i øjeblikket intensivt på nyt materiale og har i den forbindelse udgivet en lækker forsmag i form af den funk-inficerede og opløftende single ”Om Igen”, der udkom i slutningen af 2017.  

Foto: Rasmus Weng

Basim

Basim optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Basim

25-årige Basim er igen aktuel på den danske musikscene, hvor han med sine seneste tre singler viser sig som en original og relevant artist og sangskriver. Allerede I 2008 udgav han sin første single, "Jeg vil", der i mellemtiden er oppe på flere millioner streams på Spotify. Denne blev dog hurtigt overhalet ved udgivelsen af hans helt store hit "Cliché love song" fra hans tid i Melodi Grand Prix med 12,5 millioner afspilninger.

I 2017 udkom singlerne "Aji Aji" og "Comme ci comme ca" med Gilli som feature, der ligeledes tilsammen høstede millioner af streams på tværs af diverse streamingtjenester. Og allerede i starten af 2018 udkom hans nye single ”Tilfældigt” med Benny Jamz.

Foto: Universal Music Denmark

Skinz

Skinz optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Skinz

Siden sin debut i 2012 har Skinz været aktiv på den danske musikscene. I 2014 udkom EP’en ”Byen Sover Aldrig”, der blev produceret af Hennedub og bl.a. gæstede kunstnere som Medina, USO og Johnson.  

I 2016 udkom singlen ”Er Derude”, som satte retningen for Skinz’ nye og velkendte lyd, der siden affødte et fantastisk 2017 med en platincertificering for kæmpehittet, ”Jeg Har En Pige”, guldcertificering for ”I Min Zone” og ”Er Derude”, DMA-nominering, optræden på Grøn, og ikke mindst en omfattende club-turné med omkring 100 shows rundt i hele landet.  

Nu sparker Skinz et nyt år ind med den veldrejede ørehænger, ”Malibu”. 

Foto: Nikolaj Osorio

NODE

NODE optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

NODE

Man kan for alvor sige, at den danske rapper og sangskriver NODE i 2017 har gjort sig bemærket i den danske musikbranche. 

Med singler som "De Snakker", "Pakker bar" og "Zebah" har kunstneren allerede høstet over 50 millioner streams på tværs af diverse streamingtjenester.  

Senest har han udgivet "Giv Mig Det Hele" samt "Indifférent" med Sivas som feature. I år har han også allerede ligget i toppen af charten med "Carnalismo" og kan i dag skrive to guldplader og to platinplader på CV'et.

Foto: Sebastian Birk

Kongsted

Kongsted optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Kongsted

DJ og producer, Kongsted har i mange år været en indflydelsesrig artist på den internationale klubscene med sine progressive mixing-skills og sin energiske, personlige stil.

Kongsted fik sit kommercielle gennembrud som producer tilbage i 2012 og har siden vundet flere priser for sine udgivelser.

Med store platincertificerede hits som ”Whine Dat”, ”R.E.D” og ”Wild Child” feat. Cisilia på sit musikalske CV, har Kongsted I 2017 rundet over 50 millioner streams. 

Foto: TV 2

Pattesutter

Pattesutter optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Pattesutter

Få måneder efter udgivelsen af sin første single, vakte Pattesutter hurtigt opsigt i den danske rapscene med sin kompromisløse stil sammensat af trance og trap-hip hop, der kombineres med legende og til tider provokerende tekster. Han blev kendt for at freestyle og producere sine tracks selv og blev således signet med Lil Label, der huser Emil Stabil, Young Bong og Lil Producer.  

Pattesutter fik sit første gennembrud med sangene “Det Ka’ Du Ik" og “Madonna”, der begge resulterede i utallige streams på Spotify og siden banede vejen for talrige live-optrædener samt en dokumentar på DR. Og i år gæster han ZULU Awards. 

Foto: Samy Khabtani

Yungblud

Yungblud optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Yungblud optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Den blot 19-årige brite, Dominic Harrison, vil frem i verden – og han er godt på vej. 

Ført an af en fanden-i-voldsk Telecaster og sine skæve, direkte
tekster, er Yungblud et stænk ungt blod i 
den politiske debat, som talerør for sin generations frustrationer, i en verden
 hvor der – igen – hersker politisk
 tumult. 

Første single fra Yungblud hedder ’King Charles’. Lyden er eksplosiv og punk’et, 
mens sangens stramme guitarriff og simple backbeat, lige så vel kunne have gjort det, 
som fundamentet på et hip-hop track.
The Line Of Best Fit har allerede kaldt Yungblud for "Årets debutant", ligesom
CLASH og Wonderland Magazine 
også har sendt store roser efter den unge 
mand, der bl.a. har ramt radiobølgerne på BBC Radio 1.

Nu er turen kommet til Danmark!  

Foto: Andrew Witton

Humørekspressen

Humørekspressen optræder til ZULU Awards '18 i Royal Arena

Humørekspressen

Humørekspressen består af fire medlemmer: Frandsen (aka Pharfar), Krølstrup (aka Klumben), Strejferen (aka Chapper) og Peber (aka. Peter Lützen fra Panamah). De fire medlemmer har alle en imponerende baggrund indenfor musik og underholdning, med platinsælgende hits, prestigefyldte priser og utallige sceneoptrædener.  

Med en hjertevarm forkærlighed for Dansktop debuterede bandet på scenen til Dansktop Prisen i 2017, og kort efter udkom deres debutalbum ”En lille én”.  

Humørekspressen er et band, hvor alle spiller og synger, og alt er live. I år kan de opleves til ZULU Awards.

Foto: Jacob Møller