Tv

Rigmand vil investere en million i Danmarks bedste idé

Lars Seier Christensen håber at blive mødt af et bredt spektrum af startups, når han skal vælge endnu en virksomhed at investere i.  Sophia Juliane Lydolph / Scanpix Denmark

Lige nu søges der deltagere til et kommende TV 2-program, hvor Lars Seier Christensen vil give penge og rådgivning til startupvirksomheder.

Har du fået verdens bedste idé? Går du med en iværksætterdrøm i maven? Eller har du opfundet teknologien, der kan gøre hverdagen nemmere for os alle sammen?

Så er du bestemt ikke alene.

Finansmanden Lars Seier Christensen får 50 henvendelser fra håbefulde iværksættervirksomheder hver eneste måned, og i et kommende TV 2-program har han lovet at investere mindst en million kroner i en startup.

Programmet vil blive optaget i efteråret, og allerede nu kan du tilmelde dig og din virksomhed til konkurrencen, hvor man både kan vinde en kapitalindsprøjtning og rådgivning fra Lars Seier Christensen, som er en garvet investor.

Iværksætteri er ikke for hvem som helst

Finansmanden, som nu primært investerer i andres virksomheder, har selv en baggrund som iværksætter. Han var blandt andet en af stifterne af internetbanken Saxo Bank, som gik fra at være en lille startup til at være en verdensomspændende virksomhed med omsætning i milliardklassen.

Lars Seier Christensen fremhæver da også lige netop stiftelsen af Saxo Bank som den bedste idé, han nogensinde har fået.

- Vi fik en stribe af udmærkede idéer, som udviklede sig godt. Men der var også elendige idéer, som vi prøvede af og lukkede ned igen, erkender han uden skam.

For det er ikke bare sådan lige at slå igennem med en god idé, slår han fast.

- Vi hører altid succeshistorierne, så det kan godt virke som om, at man ender med at blive mangemillionær, hvis bare man har en god idé. Men der er en stor rate af folk, det ikke lykkes for. Desværre bliver iværksætterlivet ret ofte glorificeret, og man underdriver de risici, der er i det.

- Det er et vigtigt budskab, at iværksætteri ikke er for hvem som helst. Det er en længere og vanskeligere proces, end man tror, siger Lars Seier Christensen og fortæller, at det er et af de budskaber, han håber at kunne få ud i det kommende TV 2-program.

Vil gå folk på klingen

I løbet af de næste to måneder kan håbefulde iværksættere ansøge om at være med i tv-programmet og kampen om en investering i millionklassen fra Seier Capital.

Lars Seier Christensen håber dog også at kunne hjælpe flere end blot de endelige vindere gennem programmerne.

- Det er en god anledning til at give folk et bredere indblik i det at være iværksætter og investor. Jeg vil gå deltagerne lidt på klingen i forhold til deres produkter og måder at arbejde på, siger han uden at ville afsløre for mange detaljer om det kommende program, som heller ikke har fået en titel endnu.

Ikke en god investor

Han vil dog gerne afsløre, at det ikke bliver nemt for ham at vælge, hvem han vil smide sine penge efter.

- Jeg vil ikke kalde mig selv for en god investor, for der er en høj grad af uforudsigelighed i det her. Dem, der har succes som investorer, rammer nogle gange rigtigt, men de rammer også rigtig mange ting forkert.

- Fordi jeg vælger en vinder, er det ikke sikkert, at jeg rammer rigtigt. Og fordi jeg vælger andre fra, er det ikke sikkert, at det ikke var dem, jeg skulle have valgt, siger pengemanden og afslører, at han da også har taget fejl før.

- Jeg troede ikke for alvor på kryptovaluta, så der kom jeg ikke ind på markedet nær så tidligt, som jeg kunne have gjort.

Håber på flere store vindere

Selvom nogle investeringer altså forsvinder mellem hænderne på Lars Seier Christensen, er det dog ikke noget, han går og ærgrer sig over.

- Jeg får 50 henvendelser om måneden, og jeg investerer måske i en virksomhed hver anden måned. Jeg vælger altså 99 fra, hver gang jeg vælger én startup. Derfor er det klart, at der også vil være gode startups imellem dem, jeg fravælger.

- Men det er en kendsgerning omkring tilværelsen som investor i startups, og det nytter ikke noget at ærgre sig over, at det går galt, eller at man misser noget. For sådan vil det gå masser af gange, siger Lars Seier Christensen, som dog stadig håber at få en af de store fisk på krogen endnu en gang.

- Jeg håber da bestemt, at man kan lave en eller to store vindere mere i sin tilværelse. Men det er der langt fra nogen garanti for, siger han.

Om en af de store vindere viser sig i det kommende tv-program, må tiden vise. Indtil videre er tilmeldingen stadig åben for håbefulde iværksættere.